Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Üst Kalite Sabun Üretimi Yaptırıyorum Fikirleri Alayım:)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
(13/12/2015, Saat: 20:29)Kea.aksoy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstadım tipsoft fırçaya adınızı vermiş bir üstad olarak desteğiniz önemliSmile tipsofttan feyz aldım Allah nasip eder inşallah.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Elbette seve seve, forumda birçok arkadaşımızda destek verecektir emin olun. Artisan sabun dünyası oldukça yol aldı artık kötü sabun yok gibi. Kendim için konuşayım benim için önemli etken kokusu bir sabunun kokusu bana uymuyorsa performans iyide olsa kullanamıyorum, aslında doğru olan önce performans koku ikinci belkide üçüncü planda olmalı. Zaten tıraş olduktan kısa bir süre sonra çoğu sabunun kokusu uçup gidiyor after shave koku performansı beklememek gerek ama yinede mis gibi koksun istiyorum Smile


Sent from my iPhone using Tapatalk
Kaliteli olupta, muadili yabancı sabunlara göre uygun fiyatlı olursa neden kullanmayalım?
Benim tercihim, muhtemelen çoğumuzun olduğu gibi, nispeten yumuşak, kayganlığı, koruyuculuğu ve nemlendirmesi başarılı olan bir sabun olurdu. Koku ikinci planda kalırdı.
Evet büyük sorunsalimız bencede bu; koku mu performans mı Smile kokusu ve performansı iyi olursa zaten tadından yenmez Smile ilgili arkadaş zaten eczacı olduğu için nemlendirme performans sorunu olmaz ama koku hususunda gelişmek hakikaten olay diye düsünüyorum.

Fiyata gelince de sonuçta shipment yok aracıların kar marji yok v.s. uygun olacaktır. Muadillerine gelince ben henüz tamamen doğal bir traş sabununa rastlamadığım için ilk olacak diye düşünüyorum. Beraber fiyat performans hususunda çalışma yapıyoruz aslında buradaSmile

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Komşum o zaman sorun yok zaten. Bu iş olur. Hayırlısı olsun. Kolay gelsin.

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biz de Türkiye olarak, bir de kendi artisan sabunumuzu üretirsek, hele böyle bir sabun ustasından, ciddi anlamda kendimizden söz ettiririz. Tıraş aleti ürettik, fırça ürettik jiletimiz ve seri üretim sabunumuz zaten var.

Üstad cilt bakımı konusunda Cold River Soap Works'un üzerine yoktur sanırım. Yastıklama da ise pannacrema. Bir de en önemli husun sakalı yumuşatma, bu genelde hep atlanıyor, sabun incelemelerinde malesef hiç yer bulmuyır. Aslında en önemli unsurlardan bir tanesi de bence bu.

Ben hangi içerik ne işe yarar bilemem ama, bu özellikleri tümden barındıran bir sabun üretilebilirse heralde pek çok kişinin vazgeçilmezi olur.


