Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Üst Kalite Sabun Üretimi Yaptırıyorum Fikirleri Alayım:)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
(14/12/2015, Saat: 00:16)Kea.aksoy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@t.macgyver

SmileSmile biz köpükcü bir milletiz arkodan belli william hone türk olabilir Smile zorlanacağımız yer köpük çünkü naturel ve katkısız sabunlar az köpürmeleriyle meşhur. Kanserojenlerin bu denli olduğu bir yerde naturel sabun şart diye düşünüyorum.

İşte bunlar hep arko adam dan. Bilinç altımıza sağlam kazık çakmış. Yediği haltın farkında sırıtır.

face.jpg

William Hone, adamın portresi bitinceye kadar sakalı baş vermiş resmen, bir akrabalık olabilir Smile

220px-William_Hone_by_William_Patten.jpg

Köpük az olsun öz olsun, nitelikli olsun. Yüzüme bolca sürüp, kesikle filan ara ara içeri aldığım şey içerik olarak kafamı kurcalamasın yeter.
Doğallık konusunda taviz verilmemesi sürecin uzamasına sebep olacaksa bence şöyle bir yol izlenebilir. Ürün temel esansiyel yağ ağrılıklı olsun ama mesela Paraben, SLS, Silikon, Mineral, Parafin gibi sağlığa zararlı sentetikler olmayabilir. Temel esansiyel yağlara ek olarak EDTA gibi zararlı olmayan bazı sentetiklerde olursa köpük sorunu çözülebilir diye düşünüyorum.
Üstad teşekkür ederim ilgin için. Sakalı yumuşatma konusunda hemfikirsek ne ala, buna sevindim gerçekten Smile

Aslında eklenebilecek çok şey sıralanabilir. Örneğin sakalların dikleşmesini sağlayacak bir özellik? Eğer hepsi bir arada olmuyorsa bunlar kullanıcı tercihine göre sınıflandırılabilir.

Seramik kase konusunda dikkatli davranmak lazım. Zira hava geçiren bir kap olacağı için sabunun saklama koşullarından dolayı bozulmasına yol açabilir. Benim i coloniali sabunum yarısına gelmeden bozuldu ve -bence- işe yaramaz hale geldi, artık kullanmıyorum. Köpüğü bile hoş değil artık. Kaldı ki MWF sabunlar da seramik kasede ve bu sabun da yine kuruyarak büzüşüyor. Zaten zor köpüren sabun daha da zor hale geliyor. En güzeli hava geçirmez kaplar. Örneğin St. James of London kremleri metal kapaklı cam kasede ve çok şık. Özetle saklama koşulu, tüm bu talep ettiğimiz özellikleri uzun süre sağlanması açısından önemli bir nokta, o nedenle başta da dediğim gibi gerçekten dikkatli davranmak lazım. İçerisinde paraben vs. gibi koruyucular olmayacaksa ki genel talep bu yönde, bence tamamen uzak durmak lazım.
@t.macgyver

Hocam süpersin bencede kesikleele içeri aldığımız şeyin ne olduğunu bilmemiz gerek. Çıkış noktalarımizdan birisi doğallık zaten.

@armagedon

Hocam birebir ileteceğim yazdıklarınizi teşekkürler. Doğallık çok önemli bir nokta bence; dediğiniz gibi zararsız yağlarla v.s. taviz vermeden geliştirirsek güzel olur.

@onurcakmak

Üstadım dikleşme hususunu düşünmemiştim; değişik bir fikir değerlendirelim. Kap konusunda uzun süre muhafaza etmesi önemli bencede malum 1 haftada biten bir ürün değil uzun süre kullanıyoruz. Parabenin adı değil gölgesinin gölgesi bile bizden uzak olsunSmile olay zaten yeseniz bile sıkıntı yaratmıcak doğallıkta olmasıSmile kap konusunda seramik sunum hususunda ısrarcıyım ama silikon tamponları olan hava geçirmez bir kapakla çözebiliriz. Seramigin yapımı hususunda bir girişimim olmadı henüz ama bu minvalde bir talep yaparım bakalım nasıl olacakSmile güzel bir nokta teşekkürler.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@Kea.aksoy üstad Allah'a şükür karnımız doyuyor, sabun yemeye gerek yok Yenmeyecek sabun olsa da olur, önemli olan taleplerimizi karşılaması. Doğal içeriğin yanısıra zararsız cilt dostu kimyasallar olsa da olur.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu organik sabun muhabbeti Avrupa'da çok tuttu. Geleneksel traşın hakkını veren ecnebi traş erbabı arkadaşlarımın ısrarlı tavsiyeleriyle ben de kullanma fırsatı bulmuştum bu organik sabunlardan. Gerçekten de geleneksel ve konforlu traş için sabunun olmazsa olmaz olduğunu bu şekilde anlamış oldum. Benim gibi yılların Arkocusunu fazla köpürmemesine rağmen bu sabunlar cezbetmişti doğrusu.

