Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Porsuk Fırça Tavsiyesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar;
Çok uzun süre, çok sıradan aletlerle geleneksel traş ve çoğunlukla hazır tıraş bıçakları ile inişli çıkışlı bir tıraş dönemim oldu. Meslek gereği en az gün aşırı tıraş olmam gerekiyor.
Son dönemde evdeki hazır tıraş bıçaklarımın tamamını yok ettim. Daha mutluyum.  Tıraş aleti  Smile

Evlenirken eşimden hediye gelmiş bir porsuk fırçam ve birde sentetik fırçam var.
Porsuk fırçam suyu gördüğünde, köpük yüklenip suratıma sürdüğümde çiçek gibi açılıp öylece kalıyor. Suratıma sürdüğümde sanki hiç ama hiç yok, benzetmek gerekirse haşlanmış sebze yumuşaklığı. Çöpe atasım geliyor. Cesaretin varsa 20 yıllık eşinin evlilik hediyesini haydi çöpe at bakalım.  Confused
Dolayısı ile sentetik fırça göz bebeği ve sürekli kullanımda.

Yani kaliteli, en üst segmentin bir gömlek altında 2 band fırça arayışındayım. Simpsonlar fikir olarak hoşuma gidiyor ama başka alternatiflere de açığım. Forumdaki fırçalarla ilgili tek - toplu incelemelerin çoğunu okudum ama dokunmadığım, dokunmadan su ve köpük yüklendiğinde sertliğini anlayamadığım fırçalar hakkında karar da veremiyorum.

İşte bu noktada Sizlerin tecrübe ve görgüsü ön plana geliyor.
- Çok yumuşak ve kullanımda çok açılan fırçaları kullanamıyorum. Fırçayı hissetmem önemli ama çok sert fırça da abart olur.
- Orta boy fırça arıyorum.
- En üst ve son noktaya varmamak üzere fiyat sınırlamam olmadığı gibi sıfır olacak diye bir görüşüm de yok.

Tecrübeleriyle öneride bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sert/gergin firca ariyorsaniz bence domuz kili fircalara yonelin derim. Uygun fiyatli olusu sebebiyle kaliteli bir tane alip denersiniz.
amaç koleksiyon değil huzurlu bir kullanımsa tipsoft ürünleri gayet yeterli
elinizdeki fırçadaki sorunların hiçbirini yaşatmayacağı kesin
Ben tipsoft 2band kullaniyorum, cok da seviyorum, yuzde acilan bir firca yalniz. Yuzde hissetmemekten kasit uclarin yumusak olmasiysa tipsoft 2band de cok yumusak. Ama backbone sa porsuklar arasinda cok bariz gerginlik farki olmaz (domuz gibi) diye dusunuyorum, siz tecrubeli ustatlarin affina siginarak.
Üyeleri çok meşgul etmemek adına: Yine porsuk olmak üzere, en sert ve orta boy fırça hangisidir ?
(17/11/2015, Saat: 16:45)AKadir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üyeleri çok meşgul etmemek  adına: Yine porsuk olmak üzere, en sert  ve orta boy fırça hangisidir ?

Simpson Colonel veya Duke serisi Best (2 veya 3) tatmin eder gibi. Ama daha konforlu bir seçim istiyorsanız Tipsoft Machurian 24/51 mm düğüm custom iyi bir seçim olur gibi. Yüzde dağılması sıkıntı ise 26/52 mm veya 24/50 mm ayarlayatabilirsiniz isterseniz. Ama okuduklarım üzerine Tipsoft Premium Silvertip veya Tipsoft Manchurian 24/50 mm seçerdim ben. Yüzde çok hoş performans verir bu son iki fırça.

Ama sert ve orta boy bir fırça konusunda ısrarlı iseniz biraz ama sadece biraz çiziciliği göz ardı edip Duke 3 alın derim.
Kişisel seçicilik ve hassasiyete göre bu tercih çok değişir ama
Ben olsam frank shaving 26 mm chubby alıp noktayı koyardım.
Her halde en uygun fiyatlı çabi lerden biridir.Gerçi doların yükselmesi ile fiyatı bir miktar yüksek oldu ama
yine de birçok kullancıyı tatmin edecek fırçalar olduğunu düşünüyorum
Yurtiçi temin imkanı yok ebay den alabilirsiniz
http://www.ebay.com/itm/FS-100-Finest-Ba...xyuOtRa7dO
FS 26,simpson duke3
Birde fiyatı uygun yeni ürün
http://www.italianbarber.com/products/ra...-24mm-knot
ihtilaf hocam benim kadroyu yazmış bence de basamak basamak kötüyü de görmeden iyiyi anlayamıyor insan denemek lazım mesela duke 3 çok klas forumda incelemem de mevcut gene shavemac 177 gibi modeller çok çok iyi olacaktır tavsiyelerim bu modellerdir selam ve saygılarımla...
Saltuk;
BigHillMe;
btoprak;
ooppss;
ihtilaf;
karakartal;
Gerçekten faydalı olan görüşlerinize çoook teşekkür ederim. Smile