Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Cella
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(17/06/2015, Saat: 19:22)neoromancer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kıyaslama konusu TR olacaksa kesinlikle kabülüm bu dedikleriniz..Radyasyonlu cayları içen gıda ilacı çok diye EU dan geri gelen biberleri iç piyasaya sürebilen yöneticilerin idaresinde ki ülkenin güvenilirliği elbetteki ölçü olmamalı ..ama USA gibi bu sektördeki asıl yılanın başı konumundaki bir yapıyı (alternatif ,handmade doğa dostu üreticileri dışta tutarak) kriter olarak almak en azından etik açıdan doğru gelmiyor..neyse bu mevzu uzar,herkes kendi deneyimi ve hayata bakışına göre seçim yapıyor zaten..ama STANDART konusunda dünya ölçeğinde meşhur Smile bir ülkede (D) yaşayınca insan detaylar konusunda daha zorlayıcı hissediyor kendini ister istemez.....
Sağlık ve afiyet hayatımız da daim olsun
Çok güzel söylemişsiniz hocam, kesinlikle katılıyorum. Tıraşımızı geleneksele çevirdik, yiyecek içeceğimizi de çevirebilirsek bir nebze daha sağlıklı olur belki.
(17/06/2015, Saat: 19:26)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çok güzel söylemişsiniz hocam, kesinlikle katılıyorum. Tıraşımızı geleneksele çevirdik, yiyecek içeceğimizi de çevirebilirsek bir nebze daha sağlıklı olur belki.

Vallahi bu niyetle eski günlerden kalma doğal Ayaş domatesi tohumu arayışına girdim. En sonunda bu işe gönül vermiş bir Üretici buldum hemen bana bir ömür yetecek doğal Ayaş domatesi tohumu sipariş geçtim. Doğal Ürünler farklı oluyor. Tadı muhteşem. Senede 1 kilo bile üretsem kardır diye giriştim bakalım Smile.
(17/06/2015, Saat: 20:12)btoprak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Vallahi bu niyetle eski günlerden kalma doğal Ayaş domatesi tohumu arayışına girdim. En sonunda bu işe gönül vermiş bir Üretici buldum hemen bana bir ömür yetecek doğal Ayaş domatesi tohumu sipariş geçtim. Doğal Ürünler farklı oluyor. Tadı muhteşem. Senede 1 kilo bile üretsem kardır diye giriştim bakalım Smile.
Hocam Köy tavuğu, doğal tohum falan lazım olursa ben de verebilirim. Geçen sene bahçe için aynen bizde baya araştırdık. Memlekette eski kaliteli tohumlardan kalmamış ama bulduk sonunda. Mısır harici her türlü sebzenin doğalını bulduk en azından.
(17/06/2015, Saat: 21:08)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam Köy tavuğu,  doğal tohum falan lazım olursa ben de verebilirim. Geçen sene bahçe için aynen bizde baya araştırdık. Memlekette eski kaliteli tohumlardan kalmamış ama bulduk sonunda. Mısır harici her türlü sebzenin doğalını bulduk en azından.

Şimdilik yavaş yavaş alıştırmalara başladım üstadım. Alışınca başınızı ağrıtacağım gibi gorunuyor, Smile, doğal tohumlar çok iyi oluyor, teşekkür ederim... Tavuk pek mümkün değil gibi şimdilik, ama keşke olsa, Ankara'da şehir içi ev olunca zor gibiSad.
(17/06/2015, Saat: 21:30)btoprak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdilik yavaş yavaş alıştırmalara başladım üstadım. Alışınca başınızı ağrıtacağım gibi gorunuyor, Smile, doğal tohumlar çok iyi oluyor, teşekkür ederim... Tavuk pek mümkün değil gibi şimdilik, ama keşke olsa, Ankara'da şehir içi ev olunca zor gibiSad.
Tamamdır komşum ne zaman isterseniz çekinmeyin. Kimyasal kullanmadan doğal ilaç, gübre vs içinde sorularınız olursa elimden geldiğince yardım ederim.
(17/06/2015, Saat: 22:38)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tamamdır komşum ne zaman isterseniz çekinmeyin. Kimyasal kullanmadan doğal ilaç, gübre vs içinde sorularınız olursa elimden geldiğince yardım ederim.

Teşekkür ederim üstad. Tecrübelerinize başvurabilirim özelden veya belki çalgı çengi kısmında bir yan konu açarım küçük Smile.
Benim Cella bitmek üzere ve iyice kremsi bir kıvama büründü. Sanki krem ile köpürtme yapıyorum gibi. Sıcaktan olsa gerek...
Cella sıcakta daha da eriyip kristalleşiyor. Ben de gördüm daha önce.
Bozulmaları önlemek için tüm sabunları kullanım sonrası soğuk su ile durulamak gerekir .
(26/06/2015, Saat: 19:31)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bozulmaları önlemek için tüm sabunları kullanım sonrası soğuk su ile durulamak gerekir .

Bunu bilmeden ben de yapıyordum hocam, demek ki iyi yapıyormuşum. Yalnız benim Cella aşırı kullanmadığım halde bariz eksildi, ortası çukurlaştı. Demek ki köpük işleminde sabunu biraz fazla tüketiyorum.