Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Cella
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(04/11/2015, Saat: 18:57)ms_1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Olurmu üstad, eksik kalan muhakkak birşeyler vardır. Birkaç kelimeyi esirgemeyin bizden  Big Grin Mesela cella, tabac ve mwf marka sabunların karşılaştırıldığı bir başlık var. Eğer hepsini kullandıysanız, cella için ne dersiniz? Wink

Tamam sabun ve fırça çılgını olabilirim ama komşum Big Grin, tabac, mwf kullanma imkanım olmadı daha, zaten Cella'yı da yeni kullanmaya başladım. Bu iş beni aşar, tecrübeli abilerimize arkadaşlarımıza bırakalım şimdilik. Zaten bir fırsatını bulsam ben hemen karalarım bir şeyler Smile.
Cella tabac ve mwf kullandım. Cella benim görüşüm en iyisi. Özellikle soğuk su ve domuz kılı ( cella bence porsuk fırça ile pek iyi sonuç vermiyor ) fırca ile yaptığım cella tıraşından çok iyi verim alıyorum. Üzerine ne aftershave ne de balm ihtiyacı duymuyorum. Cilt bir süre sonra tam formuna oturuyor. Soğuk su ve domuz kılı fırça (semoque 1305 kullanıyorum ) ile cella yı deneyin derim..
(04/11/2015, Saat: 21:38)ustaci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cella tabac ve mwf kullandım. Cella benim görüşüm en iyisi. Özellikle soğuk su ve domuz kılı ( cella bence porsuk fırça ile pek iyi sonuç vermiyor ) fırca ile yaptığım cella tıraşından çok iyi verim alıyorum. Üzerine ne aftershave ne de balm ihtiyacı duymuyorum. Cilt bir süre sonra tam formuna oturuyor. Soğuk su ve domuz kılı fırça (semoque 1305 kullanıyorum ) ile cella yı deneyin derim..

Komşum sagolun yorumunuz için. Elde hiç domuz kılı fırça yok ama Porsuk ile güzel sonuç aldım ben bugün fena değildi Smile.
Ben de yeni aldım , bir sefer kullandım. O yüzden değerlendirme demeyelim buna.İlk izlenim tabac gibi olmadığı. Tabac ı ilk kullandığımda çok sevmiştim cella da bu olmadı.
         Ama dediğim gibi hem ilk kullanım olması hem de benim tecrübelerimin yeterli olmaması sebebiyle dikkate alınacak bir değerlendirme değil.İlerleyen zamanlarda fırça ,ön hazırlık gibi faktörleride katarak kullandıkça kendi cildim açısından daha doğru değerlendirme yapabilirim.
Saygılarımla
Ben porsuk kılı fırça kullanıyorum ve oldukça güzel bir köpürme elde ediyorum. Daha önce forumda Cellanın kokusuna ilişkin oldukça güzel yorumlar okumuştum sanıırım, yemek isteyenler vs ancak ben bu denli yoğun ilgi uyandıracak kadar koku alamadım. Kendine has kokusu mevcut lakin çok yoğun olarak alamadım. Özellikle koklamak gerekiyor.

Farklı olarak, fırçaya çok fazla yükleme yapmaya da gerek kalmıyor. Çok güzel köpürüyor.
Cella en guzel domuzlarla uyusuyor bence. Tabi, porsukla da harika kopukler elde edebilirsiniz. Ama domuzun yeri ayri
İlk kez bir sabunum bozuldu, Cella. Aslında son aldığım sabunlardan birisiydi (9-10 ay önce). Kırmızı kutudakilerden. Kokusu değişti, acı bademden çok içyağı gibi kokuyor artık. Dodgy Rengi de sarardı. Acaba bozulan üst katman mı diye üsten bir hayli sıyırdım, alt kısmın rengi daha beyaz ama kokusu bozuk. Araştırınca yurtdışı forumlarda da böyle şikayetleri olanlar gördüm. Sonuç olarak açtığınız Cella'ları çabuk bitirin ve stok yapmayın. Confused
Açıkçası ben acı badem hastası birisi olarak bu sabunun kokusunda beni rahatsız eden bir şey var. Ne olduğunu anlayamadım. Yağ kokusu mu desem... Tirastan sonra vermiş olduğu rutubet koku hissimi desem... Bir daha almayı düşünmüyorum açıkçası. Kışın bir derece ama yazın hele asla kullanmam bu sabunu.
Bu sabunun en kötü yanı içinde geldiği küçük kırmızı kap. Daha büyük bir kaba aktarmanız şiddetle tavsiye olunur! Şöyle 9-9 cm çapı olan bir kaseye aktarın bakın nasıl coşuyor, resmen stairway to bitter almond heaven. Big Grin
Ben Figaro'yu daha çok beğeniyorum Cella'dan. Hem daha ucuz hem kokusu daha doğal geliyor bana.