11/06/2017, Saat: 18:36
(11/06/2017, Saat: 18:01)msakalli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çıkarmak için güzel bir fikir ama tabi ekstra bir aparat ihtiyacı var bu durumda.
Aslında şimdi düşündüm de kafa daha geniş olursa jileti düzgün takmak ta sıkıntı olabilir. Çünkü jileti içeriye nasıl ittireceksiniz? Yandan ittirince düzgün yerleştirilemeyebilir. Geriye doğru ittirmek gerekebilir. Ancak keskin kısmından müdahale edemezsiniz. Jiletin hem körelme hem de zarar verme riski var.
Galiba en ideali şimdiki gibi. Zaten Murat usta da bunları muhakkak düşünmüş ve mümkün olan en iyi tasarımı yapmıştır.
Ben bu aletin tasarımının şimdiki haliyle olmasından yanayım.
Peki o çıkıntının çizmesinden ben rahatsız değil miyim diye sorarsanız, hem de çok derim.
Şöyle trajikomik bir anım var hatta; sol elimde köpük, sağ elimde bu alet, tıraş sonu düzeltmeleri yaparken ellerim çok yakındı ve bu git gel trafikte sağ elimdeki alet sol elimin parmağını kesmişti.
Ben Murat beye de söylemiştim. Bence bu alet komple tıraş olmak için değil de, sakallı olup düzeltme yapanlara pazarlanmalı. Yarım jilet kullanması, düzeltmeler yaparken çok tekrar gerekeceği için tek jiletli olmasının avantajı vs. etkenlerden dolayı çok etkili bir alet.
Bu durumda yandaki o çıkıntı, sakalı olanlara hassas düzeltme imkanı verecektir. Örneğin kişi sakallı ve elmacık kemiği sakalını tıraş edecek, işte bu durumda o çıkıntı sayesinde sakal çizgisine jiletin ucunun değişini net bir şekilde görerek, o çizgiyi kolayca çizmesini sağlayacaktır.
I'd Lather be Shaving, 'Cos Shave Must Go On!