Günümüz malum kimyasal çağı. Geleneksel traş diye koyulduğumuz yolda gidip kimyasal ürünlere para yığmak hem maddi anlamda hem de geleneksel traşla alakasının olmaması yüzünden hiç mantıklı değil. Geleneksel traş geleneksel materyal gerektirir. Geleneksel materyal de katkısız ve ilkel olmalı. Arko gibi bir sabunu çıkarabilmiş Türkiye'de neden böyle bir girişim ve ilerleme yok anlamış değilim zaten. Zira Avrupa'daki üstatların kullandığı sabunlar da konuyu açan arkadaşın dediği gibi Türkiye'den gidiyor.

Benim şahsen sabundan beklediğim birinci özellik köpürmesidir. İmzamda da belirttiğim gibi ne kadar köpük o kadar iyi traş. Biz babadan dededen bunu gördük bunu emanet aldık. Dediğiniz sabunda bu sağlanırsa "dadından yinmez." Smile
@maynardkeynes

Üstad hakikaten doğru nokta. Hem doğal hem köpüğu yeterli bir ürün olması için uğraşıyorum. Organik sabun gerçekten yeni trend. işallah tüm istekleri karşılayan bir ürün olacak. Yorumlarınızı eksik etmeyin saolun.

@onurcakmak

Üstad alemsin Smile kimyasallar hususunu ilettim henüz bişey diyemiyorumSmile ilk partiyi olusturduktan sonra daha somut geliştiririz diye düşünüyorum

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hemen yanıbaşımızda Midilli adasında Faena oldukça doğal sabunları başarı ile üretiyor. Bence içeriklerine bir göz atabilirsiniz.
Bu arada tıraş sabunu dünyasında tallow (İç yağı yada hayvansal yağ) kökenli sabunların bitkisel sabunlara göre köpürme, cildi besleme ve nemlendirme avantajlarının olması sebebiyle fanatik bir kullanıcı kitlesi olduğu bir gerçek. Tabi işin içine birde dini hassasiyetler girince tallow un domuz kaynaklı mı yoksa sığır kaynaklı mı olduğu çoğu tıraş sever için önemli bir husus. Forumda yurt dışı menşeeli ürünlerin iletişim adreslerine konuyla ilgili mail ler atılarak araştırmalar yapılmıştı hatırlarsanız. Şayet hayvansal kaynaklı alternatif bir sabun düşünülürse Beef tallow denilen sığır iç yağı kaynaklı helal sertifikalı bir sabun da seçenekler arasında olmalı diye düşünüyorum.
@cihankeskin

Üstad faena işin içinde ama ve değişik esansları var. Baya da çeşitli bir ürü yelpazesi var ama bildiğim kadarıyla tallow yani iç yaği ve bitkisel yağlarla karışık bir sabun markasi. Ortalama 25_30 euro civarıydı fiyatları en son. Duyduğum araştırdığım bir marka ama bizimde doğallıkta altta kalmayacağımızı düşünüyorumSmile sonuçta tallow olayına girmeden imkansızı zorlicaz gibi Wink

@armagedon

Üstad tallow olayı gerçekten en yaygın olanı. Arkoda sığır iç yağlı yani don yağlı bir sabunSmile şu aşamada naturel olması planlarda ama kesinlikle ilerleyen dönemde bu şekilde çeşitlendirilebilir. Düşünce ve tavsiyeniz çok kıymetli saolun.




SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6