Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: ROCNEL P 20 PASLANMAZ ÇELİK TIRAŞ ALETİ - TÜRK MALI
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
@rocnel ve @mahmut komşularım. Tartışmaya gerek yok. Makinenin içine solüsyon yerine Barbicide koyarız. Bütün sorun çözülür. Big Grin
(14/10/2015, Saat: 18:43)mahmut Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]é
Öncelikle böyle bir şey düşündüğünüz için teşekkürler. Ama bu tür ürünler ultrasonic ses dalgasıyla fiziksel temizlik sağlar.
<metal ürünü ameliyatta kullanılacak saflıkta temiz hale getirir]---- siz buna gerçekten inanıyormusunuz. Ameliyatta kullanılan aletler gama sterilizasyon yöntemiyle tüm bakteri ve virüslerden temizlenir. Ama bu alet sadece fiziksel temizler. Benden söylemesi isterseniz hepatitli ya da aidsli bir hastanın tıraş aletini böyle temizledikten sonra kullanın sonuç ne olacak görün.(Sakın denemeyin).
Özellikle tıraş aleti , jilet, ustura bunlar kanla bulaşan hastalıklar için risk oluşturur dikkat edin .
Bazen uzun süre kullandığınız jilet veya kartuş yüzünüzde ufak tefek sivilce gibi oluşumlara sebep olur bunun sebebi jilette biriken küçük boyuttaki kan taneciklerine bakterilerin kolonize olmasıdır.


@mahmut komşum, meseleye bu kadar sert yorum yapmaya gerek yok sanırım. Karşılıklı bildiklerimizi ortaya koyarak saygı çerçevesinde fikir alış verişinde bulunabiliriz, böylelikle herkes istifade eder.
(14/10/2015, Saat: 20:13)mahmut Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]sayın rocnel yazdığınız yoruma itafen cevap yazıyorum sizde bir alt satıra cevap yazın ki  önce ki yorumunuzu düzenleyip anlaşılmazlağa yol açmayın lütfen

Kusura bakmayın Mahmut bey, yanlış anlaşılma olmaması için düzeltme yaptım, sizin yazdıklarınıza tezat anlaşılmaması için düzelttim. Ayrıca anlattığınız konuların benzerlerini geçmiş yorumlarımda da okursanız defalarca anlattım. Şuana kadar incelediğim tıraş aletlerinin hiçbirisinin paketlenme öncesinde ne otoklava ne de ultrasonik temizliğe girdiğini içeren bir açıklamasını görmedim, siz gördüyseniz bize anlatırsınız. Biz bunları yapıyoruz bu da bizim insan sağlığına verdiğimiz önemi zaten gösteriyor. Bu aletleri kullandığımıza göre en azından genel özelliklerini biliyoruz demektir. Bunları kısaca dikkat çekmek için açıklamam bilgiçlik tasladığım anlamına gelmez. Bu forumda arkadaşların aralarında tıraş makinesi takası yaptığını çokça kez gördüm. İnsanların zarar görmemesi için biz de fazla olan bir makinenin ücretsiz kullanılmasını önerdim. İnsan bedenine zararı olabilecek belki milyonlarca zararlı madde vardır. İlla ki bulaşıcı hastalık tehlikesi vardır, ya da tıraş makinenizi ameliyatta kullanırsınız amacıyla o cümleyi sarf etmedim. Sonuç olarak makine takası yapan, makinesini istenmeyen bir ortama maruz bırakan, yaylı/mekanizmalı kısımlarını temizleyemeyen arkadaşlarımızın bize ya da belirleyebileceğimiz bir merkeze ücretsiz olarak başvurup, medikal deterjanımız ile birlikte aletini güvenle kullanılabilir bir seviyeye getirmesini istedim. Bir de hastalık sahibi insanları toplumun virüslü uzak durulması gereken kişileri olarak lanse etmek onlardan temasla gelen cisimleri, acaba nasıl temizleriz acaba hangisi daha güvenli temizler gibi konuları tartışmak benim açımdan hüsran verici. O yüzden siz de verdiğiniz örneklere dikkat edin lütfen. Bu sebeple uzun uzun açıklamaktan da kaçındım, yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim Mahmut bey. Ben tanışma kısmında ismimi belirttim ismim rocnel değil, Murat USTA.
(14/10/2015, Saat: 00:13)utunc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@rocnel Murat bey çok düşüncelisiniz. Bir an önce döküm aletler için haber bekliyoruz. Lütfen hızlandırırsanız biraz, yoksa sabırsızlıktan çatlayabiliriz.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Forumda paylaşılan bir tıraş bıçağı var, döküm bir ürün ortalama 75/100 dolar civarında fiyatı var. Goodfella isimli, şirketin sitesine girerseniz döküm olan tıraş bıçağını tasarlamalarının 3 yıl aldığından bahsediyor, doğru mudur bilemiyorum. Bizim için böyle bir süreye gerek yok, ancak döküm de olsa üretimin zorluğunu bu Avrupalı şirketten anlayabilirsiniz. Döküm ürünü belirlemek için çokça araştırma yapmak lazım. Paslanmaz da böyle bir sıkıntı yok, her seferinde tasarımını değiştirebiliriz. Döküm ürünler şirketimizin devamını sağlaması açısından bizim için önemli. Ben sadece şunun garantisini veriyorum, yapacağımız döküm ürün işçilik ve malzeme kalitesi ve fiyat açısından takdir edilecek. Çıkardığımız ilk prototip ürünü size göndereceğim Smile Ancak dikkatli özenli ve yavaş çalışmak lazım, yoksa fiyaskoyla sonuçlanabilir. Örneğin burada bu forum sitesinde ilk konu başlığını açtığımda elimizde ss ürünün prototipi vardı. Ancak sadece ürünü lanse edebileceğimiz güvene ulaştırmak için 4 ay uğraştık, garantiledik ve sonrasında paylaştık. Döküm ürünlerimiz için de aynı şey geçerli. Döküm içerisinde anlamadığımız teknik konular da bulunduğu için biraz da dışa bağımlı şekilde hareket ediyoruz. Örneğin kaplama konusu çok karışık bir süreç, mühendisler ya da uzman işçiler bir birlerine zıt yorumlar yapabiliyorlar. Yaptığımız bir kaplamanın 20 yıl sonra düşmesini istemiyoruz. Bu şirketin ürünlerinin kalite bakımından ününün gelecek kuşaklara da aktarılmasını istiyoruz. Kelimelerimi de seçerek kullanıyorum, en ufak bir anlaşmazlık içeren açıklama sarf ettiğimde ciddi saygısızlığa maruz kalabiliyoruz. Düşünün ki yanlış bir döküm tekniği, tasarımı kaplaması gerçekleştirirsek ne hale geliriz Smile Ben de sizlere döküm ürünümüzü tanıtmak için sabırsızlanıyorum, sabırla beklemenizi tavsiye ederim Smile
@rocnel teşekkürler Murat bey. İşte bizimkisi armut piş ağzıma düş misali, bu günden yarına olsun istiyoruz . Sizde çok haklısınız burada çok tecrübeli üstadlar var mazallah en ufak bir aksilik kaçmaz gözlerinden. O yüzden dediğiniz gibi iki defa düşünmek lazım. Burdan onay çıkarsa (ss gibi) o iş tamam diyebiliriz.


Sent from my iPhone using Tapatalk
(14/10/2015, Saat: 21:18)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kusura bakmayın Mahmut bey, yanlış anlaşılma olmaması için düzeltme yaptım, sizin yazdıklarınıza tezat anlaşılmaması için düzelttim. Ayrıca anlattığınız konuların benzerlerini geçmiş yorumlarımda da okursanız defalarca anlattım. Şuana kadar incelediğim tıraş aletlerinin hiçbirisinin paketlenme öncesinde ne otoklava ne de ultrasonik temizliğe girdiğini içeren bir açıklamasını görmedim, siz gördüyseniz bize anlatırsınız. Biz bunları yapıyoruz bu da bizim insan sağlığına verdiğimiz önemi zaten gösteriyor. Bu aletleri kullandığımıza göre en azından genel özelliklerini biliyoruz demektir. Bunları kısaca dikkat çekmek için açıklamam bilgiçlik tasladığım anlamına gelmez. Bu forumda arkadaşların aralarında tıraş makinesi takası yaptığını çokça kez gördüm. İnsanların zarar görmemesi için biz de fazla olan bir makinenin ücretsiz kullanılmasını önerdim. İnsan bedenine zararı olabilecek belki milyonlarca zararlı madde vardır. İlla ki bulaşıcı hastalık tehlikesi vardır, ya da tıraş makinenizi ameliyatta kullanırsınız amacıyla o cümleyi sarf etmedim. Sonuç olarak makine takası yapan, makinesini istenmeyen bir ortama maruz bırakan, yaylı/mekanizmalı kısımlarını temizleyemeyen arkadaşlarımızın bize ya da belirleyebileceğimiz bir merkeze ücretsiz olarak başvurup, medikal deterjanımız ile birlikte aletini güvenle kullanılabilir bir seviyeye getirmesini istedim. Bir de hastalık sahibi insanları toplumun virüslü uzak durulması gereken kişileri olarak lanse etmek onlardan temasla gelen cisimleri, acaba nasıl temizleriz acaba hangisi daha güvenli temizler gibi konuları tartışmak benim açımdan hüsran verici.  O yüzden siz de verdiğiniz örneklere dikkat edin lütfen. Bu sebeple uzun uzun açıklamaktan da kaçındım, yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim Mahmut bey. Ben tanışma kısmında ismimi belirttim ismim rocnel değil,  Murat USTA.

murat bey önce ki yorumumda böyle bir düşünceniz olduğu için teşekkür ettim. nickiniz rocnel olduğu için öyle hitap ettim ayrıca bu bir bilgi paylaşma formu burda bir şeyler ispatlama derdimiz yok . amacım sadece bu tür temizleme makinelerine fazla güvenmeyin demekti isterseniz güvenin.

üretiminiz bizleri gururlandırmakta bunu daha öncelerde de üretim müjdenizi verdiğinizde de belirtim. size muhalefet yapma gibi bir derdim de yok. ayrıca konuyu gereksiz yere saptırıyorsunuz İngiliz ve alman üretimi makine ve fırçalar gama sterilizasyondan geçiriliyor çünkü adamların sağlam yasaları var. Dikkat edin hindli adamda makine üretiyor japon da üretiyor ama bazı konular da güven vermiyor.
hastalık sahibi insanları toplumun virüslü uzak durulması gereken kişileri olarak lanse etmek gibi bir amacım yok ama malasef bulaşın yayılması böyle oluyor düşük bir ihtimal ama bizim gibi bir topluluk için oran yükselir.
Murat bey özür dilemenize gerek yok yazılanlar yazıldığı gibi anlaşılmıyor her zaman rocnel diye hitap edip sizi kırdıysam ben özür dilerim . bir yüz yüze konuşma gibi değil malasef çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
insanlara en büyük zararı ne savaş ne hastalık ne kanser hiçbiri tedbirsizliğin ve cahilliğin verdiği kadar zarar veremez.
Merhaba ? Komşular,
Ben 4 yıl önce aldığım Muhle aletimi kutusundan çıkarıp kullanmaya başladım. Bugüne kadar durulama ve kurulama dışında bir şey yapmadım. Acaba risk altında mıyım? Jileti ise ilk kullanımdan sonra kontamine olacağı için bertaraf ediyorum.
(15/10/2015, Saat: 13:07)korgunv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba ? Komşular,
Ben 4 yıl önce aldığım Muhle aletimi kutusundan çıkarıp kullanmaya başladım. Bugüne kadar durulama ve kurulama dışında bir şey yapmadım. Acaba risk altında mıyım? Jileti ise ilk kullanımdan sonra kontamine olacağı için bertaraf ediyorum.

Merhabalar kullandığımız aletleri belli periyotlarda mutlaka temizlemek gerekir. Ev ortamında yapılacak temizlikleri anlatan forumda bir bölüm var. Orada güzel açıklamalar var bu konuda oradan faydalanabilirsiniz.
Merhabalar, bu alet otoklav, tam temizleme için, iyi bilenleriniz vardır bahsetmiştim, şirketimize ait bir makine değil, dışarıdan taşere firmaya bu işi yaptırıyoruz, bir tane tıraş seti için çalıştırmak maliyetli olabilir, bir yıkamada stant hariç 10 parçayı alabilir, bir de parçalarına ayrılıp poşetlenip de makineyi girebiliyor ya da programına göre paketsiz de girebiliyor. Üretimin bir bölümünü görmeniz için temsili fotoğraf çektim. Aşağıda da 5 adet(+1 fire için) ürün için yeni aldığımız ham maddelerin fotosu var, 2 Kasımda bu ham maddeler üretime girecek.

30w8qrp.jpg

2j1pkj6.jpg
Sterilizasyon aleti denen şey budur işte üretimden sonra sterilize etmenizi öneririm kolay gelsin
dişçi tanıdığınız varsa onlarda da olur bu tür aletlerden
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42