Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Mühle Rocca
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
(22/01/2020, Saat: 01:00)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Makinanın GAP ölçüsü değişmeden , agırlığı değişmeden , boyu , çapı değişmeden , rengini değiştirmek , metaryalini değiştmek , üretim tektiniğini değiştimek . Makinanın Tıraş hissiyatında değişikliğe yol açmaz arkadaşlar .

Materyal değişikliği hissiyatta fark oluşturabilir. Tutuş esnasında elde bıraktığı hissiyat bile tıraş hissiyatını etkiler diye düşünüyorum Devrim komşum. Rocca'yı deneyimlemedim ama genel olarak kısa geleneksel tıraş tecrübelerimde ben hissettim bunu. Hatta saptaki çizgi kabartma vs işlemlerin bile hissiyatta etkili olduğunu gördüm açıkçası. Çünkü elinizdeki his o aleti yüzünüzde nasıl tuttuğunuzu nasıl açı verdiğinizi etkiliyor ister istemez. Rocca için konuşmuyorum tabi, tecrübe etmedim çünkü
@oguzkagan

Kosmum sagolun katılımınız icin, cnc aynen sizin tornanın akıllısı diyebiliriz.

MIM konusunda aklınızdan gecen dusunceye katılıyorum, aslında MIM cok daha yeni ve entresan bir uretim teknigi. Benim sahsen teknik olarak cok hosuma gitti. Simdi ustad madem daha yeniyse, neden gerisin geri tornaya donduk sorunuz cok guzel.

Bu MIM dedigimiz, ozel nano teknoloji tozu, bildigin plastik enjeksiyon tarzı makine ile puskurtup fırınlıyorlar. Kalıp normalde nihai urunun 3-5 misli buyuklugunde, ısıl islem gorunce toz icindeki diger malzemeler ucup, urun cekiyor kuculuyor ve orjinal boyutlu celik urun ortaya cıkıyor. Bu tozun nihai urune donerken ustunde, akıs cizgileri ve kuculmeden dolayı mikron hassasiyetinde boyut farkları olabiliyor. Muhle bu akıs izlerini (fotolarda gozukuyor) yok etme ve cok ince pin tutucu gibi konularda bu yeni teknoloji ile uretim sorunları yasadı diye tahmin ediyorum. Bu yuzden gecici veya kalıcı olarak kendisini cnc ye dondurdu. Bu yeni MIM teknolojisi gelistikce pek cok urunde bu uretim teknigini belki ileride gorebiliriz bilemiyorum.

En azından neden eski tornaya dondu sorunuza yanıt verebildim umarım ustad. Bastan cnc ile girisseydi, su anda elimizde v2,v3,v4 vs. diye birsey olmayacaktı, Tek bir Rocca olacaktı. Bastan beri tekti ama insanlar gelistirilmisi tırası farklı gibi dusunuyor, hayır yenilikci bir adım attı denedi uretim teknigini oturtmaya calısıyor sadece. Makine tek aslında, Rocca hic degismedi, tıraşı dahil. Yarınlarda araştırır gelismeler olur, tekrar MIM e doner onu zaman icinde gorecegiz.
(22/01/2020, Saat: 01:07)dr_green Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Materyal değişikliği hissiyatta fark oluşturabilir. Tutuş esnasında elde bıraktığı hissiyat bile tıraş hissiyatını etkiler diye düşünüyorum Devrim komşum. Rocca'yı deneyimlemedim ama genel olarak kısa geleneksel tıraş tecrübelerimde ben hissettim bunu. Hatta saptaki çizgi kabartma vs işlemlerin bile hissiyatta etkili olduğunu gördüm açıkçası. Çünkü elinizdeki his o aleti yüzünüzde nasıl tuttuğunuzu nasıl açı verdiğinizi etkiliyor ister istemez. Rocca için konuşmuyorum tabi, tecrübe etmedim çünkü

dogru komşum elde ki etkisi bir fark yaratıyor o kesin , tıraşın kesim hissiyatına bir fark oluşturmuyor ama.
örnek vermem gerekirse Merkur Futurun 3 farklı çeşidi var . kesimde bir fark yaratmaz ama dediğiniz gibi sapını tırtıklı yapalım onun eldeki hissiyatı değişecektir.
Rocca aslinda cok guzel alet, trasi cok yakin. Ancak jilet destegi cok geride ve inanilmaz citirdama yapiyor. Ozellikle yan girdiginizde vs, ters girmeyi dusunmedim bile.

