Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Mühle Rocca
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Link bende açmıyor 404 hatası veriyor. Başka bir lokasyondamısınız?
(09/10/2019, Saat: 21:21)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Link bende açmıyor 404 hatası veriyor. Başka bir lokasyondamısınız?

https://muehle-shaving.com.tr/collection...inesi-r-95
Öncelikle geleneksel tıraş konusunda yeterli tecrübe ve iddiam olmadan gayet amatör bir değerlendirme olacağını belirtmek isterim.

Rocca, sapı ve başlığı itibariyle geleneksel tıraşa başladığımdan itibaren beni cezbetmeyi başaran bir aletti. İlerleyen zamanlarda mutlaka edinme hayaliyle alınacaklar listesinde kendine yer edinmişti. Öncesinde ve kargo yolu gözlerken okuduğum yorumlar neticesinde aletin karakteri ile ilgili beklentim epey yüksekti. Mühle ailesinin diğer üyelerinin elimde olan fertlerinden R89 ve R41'e ortanca kardeş geldiği beklentisi iyiden iyiye yerleşmişti aklıma.

Forum dışı geleneksel tıraş sever bir tanıdıktan ödünç olarak aldığım ve deneyimleme şansı bulduğum V2 başlık ile ilgili kendimce 2 tıraştan edindiğim ufak tecrübelerimi ve görüşlerimi paylaşmak isterim;

1. tıraş:
Rocca'nın başlığına R89'un sapını takarak ilk kullanıma hazırlanmaya başlamıştım. Olduğum ilk tıraşta yaklaşık 6-7 günlük bir sakalım, temiz ve sivilcesiz bir yüzüm vardı. Kullandığım diğer tıraş malzemelerinde elimde olan ürünlere göre daha çok deneyimlediğim ve bu sebeple tabiri caizse huyunu-suyunu bildiğim ürünler tercih etmek istedim başlığın karakterini tam anlamak adına. Sabun olarak Tabac, jilet olarak mavi astra, fırça olarak Yaqi silvertip tercih ettim (Tıraş sonrasına daha sonra değineceğim).

Genelde sabunlu her tıraşta uygulamaya çalıştığım sabunun ve fırçanın bulunduğu kasede ılık suda yaklaşık 7-8 dakika beklettiğim sabun ufak ufak kayganlığını suya bırakınca, tıraş öncesinde yüzümü hazırlamak için gayet iyi oldu. Gayet yerinde bir köpük kıvamı ile yüzü köpürttükten sonra başladım ilk hamle ile tıraşa,

Tıraşa başladığımda ilk hissiyat beklediğimden agresif olmasıyla sebebiyle şaşkınlık oldu. R41'i aktif ve severek kullanan biri olarak, jileti yüzümde daha çok hissettim diyebilirim. Tıraşın 1. dakikası içinde Rocca'nın bana verdiği ikinci his ise şöyle açıklanabilir;

R41 kullanımında yüzde hissedilen açık tarak hissiyatının R41'i dizginleyen ve tıraşa güven katan bir yapısının olduğunu daha iyi anladım. Rocca hem fiziken hem de bana yaşattığı his itibari ile adeta o dişleri sökülmüş bir R41.

İlk perde yukarıda anlattığım üzere gayet yakın, tahrişli ve noktasal kanamalarla dolu geçmesi sebebi ile sakal çıkış yönlerinin çaprazına doğru tıraş olduğum ikinci perdeyi düzeltmeler olarak yapmaya karar vermiştim. Tıraşın ikinci kısmında biraz daha tahriş seviyesi arttı haliyle ve sonuç olarak ilk defa kan taşı deneme fırsatını Rocca sayesinde yaşamış oldum.

Usturadan bir tık öncesi denilen R41'den daha tahrişli bir tıraş yaşadım ve alete olan sempatim artan kan miktarı ile ters orantılı olarak azaldı diyebilirim.
Tıraş sonrasında imdadıma Sebamed Balsam yetişti desem yeridir, sabah uyandığımda tahrişlerim gayet sakinleşmişti.

