Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Mühle Rocca
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
TDK’ye göre hız ile sürat eş anlamlıdır ama fizikte değildir.
@tarkener Tarkan Bey,
Izahatlariniz için teşekkür ederim. Ben de hep merak ederdim bu fiyat farkı neden diye...

Tabi tornadan çıkan bir ürünün kalitesi kalıba dökülen kaynak yapılan her neyse ürünle kıyas kabul etmez
(13/01/2020, Saat: 14:37)oguzkagan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@tarkener Tarkan Bey,
Izahatlariniz için teşekkür ederim. Ben de hep merak ederdim bu fiyat farkı neden diye...

Tabi tornadan çıkan bir ürünün kalitesi kalıba dökülen kaynak yapılan her neyse ürünle kıyas kabul etmez
Komşun aslında mim de ucuz değil eğer seri üretim olmazsa. Az adetli işlerde torna CNC tercih ediyoruz. Mim de metal alaşım kompozisyonu da ayarlanabilir. Her ikisinin de yerine göre avantajı veya dezavantajı var.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
49385138433_84c2b5cdc0_z.jpg

1- Metal enjeksiyon Teknolojisi: Üst resimde soldaki örnekte gözüken daha kaba işçilikli bir üretim biçimidir. Bu yöntemde erimiş sıvı metal (alüminyum vs.) hazır kalıba enjekte ediliyor ve soğuyor. Bu üretim tekniğinin konumuz Rocca makinaları ile hiçbir bağı yok. Sadece bu tekniği diğer bahsedeceklerimiz ile karıştırmayın diye bilgi vermek amacı ile yazdım.

2- CNC Teknolojisi: Biliyorsunuzdur, bilgisayar yardımı ile hazırlanan çizim, xyz koordinatları olarak matkap tarzı bu CNC dediğimiz robotik kafalı bir makinaya yüklenir. Bu kafa özel freze uçları ile bilgisayardan gelen koordinatlara göre çeliği yontar deler ve sonuçta ürün ortaya çıkar. Cnc ayrı bir dünya, CNC tornadan tut, CNC plasma kesiciye, çok eksenli freze modellerine kadar çok acayip çeşitleri vardır. Evi arabayı satsak iyisinden alamayız öyle diyeyim.  Bizim Aersin Alper kardeşim ve Rocnel Murat ustadlar burada vakitleri olsa konu hakkında kitap yazarlar veya bana kızarlar böyle anlatılır mı diye, bizimki kaba bilgisi kusura bakmayın.


3- MIM Teknolojisi: Fotoda sagda gozuken ornek. Bu teknigin Türkçe karşılığını yazmaya çalışırsam, yine enjeksiyon vs. ismi geçtiği için karışacak o yüzden sadece MIM diyelim.  Rocca makineleri MIM teknolojisi ile üretilmiştir.Bu teknikte, nano teknolojili özel bir hazır karışım toz kullanılıyor.  Bu tozun içinde çelik ve plastik taneleri var. Bu karışım normal yapılması istenen nihai urunun yaklaşık 3-5 misli büyüğü bir kalıba püskürtülüp fırınlanıyor. O tozun içindeki plastik dediğimiz aslında plastik değil özel bir madde ısıl işlem sayesinde buharlaşıyor, ürün küçülerek çekerek geride sadece bütünleşik çelik bir ürün kalıyor. Artısı eksisi konuşulabilir, bu teknikte cnc de ki gibi freze izi vs. olmuyor. Bazı örneklerinde dairesel diyebileceğim püskürtme akış izleri olabiliyor.
Roccaların üretim tekniği budur ve çelik mi evet çelik dostlar.  Sadece yeni ve özel bir teknik.


Rocca Bulabildiğim ve Hatırlayabildiğim  Versiyon Farkları

V1=  
MIM üst kafa ve alt plaka. Üst kafa altında MIM işleminde toz püskürtülürken ki akış izleri bazı örneklerde gözükebiliyor.