Jilet destegini biraz one alsalar efsane bir alet olur.
Daha önce denemiştim ama @izbe komşum sayesinde beğendiğim huş ağac saplı olanına sahip olacağım
@dikdik_s çok güzel detaylı inceleme ve karşılaştırma olmuş
Şahsen versiyon falan çok umursamıyorum , yenisi iyidir diye şartlanmamak lazım
Gilette in 90 yaşındaki aleti benim için en keyifli tıraş aleti Smile
Seyahatte idim yazamadım. Burak Bey vesiledir, Sağolsun, Rocca V2 almıştım. Harika konforlu tıraşlar oldum. En favori aletimi, düşürüp kırdım. Burak Bey tekrar uğraştı yeni başlık getirtti. V4 geldi şansıma. Siyah saplı idi zaten Roccam. V4 ile henüz 2 tıraş oldum ama hiç bir fark hissetmedim. Aynı ses, konfor ve yakınlık. Sadece şu var, eğer aceleniz varsa, neyle tıraş olursanız olun keyif alamıyorsunuz. Eğer sabah erken yetişmem gereken bir durum varsa geceden tıraş oluyorum. Bir perde daha fazla alıyorum. Ya da biraz daha sık rütüş yapıyorum. Alel tecel olunan tıraş mutlaka bir rahatsızlık veriyor. Ya bir bölge kalıyor, yada bir yerde tahriş oluyor, yada bir yer kesiliyor gibi. Versiyona takılmayın arkadaşlar. Rocca acemiler için de ustalar için de alınabilecek "affordable" bir alettir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(22/01/2020, Saat: 14:24)tarkaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Seyahatte idim yazamadım. Burak Bey vesiledir, Sağolsun, Rocca V2 almıştım. Harika konforlu tıraşlar oldum. En favori aletimi, düşürüp kırdım. Burak Bey tekrar uğraştı yeni başlık getirtti. V4 geldi şansıma. Siyah saplı idi zaten Roccam. V4 ile henüz 2 tıraş oldum ama hiç bir fark hissetmedim. Aynı ses, konfor ve yakınlık. Sadece şu var, eğer aceleniz varsa, neyle tıraş olursanız olun keyif alamıyorsunuz. Eğer sabah erken yetişmem gereken bir durum varsa geceden tıraş oluyorum. Bir perde daha fazla alıyorum. Ya da biraz daha sık rütüş yapıyorum. Alel tecel olunan tıraş mutlaka bir rahatsızlık veriyor. Ya bir bölge kalıyor, yada bir yerde tahriş oluyor, yada bir yer kesiliyor gibi. Versiyona takılmayın arkadaşlar. Rocca acemiler için de ustalar için de alınabilecek "affordable" bir alettir.
+1
Merhabalar, biraz gecikmeli yanıtım için öncelikle herkesin affına sığınıyorum. Konu hakkında Serdar bey ayrıntılı ve özenli bir açıklama yaptı sağ olsun, biz de aldığımız bilgiyi sayesinde doğrulamış olduk. Ben konuyu uzatmadan bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. V3 ve V4 dedik, üretim teknolojilerinden bahsettik. Sadece yeni çelik tasarımın başlığı v4, diğerleri v3 gibi bir algı oluştuysa eğer söylemek isterim: şuan elimizdeki tüm tek makinelerin başlığı v4. hepsini bizzat açıp kontrol ettik Smile Hepsi eylülden sonra gelen yeni makineler olduğundan cnc tekniğiyle üretilmiş. Özellikle V4 bekliyorum diyen arkadaşlar için söylemek istedim, huş ağacı ve siyah sap mevcut. Ama çelik sap bekliyorum diyenleri kısa bir süre daha bekleteceğiz. Selamlar saygılar
(28/01/2020, Saat: 18:31)Mühle Türkiye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar, biraz gecikmeli yanıtım için öncelikle herkesin affına sığınıyorum. Konu hakkında Serdar bey ayrıntılı ve özenli bir açıklama yaptı sağ olsun, biz de aldığımız bilgiyi sayesinde doğrulamış olduk. Ben konuyu uzatmadan bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. V3 ve V4 dedik, üretim teknolojilerinden bahsettik. Sadece yeni çelik tasarımın başlığı v4, diğerleri v3 gibi bir algı oluştuysa eğer söylemek isterim: şuan elimizdeki tüm tek makinelerin başlığı v4. hepsini bizzat açıp kontrol ettik Smile Hepsi eylülden sonra gelen yeni makineler olduğundan cnc tekniğiyle üretilmiş. Özellikle V4 bekliyorum diyen arkadaşlar için söylemek istedim, huş ağacı ve siyah sap mevcut. Ama çelik sap bekliyorum diyenleri kısa bir süre daha bekleteceğiz. Selamlar saygılar


Benim sizden ekim ayında aldığım siyah Rocca da başlık v4




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biraz önce Mühle TR sayfasından pop-up chat kısmından soru-cevap yaptık Murat Bey ile. Rocca R94 metalin stoklara dahil olması için 3-4 hafta süre verdi. Tıraş aleti
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35