Gelelim 48 saat sonra olunan 2. Tıraşa;

Bu sefer farklı bir deneyim yaşamak adına, Parker Variant ile takas sonrası edindiğim Rockwell 6C ile birlikte ortak bir tıraş olma fikrini hayata geçirdim. 6C'nin en agresif başlığı olan 6 numaralı başlık tıraşımın baş rolünde yer alacaktı. Yüzümün bir yarısında 6C'nin 6 numaralı başlığını, diğer yarısında ise Rocca başlığı kullanacaktım.

Şartları eşit tutmak ve deneyimimde bilinmezliği azaltmak adına yine karakterlerini bildiğim ürünleri kullandım. Jilet konusunda kesiminden fazlasıyla memnun kaldığım Rapira Swedish Super Steel kullandım, her iki alette de. Sabun konusunda ise yine kayganlığını sevdiğim Wilkinson Stick'i tercih ettim. Fırça olarak ise yine Yaqi Silvertip kullandım. (Tıraş sonrasına daha sonra değineceğim).

Yukarıda bahsettiğim gibi, kaba basılı olan sabunu ılık suda yaklaşık 7-8 dakika beklettikten sonra sabunlu suyu tıraş öncesi hazırlıkta kullandım.
İlk tıraşa göre Rocca'nın kesim karakteri ile uygulamalı olarak ilgili fikir sahibi olduğumdan ve kıyaslamalı tıraş olacağımdan farklı bir deneyim olacağını heyecanla karışık tahmin ediyordum.

Başarılı bir köpük yapım sürecinden sonra Rocca ile başladım tıraşa, ilk tıraşa göre daha konforlu bir kesim karakteri vardı, yüzüm daha az dinlenmiş olmasına rağmen. İlk perdeyi Rocca cephesinde yine kızarıklık ve kanamaya teşebbüsler ile bitirdikten sonra sıra 6C cephesine gelmişti.

6C'yi 6 numaralı başlıkta ilk kullandığım zaman gayet agresif bulmuştum ancak Rocca'nın yanında süt dökmüş kedi desem yanlış olmaz. Gayet yakın ancak bir o kadar da yumuşak bir hissiyat ve sessiz bir şekilde ile ilk perdeyi tamamlamış oldum. İlk perde sonrası iki tarafa da dokunduğumda kalan sakal konusunda bir fark yoktu.

Burada bir parantez açmak isterim, aletlerin kesim seslerinin farklı olduğunu hep okurdum ve anlam veremezdim ancak aynı anda 2 alet ile tıraş olurken bu ayrımı gayet net anlayabiliyorsunuz;

Rocca, sanki jileti yoğun olarak ortadan tutuyor uç kısımlar daha boşta gibi bir hissiyat yaşadım ben. Akordu bozuk telli bir çalgının tellerine vurunca çıkan sesi andıran bir tını çıkıyor tıraş esnasında, bir yanıyla da kedi-kurbağa ciyaklaması gibi bir ses. 6C özelinde ise bu ses konusunu değerlendirdiğimde gayet sessiz ve derinden gelerek işini yaparak efendi efendi işini yapmıştır. Dediğim gibi bu paragraf tamamen bana yaşattığı hissiyat ile aktarılmaya çalışılmıştır.

İkinci perdeyi yaşanılan tahrişlere rağmen kıyası ve gözlemlerimi devam ettirmek adına, normal perde olarak sakal çıkış yönlerinin çaprazı yönüne tıraş oldum. Rocca adeta sabunun o meşhur kayganlığını bile alıp gidiyordu yüzümden, o derece yakın bir tıraş veriyordu. 6C ile olan taraf ise gayet pamuk gibi bir yakın tıraş ile düzeltmeleri beklemekteydi.

Düzeltme - 3. perde karışık olan tıraşta ise silvertip fırça kullanmama rağmen Rocca kullanılan taraf köpük sürme esnasında bile yanma yapmaya başlamıştı. Testin son demleri olması sebebi ile iki tarafı da biraz zorladım.Son perdeden sonra yine kan taşlı ufak dokunuşlar gerekmişti Rocca kullanılan tarafta.

Tıraş sonrasında yine Sebamed Balsam kullandım ancak son perdenin biraz zorlu geçirilmesi sebebi ile Rocca cephesinde halen toparlanmayan kısımlar mevcut. Yüzün bir kısmı yanarken diğer kısmın gayet keyifli bir şekilde güne eşlik etmesi değişik bir his gerçekten.