V2=
MIM üst kafa ve alt plaka. Bu versiyonda V1 versiyonda gözüken püskürtme akış izleri fırçalanmış.  Bu fırçalama veya polisaj işlemi sonrası jilet tutucu pin ve merkez vidası yapışma. Tek parça MIM üretimi değil yani.  

V3=
Komple tek parça MIM üretim üst plaka, vidalar ve pimler dâhil. Yapışmalı bir parça yok. Üst kafa altında MIM işleminde toz püskürtülürken ki akış izleri bazı örneklerde gözükebiliyor.
Alt plaka 316L çelikten CNC imalat.  Alt plaka yeni tasarımlı, orta merkez kanalı ince ve ortada.

V4=
Üst kafa ve alt kafa her ikisi de 316L çelikten CNC imalat. Jilet tutucu pimler veya merkez vidası da bu CNC işlemi sırasında yapıldı diye tahmin ediyorum ama elimde şimdilik örnek yok (şimdilik diyorum bak) gelince detaylı yazarım.
Bu celik V4 dedigimiz kafanın simdilik sadece bu çelik saplı modelde kullanıldıgını sanıyorum. Diger sap çeşitlerindeki son uretimlerinde bu kafa mı kullanılır yoksa yine MIM uretim teknikli aynı V3 kafa veya guncellenmis halimi kullanılır onu bilemiyorum.
Birde bu V4 CNC kafanın, V3 MIM kafaya gore yarım veya ceyrek tık mild olma ihtimali var yorumlara gore, onu da bilemiyorum varmı oyle birsey. Kucuk bir olasılık ama bilgi olarak dursun burada.

Umarım özet gibi daha derli toplu bir bilgi oldumuştur sizler icin.
Saygılar

Edit: Bazı arkadaslar "ne bu versiyon farkları Muhle Turkiye bize yardımcı olsun" demis diye hatırlıyorum;

Arkadaslar şöyle, bırak 600 liralık tıraş makinasını 350bin liralık Bmw'yi al bugun, seneye makyajlısı cıkacak. Atıyorum ön farları uzatmıs, stopları kaş seklinde led yapmıs. Git Borusana hoca daha 11 ay once valizle para verdik guncellenmis, yapın bize birsey derseniz ne yaparlar.
1- belki yeni stoplar uyarsa sana göya indirimli yeni stop satmaya çalışırlar, farlar uzamıs zaten senin eskiye yenisi uymuyor. Sonucta sana güzel kar'larıyla stopları itelerler. Arkadan liselik, önden müzelik gibi yollarda dolaşırsın.
2- Abi al yenisini harika seyler yapmıslar diye goz boyarlar, eski aracını ölü fiyata alıp sana yenisi icin boyle bir kredi cıkarırlar, orada nasılsa aa cok iyi dersin, eve gidince hayatının hatasını yaptıgını anlarsın.

Muhle Turkiye bu V2 olayındaki merkez vidası kırılan arkadaşlar icin bir jest yaptı belki de dunyada ornegi yok veya bir iki distributor vardır. Kendilerine gonderilen sınırlı sayıdaki V3 versiyon kafayı, eski musterilerine bir hizmet/jest olarak degistirdi. Ama bunun harici gunumuz uretim ve satıs politikalarında neredeyse her sene yeni model cıkarırlar ki size yeni bir şeyler satabilsinler. Bu konu hakkında sizlerin elinizdeki ile yetinme, mutlu olabilmeyi bilme harici yapabileceginiz birsey yok ve kimseden bir beklentiniz olmasın.
2017 model Honda motorumun ustune 2 kere makyaj yenilemesi oldu, ver bana sıfırını takas yapalım seninkinle de inan istemem, çunku benimkine verdigim emeği yeni bastan veremem veya taktıgım aksesuarın yenisini yeni motora şu anki piyasa fiyatlarında takamam. Elimdeki ile mutluyum. Siz degerli V2, V3 sahipleri sizde mutluysanız ortada sorun yok. Çok merak ediyorsanız benim gibi V4 soyleyebilirsiniz ama yarınlarda V5 cıkmayacak diye birsey yok.
Bunlar ureticinin kendi uretim kolaylıgı ve alet dayanımı icin yaptıgı teknik degisiklikler. Kafada aslında bir degisim yok. Tırasları aynı.
Daha iyi anlatılamazdı. Versiyon bazında mükemmel netlik. Değerli Adminim, süper olmuş. Noktayı koymuşsunuz gene.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Baştan aşağı büyük zevkle okudum elinize saglık. Bende severim torna cnc ve makina işlerini çok güzel anlatmışsınız ama mesele gerçekten son kısımda araba muhabbetiyle başlıyor aklınıza gelebilecek her firma her ürününde klasik satış piskolojisini örnek alarak dur durak bilmeden yenisini çıkartmaya devam ediyor gıdada böyle giyimde oto sanayide teknolojide en iyisi istenileni yapmamak karşı koymak öz eleştiri yaptım bunu kendime yanlış anlaşılmasın.
Elimizdekiyle mutlu olmak++
Güzel yorumlar icin tesekkurler dostlar.