Edit: İçerik resimlerini aşaıya ekliyorum

PannaCrema

23symud.jpg


Cold River Soap Works

2q2iyc8.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bahsettiğiniz firmanın banyo sabunları oldukça başarılıydı. Firma sahiplerinin hikayeleri de tipik bir başarı öyküsüydü. Firma sahiplerinin akademik kariyerleri konuya farklı bir vizyonla yaklaşmalarını sağlayacaktır muhakkak. Tıraş sabunu üretimi konusunda belkide Türkiye'nin en yetkin jürisinin bu forumda olması ARGE sürecinde büyük katkı sağlayacaktır.Kaliteli bir tıraş sabunu üretmenin göründüğü kadar kolay olmadığı ama imkansız da olmadığı bir gerçek. Örneğin Cella; Formülüne baktığınız zaman çok sade (Tallow NAOH badem yağı ). Ancak bunların oranları, hangi sıcaklıklarda karışacağı gibi faktörlerin optimize edilmesi onlarca yıllık bir deneme yanılma süreci sonunda belirlenmiş ve ortaya bugünkü ürün ortaya çıkmış. Tabi birde firmanın naturellik felsefesi işini zorlaştıracaktır. Çünkü sabunda naturellik, köpürme ve oluşan köpükte sönmeme gibi olmassa olmazlarda sınırlayıcı olacaktır. Ama bir Cella bir martin de candre bunu başardıysa imkansız değildir tabi. Forum ahalisinin vazgeçilmez 4 mottosu (koruyuculuk, nemlendirme, kayganlık, koku) dikkatte alınırsa ortaya güzel bir ürün çıkabilir. Benim Tavsiyem ticari amaçlı düşünülüyorsa maliyeti minimize etmek için porselen veya pahallı bir ambalajdan ziyade sert bir plastikten özgün ve akılda kalıcı bir renk ve logo uyumlu 150 gr lık bir ürün mantıklı olacaktır.
Eski tıraşcılardan William Hone'un bir deyişi var: " İyi köpük tıraşın yarısıdır" (or: A good lather is half the shave)
Bence deyiş az eksik, daha önemli yarısı köpük(hazırlık). Smile

İnşallah köpüğü fevkalede bir sabun çıkar ortaya.
Mike's Natural Soap gibi markalar da örnek alınabilir, hem koku hem performans açısından iyiler. genel kesimin kullandığı markaların çoğu ise kimyasal barındırıyor (ben de bunlardan kullanıyorum). tıraş sabununda önemli olan ise köpüğü tutturmak, çabuk sönen, kıvmsız köpük yapan ürünleri çoğumuz atıyoruz.
@onurcakmak

Kesinlikle benim ilk iki beklentim nemlendirme ve sakalı yumuşatma. Sabun harika kokuyor müthiş köpürüyor ama nemlendirmiyor sakalı yumuşatmıyor ne anladım benSmile bkz:arkoSmile bu sebeble öneriniz çok yerinde ve değerlendirilecek emin olun. Önerdiğiniz sabunları ileteceğim kesinlikle. Cok teşekkürler.

@armagedon

Geniş bir konuyu 4 mottaya indirip bu kadar güzel özetlediğiniz için sağolun. Makalelerce yazılacak bir konu bu kadar güzel özetlenebilirSmile
Seramik benim hayalim ele alınınca vay be denilmeliSmile Ama başta kapsız ve uygun fiyatlı denemeler daha sonra yavaş yavaş kemikli yapıyi oluşturmak niyetindeyim; şimdilik böyle ama değişebilir tabi. dediklerinizi değerlendireceğim cok güzel anlatmışsınız saolun. Cella da bir başarı hikayesi ve cok tutuluyor biz de bu hikayeyi yazabiliriz eksiğimiz yok işallah.

@t.macgyver

SmileSmile biz köpükcü bir milletiz arkodan belli william hone türk olabilir Smile zorlanacağımız yer köpük çünkü naturel ve katkısız sabunlar az köpürmeleriyle meşhur. Kanserojenlerin bu denli olduğu bir yerde naturel sabun şart diye düşünüyorum.

@ohtararan

İlk işim bahsettiğiniz sabunu edinmek olacak. Bildiğim kadarıyla tam naturel sabun yok ama hemen edineceğim. Bu işin bendeki en büyük maliyeti bu koleksiyonları almak olacak zannımca Smile ürettikleri sabunların bir kaç tipini kullandım sonuc mükemmel ama köpük yok tabiki. Hatta bi kaç partisini ayrı bir konuda forumun beğenisine sunmaya çalişacağım. biz yakın çevre olarak iç piyasaya profesyonel olarak açılmasını istiyoruz ama dostumuz şuan yurtdışından memnunSmile yakın zamanda site açtırabiliriz umuyorum. Az bir partide olsa bi kaç ürün sunmayı planlıyorum forumda.
Şu an dertlerimizden biri köpüklendirmek. Çok önemli bir konuya temas ettiniz. İlk partiyi çıkartabilirsem deneme sonrası geliştireceğim işallah.


SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sevgili geltir ailesi daha 1 gün geçmeden bu denli fikir geldi emeklerinize sağlık; solaolun varolun devam lütfen.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6