Kısaca toparlamaya çalışırsam eğer;

Rocca tasarımı itibari ile halen gözüme gerçekten çok hoş gelse de fiyatı itibari ile kafamda oluşan soru işaretlerini yıkamıyordu. İlerleyen zamanlarda alırım dediğim bir ürünken kullanım deneyimim sebebi ile alım süreci iyice ileri bir tarihe ertelenmiş oldu. Şimdilik Rocca'nın kendisiyle anlaşamadık bakalım ilerleyen zamanlarda neler olur bilinmez ancak bence hem fiyatı ve hem de kesim karakteri itibari ile denenemeden alınmaması gereken bir alet.

6C ile ilgili kendi başlığında değerlendirmem ilerleyen zamanlarda olacak ancak, Parker Variant kullanmış biri olarak bence elde tek alet bulunduracaksam tek alet kesinlikle 6C olur şu an için.

Önümüzdeki günlerde Rocca ve R41 arasında ikili bir tıraş değerlendirmesi daha yapmaya çalışacağım.

Biraz uzun oldu evet farkındayım ama en başta da dediğim gibi herhangi bir iddiam olmadan amatör bir şekilde kendi hislerimi nacizane aktarmaya çalıştım. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür eder, herkese keyifli tıraşlar dilerim.
(15/10/2019, Saat: 15:43)kirmizibalik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Öncelikle geleneksel tıraş konusunda yeterli tecrübe ve iddiam olmadan gayet amatör bir değerlendirme olacağını belirtmek isterim.

Önümüzdeki günlerde Rocca ve R41 arasında ikili bir tıraş değerlendirmesi daha yapmaya çalışacağım.

Biraz uzun oldu evet farkındayım ama en başta da dediğim gibi herhangi bir iddiam olmadan amatör bir şekilde kendi hislerimi nacizane aktarmaya çalıştım. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür eder, herkese keyifli tıraşlar dilerim.

Komşum inanın bir solukta ve çok keyifle okudum. Gerçekten çok güzel noktalara değinip, detaylı bir inceleme yapmışsınız. Kafamda canlanması açısındanda gayet faydalı bir anlatımınız olmuş. Merakla R41 ile ikili tıraş değerlendirmenizi de bekliyor olacağım. Her makinanın cilde uyumu farklı oluyor diye boşuna yorum yapılmıyormuş sizin örneğinizlede bir kez daha anlamış oldum. Ellerinize sağlık.

Başlık olarak bende almak için mühle canlı destek ile konuştuğumda rocca tıraş aletinin bile yeterli sayıda gelmediği o yüzden sadece başlık olarak şaun için satışı gecikeceği söylendi, ancak zaman verilmedi. Bunuda konusunda bilgi olarak vermek istedim.
Yarın sabah kullanayım
Ben De yorumlayayım


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@kirmizibalik

Hepsini okudum komşum. Yazmaya cesaret edemediğim şeyleri yazmışsınız.Ben de aleti farklı karakterlerde 3 jiletle kullandım. Sizinle çok benzer deneyimlerim var. R41 ve feather 2lisiyle yüzümü kanatmayan ben ; 3 rocca tıraşında da 10a yakın noktasal kanamayla tıraşımı tamamladım. Ve r41den daha temiz tıraş da vermedi. O yüksek beklentilerle ürünü satın alıp o fiyatı ödeyince insan kendine bunu itiraf etmekte zorlanıyor ama şu anlık size çok katılıyorum. Ayrıca bendeki rocca'nın da v3 olduğunu belirteyim.
Tıraşın ne kadar kişiye özel bir durum olduğunu tekrar anlamama vesile olan güzel bir değerlendirme. R106'yı mild bulan ama r41'ide günlük tıraş için konforlu bulmayan biri olarak çareyi rocca da buldum. Tahrişsiz, r106dan daha yakın tıraşlar oldum. Çok çeşitli sabunlar, jiletler ve fırçalarla denedim. Tek hakkım olsa düşünmeden alacağım alet şuan için rocca dır.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk
kullanılarak gönderildi
(20/12/2017, Saat: 01:07)kokopelli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Siyah saplı model bugün geçti elime. Elde tutması oldukça rahat, kayma asla yok, kalınlık benim koca ellerime iyi geldi. Agresiflik acısından son zamanlarda biraz fazla ılımlı aletler kullandığımı hisseder gibi oldum. Asla korkutucu değil, ama hazırlığı ve süreci, en azından ilk başlarda pek ıskalamamak gerekiyor. Rocca'yı Maggard V3A modeline benzettim, belki biraz daha sesli keseni. Barbaros Tr-1'e de benzettim aslinda. Tabi Barbaros'un o imalatı yaninda pek gösterişi kalamıyor Rocca'nın. Barbaros zaten Turkiye'de satilmayinca tavsiye etmek mümkün olamıyor, deyip burada bırakıyorum karşılaştırmayı.

