02/07/2012, Saat: 19:28
connaught ve theenglishshavingcompany yaptığım alışverişlerde
imza karşılığı paketi aldım '' signed for'' bazen sabırsızlıktan ptt ye gidip dağıtımdan önce teslim aldım oda şöyle paket üstündeki kod stickerlardan biri kayıt defterine yapıştırıldı yapıştırılan yere imza attım
saygılar
imza karşılığı paketi aldım '' signed for'' bazen sabırsızlıktan ptt ye gidip dağıtımdan önce teslim aldım oda şöyle paket üstündeki kod stickerlardan biri kayıt defterine yapıştırıldı yapıştırılan yere imza attım
saygılar
(02/07/2012, Saat: 19:10)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Neyse en azından sigortalı kayıp olsada zaman kaybı olur yenisi gelir ama posta ücreti olarak ne alıyor merak ettim kayıtlı için?
Yani kayıtlı ile kayıtsız arası fark varsa bunu sadece sigorta için alıyor olmalı . Bende alışveriş yapmış kayıtsız almıştım aynı dükkandan sorun olmamıştı irlandadan gönderiyordu yanılmıyorsam. ingiliz gibi Sign for yokmu aynı dükkanda acaba ?Tüm dünyadaki posta servislerinde imzalı var bundada vardır ama pahalı diye bu iki methodu öneriyor olabilir chris efendi. Aynı USPS First class gibi ordan kayıtlı ülkemize gelince takipsiz.ama priority var ems var ve bunlarda malum tracking kod var biliyorsunuz .Bence takipli postayı araştırsın chris kısa zamanda yoksa sıkıntı olur onun için bu durum.
en garanti yol takipli şu anda sizi bulursa postacı verir yada kimlik ile çalıştığınız kurumdan birine imzalı bırakır adreste yoksunuz yaklaşık 1 hafta filan bekler gelin alın diye sonra göndericiye iade olur.
Bu işte sabır çok önemli ama bende yok mesela