Yani zevkle tıraş olacagız işin özü, ne alabilirseniz alın yeter ki ıslık çalarak müzik eşliğinde zevkle tırasınızı olun mutlu olun.

Daha once başka bir konuda Donanım haber döngüsünden bahsetmiştim hatırlayan okuyan varmı bilemiyorum, çok girmişligim vardır bu döngüye.

Bilgisayar alacaksın veya islemci. Girersin araştırırsın en iyisi hangisi butçene gore diye, tam boyle aklında alacagın netlesmisken orada 2 yorum okursun "1 aya kadar i7 8000 modeli yerine i7 8500K modeli cıkacak arkadaslar, yapılan testlerde %25 hızlı, aynı paraya hız asırtma yapılabiliyor makine ucuyor" falan diye .
Dersin ki salakmıyım ben beklerim yenisini alırım. O 1 aya cıkacak dedikleri 3-5 aya gelir anca bizim ulkeye. Tekrar girer okursun hemen hatırlarsın iste gelmis bekledigim derken AMD de aynısının daha ucuza daha hızlısı oldugunu gorursun, arada eski o ilk almayı dusundugun islemciyi arasan piyasada bulamazsın. Dongusel bir cıkmaz bu her seferinde yeni bastan arastırmaya baslatan, elindeki o 6 senelik hic degistiremedigin islemci veya bilgisayarla. Girmeyin o donguye derim.
Verdigim örnek Moore yasası altındaki islemci bilgisayar olayları gibi ekstrem örnekler tabi ki, bizim konu ile pek alakası yok.

İşin sonu yok, tipi hosuna gitti yorumlarını begendin mi, senin sakalına vs. uyacagını dusunuyormusun bekleme kardes al mutlu sekilde ol tırasını.
V2 mi var mutlumusun, umrunda olmasın dunya, V15 cıkana kadar sana vız gelip tırıs gecsin.

En azından ben oyle dusunuyorum.

Onceden yapılan cok guzel kullanıcı incelemeleri yorumları vardır ama hazır yazarken zamanında Muhle icin yaptığımız bir incelemeyi eklemek istedim Rocca yı merak edenler icin
https://muehle-shaving.com.tr/blogs/blog...makineleri

Saygılar dostlar
Siyah saplısı ile huş ağacı saplı arasında kalıyorum hangisini tavsiye edersiniz ?
(19/01/2020, Saat: 22:05)Chefkara Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Siyah saplısı ile huş ağacı saplı arasında kalıyorum hangisini tavsiye edersiniz ?

Huş olan çok daha şık ama fiyat farkı var yeni çıkan model de çok güzel aslında
(19/01/2020, Saat: 22:27)JohnLocke Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Huş olan çok daha şık ama fiyat farkı var yeni çıkan model de çok güzel aslında

Hocam başlık kısımları aynı mı tek fark sap işçiliği mi acaba
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35