Yeşil Astra ile bazi yerlerde hafif kızarıklıklar oldu ama üç posta tıraş sonucu tertemiz. Kızarıklıklar gecenin 23:30'unda biraz aceleyle hazırlanmış Nivea Krem köpüğü yüzünden oldu da diyebilirim. Sabun gerekiyordu bence. Yeşil Astra' dan EJ89 üzerinde memnundum ama Rocca'yı bir de Rapira Swedish gibi yüzde yumuşak bir jiletle denemem gerekiyor ayrıca.

R41'den bir tık aşağı, EJ89/R89'dan iki tık yukarı, sıkıcı olmayan bir alet. Vesile olan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

SeckinB
(22/06/2018, Saat: 18:17)kokopelli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir süredir elimde olan bir alet olmasına rağmen ne zaman denesem fazla agresif geldiği için bir kullanıp kaldırıyordum. En son dün, Youtube'de Spencer Frankel diye bir tıraş yutubırının Mühle Rocca videosunu izledim. Oğlan Rocca için kendisine uygun kullanım şartının alışılandan biraz farklı olduğunu, jileti yüzüne nispeten dik bir şekilde yerleştirdiğinde kusursuz bir tıraş elde edebildiğini, Edwin Jagger gibi sapını hafif kaldırınca aletin rahatsız ve agresif geldiğini söylüyordu. Oysa ben Edwin Jagger, Gillette Tech gibi aletlerde rahat tıraş için nispeten kapağa yakın, jiletin yüzle açısını azaltarak tıraş olmak gerektiğini öğrenmiş, otomatikmen Rocca'da da sapı belli bir açıda tutuyordum. Hatta insanlar da "Riding the Cap" denen, kapağa doğru yatırmak suretiyle en agresif aletlerle bile rahat tıraş olabiliyorlardı.

Eve koşa koşa gittim. Derby Platinum jiletimi koyup, Maca Root krem ile tıraşımı oldum. Gerçekten de aletin sapını yüzden fazla açmadan tıraş olduğumda eskisine nazaran daha rahat bir tıraş çıkardı. Buna ne diyorsunuz? Herkes böyle kullanıyordu da ben mi bilmiyordum, yoksa sadece YMMV durumları mı?

https://youtu.be/EfRL8porEQY
Benim 2017 deki paylaşımım yaşadığınızla tutarlı. Ama 2018'de de benim için çözümünü buldum.

~SB
İncelemeyi yarıya kadar okuyabildim. Genel kanı tam olarak r89 ile r41 arasında bir kesimi olduğu yönünde. Acaba dedim makinenin kesim açısını tam olarak bulabildiniz mi? İlk tıraşlarınız olması buna sebep veriyor olabilir. Vaktiniz varsa daha ağırdan alarak tekrar denemenizi beklerim. Aedan üstad gibi eski üyelerin yeniden deneyimlemelerini de merakla bekliyorum.
(15/10/2019, Saat: 16:55)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İncelemeyi yarıya kadar okuyabildim. Genel kanı tam olarak r89 ile r41 arasında bir kesimi olduğu yönünde. Acaba dedim makinenin kesim açısını tam olarak bulabildiniz mi? İlk tıraşlarınız olması buna sebep veriyor olabilir. Vaktiniz varsa daha ağırdan alarak tekrar denemenizi beklerim. Aedan üstad gibi eski üyelerin yeniden deneyimlemelerini de merakla bekliyorum.

Denemeye devam etcem komşum zaten hemen pes etmeye niyetim yok. 700 lira verdik bu olmamış diye kenara koyacak değiliz. Big Grin İnşallah bi yerlerde yanlışlık yapıyorumdur diye düşünüyorum zaten şu anda. Big Grin
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35