Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Cella
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayın Keskin, çeviri sitelerinden anladığım kadarıyla İtalyanca c harfi ile telaffuz ediliyor. Sizin belirttiğiniz gibi yöresel bir farklılıktır. Misal Vakfıkebir/Trabzon'da da c harfini genellikle ç şeklinde telaffuz ederler.
@serjames size cevap vermeyi atlamışım kusura bakmayın Smile Arko için kötü demiyorum elbette, ama yastıklama özelliği daha önde olan bir sabunla da denemenizi tavsiye ederim nacizane.

Köpük kalitesi sadece Feather için değil her jilet için çok önemli.
(16/02/2016, Saat: 23:16)naayi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@serjames size cevap vermeyi atlamışım kusura bakmayın Smile Arko için kötü demiyorum elbette, ama yastıklama özelliği daha önde olan bir sabunla da denemenizi tavsiye ederim nacizane.

Köpük kalitesi sadece Feather için değil her jilet için çok önemli.

Rica ederim komşum , arkoyu bende savunmuyorum . Ara sıra nostalji açısından denenebilir ama özellikle feather ile kullanmak zaman kaybı ve jilet kaybı Undecided oldu haklısınız . Bir dahaki sefere diyelim Big Grin .

İyi akşamlar,
34 ve Feather'ı bir süre beraber  kullandım. 89 ile tahriş eden Feather, 34 ile daha bir uysallaşıyor,sakinleşiyor. Keskinliği daha bir kontrollü oluyor. 89'un ağır kafasında en ufacık baskıya hassas iken 34'de bana daha rahat geldi. Ancak dayanıklı ve pek de konforlu bir jilet gelmediği için bir daha kullanmadım. Bleu Extra ve Platinum bana göre daha iyi bıçaklar.

Diğer taraftan bıçak denemelerinde koruyucu sabunlar yerine Arko, Proraso gibi koruyuculukları vasat veya üstü sabunları kullanmak sanki daha mantıklı. Koruyucu sabunlarda mild alet- keskin bıçak kombinasyonunda ben açıkçası bıçağın karakterini çok anlayamıyorum.  Bana göre koruyucu sabunlar hele ki fazla koruyucu sabunlar bıçağın esas karakterini kamufle ediyor gibi. Bıçaklar arası keskinlik farklılıkları çok azalıyor, konforunu hissetmek ise zor geliyor.
(17/02/2016, Saat: 01:05)Kaptan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]34 ve Feather'ı bir süre beraber  kullandım. 89 ile tahriş eden Feather, 34 ile daha bir uysallaşıyor,sakinleşiyor. Keskinliği daha bir kontrollü oluyor. 89'un ağır kafasında en ufacık baskıya hassas iken 34'de bana daha rahat geldi. Ancak dayanıklı ve pek de konforlu bir jilet gelmediği için bir daha kullanmadım. Bleu Extra ve Platinum bana göre daha iyi bıçaklar.

Diğer taraftan bıçak  denemelerinde koruyucu sabunlar yerine Arko, Proraso gibi koruyuculukları vasat veya üstü sabunları kullanmak sanki daha mantıklı. Koruyucu sabunlarda mild alet- keskin bıçak kombinasyonunda ben açıkçası bıçağın karakterini çok anlayamıyorum.  Bana göre koruyucu sabunlar hele ki fazla koruyucu sabunlar bıçağın esas karakterini kamufle ediyor gibi. Bıçaklar arası keskinlik farklılıkları çok azalıyor, konforunu hissetmek ise zor geliyor.


Hocam bana göre de koruyucu sabunlarda jilet resmen patinaj yapıyor Smile
Teşekkürler arkadaşlar... Celle sabun ile bugun iyi bir traş öncesi hazırlık yapıp tekrar deneyeceğim...
Cella kokusuyla ile birlikte yeni başlayanlar içinde , usta olup dev envanteri olanlar içinde özellikle mükemmel acı badem kokusu ile her zaman harikadır. İnsanın yiyesi geliyor bu munzuru Smile
(17/02/2016, Saat: 23:44)serjames Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cella kokusuyla ile birlikte yeni başlayanlar içinde , usta olup dev envanteri olanlar içinde özellikle mükemmel acı badem kokusu ile her zaman harikadır. İnsanın yiyesi geliyor bu munzuru Smile

Nasıl bir anlatımdır, samimi söylüyorum okuyunca içşmden "olsa da yesek" diye geçti...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Saol komşum Big Grin Big Grin , bende dün düşünmedim değil bu fikri . Çorba kaşığıyla pilava dalar gibi dalıcaktım az kalsın Big Grin Big Grin Big Grin .
Şaka bir yana gerçekten kokusu çok hoş Rolleyes
Bende Cella ile tanistim..ger ekten begendim.yuzum daha az tahris oluyor arko'ya gore jiletler de daha keskin konforlu geliyor gozume su an..velhasıl sabun olayi onemli onu anladim.kokusunu cok beğenmedim ama kalici da degil sorun olmuyor..

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi