Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Üst Kalite Sabun Üretimi Yaptırıyorum Fikirleri Alayım:)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Lord ustadim, yine hayranlikla okudum, yorumunuz icin sagolun. Mama bear's, qed ve colonel conk haricinde gliserinli sabun var midir? Bizlere begendiginiz urunleri tanitsaniz bos kaldikca cok guzel olur.
Girişiminizi tebrik ederim. Yurtiçinde çeşit görmek sevindirici, şu anda yurtdışında popüler olanlar kadar bile olsa sevindirici. Önemli olan ülke içinde ulaşılabilmek. Ol diyeceksiniz de olmayacak zaten, illaki zamana ihtiyacı olacak ama başlangıç yapmış olmanız bile bir adımdır.
(22/12/2015, Saat: 01:41)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mama bear's, qed ve colonel conk haricinde gliserinli sabun var midir?

qed için bir şey diyemeyeceğim fakat tahriş/alerji şikayetleri mevcut forumlarda.
mama ve colonel benim için beş para etmez sabunlar.
Gliserinli sabun arıyorsanız tek tercihiniz Kell's olmalı.
http://kellsoriginal.com/
Aslında bu kadar sabun çeşidinin olması ve sayısının artması bizler için çok olumlu bir gelişme. Nasıl jilette kendimize uygun olanı seçiyorsak, özellikle bu artisan sabunlarda da cildimize uygun olanı bulmak, uygun jileti bulmuş olmak kadar keyifli. Örneğin PannaCrema ve Phoenix benim cilt tipime, sakal tipime en uygun bulduğum ürün diyebilirim. Yine kullandığımız alet tipine göre jiletimizi seçiyoruz, bu aynen sabun için de böyle. Yine örnek verecek olursam, ustura veya şavet tıraşım için Faena veya Le Perre Lucien sabunların ekstra kayganlıkları benim için olmazsa olmaz diyebilirim, genelde bu ikisini kullanıyorum ve verim alıyorum.

Artisan sabunlarda henüz Türkiye'de adından söz ettiren bir ürün çıkmadı bildiğim kadarıyla, olsa zaten forumumuzda da tutulurdu. @Kea.aksoy komşumuz eğer gerçekten Türk sakal tipine uygun güzel bir sabun üretebilirse tabiri caizse tadından yenmez. Biz akdeniz iklimi insanlarıyız, sakallarımız sert ve bu sakalı yumuşatıp yakın tıraş olmaya çalışıyoruz. Bir de yatık sakal şikayetlerimiz var okuduğum kadarıyla, ki buna ben özellikle dahilim. Bazı tıraş öncesi ürünleri sakalları dikleştirdiğini belirtmiş ama henüz kullanıp deneme fırsatım olmadı. Eğer kozmetik olarak böyle birşey mümkünse, yerli sabunumuzda bunu da görmek isteriz.

Don yağlı sabunlar tıraş sabunlarında ciddi performans sergiliyorlar, bu gerçek göz ardı edilemiyor ve genelde sabun üreticileri bu yönde üretim yapıyorlar. Gliserinli sabunlarda şu an için bir performans ürünü olarak bir tek Mama Bear's öne çıkıyor ancak o da öyle çoğunluğun bir numaralı sabunu değil gördüğüm kadarıyla. Ancak bir de böyle şeffaf olmayıp Vegan sabunlar var, örneğin Faena. Ben açıkçası köpük yapısını pek beğenmesem de, kullandığım ve kullanmaktan da keyif aldığım bir ürün.

Artisan sabunların ileri seviye içerik ve parfümle piyasaya çıkmaması, işin fiyat boyutu olabilir. Çünkü ıslak tıraş camiası "Shave Den" 'inde farklı farklı ürünler edinip, bir nevi koleksiyon yapıyor. Dolayısıyla yeni çıkan artisan bir ürün üreticisi, ürününü denetmek için fiyat konusunda tavizler vermek zorunda kalıyor olabilir. Bu üretici, artık camia tarafından kabul görüp ve her "Shave Den" 'in olmazsa olmazı haline geldikten sonra kalite hususlarında ancak çıtayı yukarı çıkartabilir, fakat bu kez de artan fiyatıyla tepki çekebilir. Bu konuda bir tek Phoenix başarılı oldu sanırım, daha yeni üçüncü versiyon formüle geçiş yaptı ve fiyatını 15 dolara çıkardı. Eskiden 3.5 ozluk küçük boy ürünü 10,50 dolara satarken, şimdi 4 ozluk ürünü 15 dolara satıyor.

Görünen o ki Premium sabunlar tüketicisini belirlemiş, tüketici onları benimsemiş ve o köşeyi kapmışlar. Artisan üreticiler ise kendilerini zamanla kanıtlayıp bu köşelere ilişme peşinde. Eğer Phoenix 4 ozluk sabunu ve 15 dolarlık fiyatıyla buralarda yer edinirse, bunu hep birlikte görmüş olacağız. Bir de PannaCrema'nın yeni bir ürünü var, seramik kasede. Hem tıraş öncesi, hem tıraş sonrası hem de after shave özelliklerinde üçü bir arada bir ürün. Aramızda kullanan var mı, o yüksek fiyatını hakeder mi gerçekten çok merak ediyorum.
(22/12/2015, Saat: 01:41)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Lord ustadim, yine hayranlikla okudum, yorumunuz icin sagolun. Mama bear's, qed ve colonel conk haricinde gliserinli sabun var midir? Bizlere begendiginiz urunleri tanitsaniz bos kaldikca cok guzel olur.

Komşum col conklar vasat ürünler, ancak gliserin işinde en iyiler qed ve mama bearstır. ikiside sabunlarını zengin içerikle yapar. Mama bears sabunları koku çeşitliliği açısından rakipsizdir. Bir de özellikle mentollü sabun sevenler tarafından çok tutulan modelleri vardır. Qed ise daha üst düzey ürünler yapar. Yakın zamanlarda fazla taze sabunları satmasından ötürü sıkıntılar yaşandı hala öyle mi bilmem. Fakat esans kalitesi olarak gliserinde en üst düzey markalardandır. Charles kendi bahçesinde yetiştirdiği çiçeklerden kendi esans alıp koyar ve başka hiçbir markanın koymadığı kadar yüksek oranda esans koyar. Bana %30dan fazla esans koyduğunu söylemişti bu sabun üretmek için çok maliyelti lüks bir oran. Bazı hassas ciltli kişilerde tahriş yapma olasılığı da koku esansını bu kadar bol kullanmasındandır. Özellikle koku olarak qed frankincense&myrrh sabununu herkese öneririm. Tam bir kış kokusu.
Bu arada öğrendiğim üzere charles 82den beri ürettiği artisan sabun içini 2014 civarları bırakmış. Bahsettiğim sabun dahil bazı süper sabunlar artık yok malesef. Siztede sadece 2-3 çeşit yeni model sabununun gördüm. Hiçbirini denememiş olduğumdan yorum yapamıyorum. Bu büyük bir kayıp oldu.
Tesekkurler ustadim. Kokuya ben de onem veriyorum. Koku konusuna ne kadar hakim oldugunuzu saklinotalar dan biliyorum. O yuzden bu tavsiyeleri rica ettim sizden ustadim. Mama bears hep heyecanlandirmistir beni sizin yorumlarinizdan oturu. Kesinlikle cok kaliteli sabun ama hinoki wood un kokusu umdugumdan cok farkli cikti kullanamadim. Ureticinin aciklamalari yetersiz kalabiliyor bazen kokuyu tariflemede. Naturel serisi nasil mesela mama bears in? Yogun esansindan dolayi "haci yagi" ni andirir kokusu var mi? Brute ya da gentleman gibi parfum esasli olanlar nasil koku veriyor?
(22/12/2015, Saat: 18:27)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tesekkurler ustadim. Kokuya ben de onem veriyorum. Koku konusuna ne kadar hakim oldugunuzu saklinotalar dan biliyorum. O yuzden bu tavsiyeleri rica ettim sizden ustadim. Mama bears hep heyecanlandirmistir beni sizin yorumlarinizdan oturu. Kesinlikle cok kaliteli sabun ama hinoki wood un kokusu umdugumdan cok farkli cikti kullanamadim. Ureticinin aciklamalari yetersiz kalabiliyor bazen kokuyu tariflemede. Naturel serisi nasil mesela mama bears in?  Yogun esansindan dolayi "haci yagi" ni andirir kokusu var mi? Brute ya da gentleman gibi parfum esasli olanlar nasil koku veriyor?

Zaten tarife bakarak körlemesine sabun almanız yanlış. Önce sample alıp denemeniz lazım ki bu samle işini mamabears çok iyi yapıyor. Onun dışında brute çok güzel aynı orjinal brute gibi kokuyor. Gayet maskülen geleneksel tıraşa çok uygun, koku olarak benim vazgeçilmez sabunlarımdan biri.
Tamamdir ustadim sagolun. Brute zaten listede.
Sabun işinde bir gelişme var mı?
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6