Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: ROCNEL P 20 PASLANMAZ ÇELİK TIRAŞ ALETİ - TÜRK MALI
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
(30/09/2015, Saat: 18:25)fasulity Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Heyecan verici, markası Türkçe olmasada üzerinde "Made İn Turkey" yazması bile keyifli.
Başarılar ve uygun fiyatlar diliyorumSmile

Çok teşekkür ederiz.
Tebrikler @rocnel elinize sağlık
İşçilik,tasarım çok güzel
Konuya tam göz atamadım ölçüler ve ağırlıklar nedir ?
(30/09/2015, Saat: 18:48)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gercekten kaliteli duruyor ustam. Tebrikler.
Yanlis anlamazsaniz; aletin tiras acisindan teknik hesaplamalari yapildi degil mi? Karakterinin nasil olacagi hakkinda goruslwriniz var midir?

Çok teşekkürler. Ben ve teknik uzmanlığı bulunan başka bir arkadaşımızla beraber ilk tıraş makinemizi ticari olmayarak 2007 yılında yaptık. Makineye bağlayacak uygun boyutta paslanmaz çeliği zamanında bulamadığımız için kalıpçılık alanında kullanılan bir çelikten imal ettik. Isıl işlem uyguladık ve kaplamalar yaptık. Çok iyi kaplama yapmamıza rağmen kaplama bir süre sonra kalktı. Sebebi ise aleti sürekli bulaşık makinesinde yıkamak. Çok insan yaptığımız aleti beğenip talep etmeye başlayınca ticari olarak üretme fikri ilk 2012 yılında aklımıza geldi. Teknolojik yapımız o zamanlar üretmeye müsait olmadığı için o yılda bir üretim yapamadık. 2014 yılında CNC dik işlem makinemiz yenilendi ve boş zamanlarımızda üretim teknikleri üzerinde çalışmaya başladık. Yaklaşık 1 yıl içerisinde birçok katı üretim makine yaptık. Performans açısından dünya üzerindeki neredeyse bütün tıraş bıçaklarını detaylı şekilde inceledik. Sonuçta parçaların kombinasyonlu ürünlerin geliştirilmesi fikri ağır bastı. Üst kapağın yaprak jileti kavrama derecesi çok önemli, birçok firma bunu atlamış biz de bu konu üzerine yoğunlaştık. Tabi ticari olarak satıldıkça daha birçok performans çeşitli ürünler çıkacaktır.
Made in Turkey hayırlı olsun, komşularıma bende katılıyorum keşke ismide türkçe olsaydı Smile

Bu arada 303, 304, 316 bunların farkları birbirlerine olan üstünlükleri nedir?
(30/09/2015, Saat: 18:57)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tebrikler @rocnel elinize sağlık
İşçilik,tasarım çok güzel
Konuya tam göz atamadım ölçüler ve ağırlıklar nedir ?

Sağolun çok teşekkür ederim. Şuan çalışma alanında değilim. Kullandığım dizüstü bilgisayarda net ölçüler yok onlarca ürün hazırladığımız için bu ürünün ölçülerini ve ağırlını net olarak hatırlayamadım kusura bakmayın. Birazdan mail ile temin edip paylaşacağım. Şuan elimdeki kutu paketi içerikli mm cinsi ölçüleri foto olarak paylaşıyorum. (Orta plakanın kalınlığı 6,7 mm, Sapın kalınlığı 13,8 mm)
2upzeyq.jpg
(30/09/2015, Saat: 19:05)Turkuvaz1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Made in Turkey hayırlı olsun, komşularıma bende katılıyorum keşke ismide türkçe olsaydı Smile

Bu arada 303, 304, 316 bunların farkları birbirlerine olan üstünlükleri nedir?

Çok teşekkürler, daha önce biraz detaylı anlatmıştım. Amerikan Demir ve Çelik Enstitüsünün (AISI) standartlarına göre paslanmaz çelik ailesi kullanım alanlarına göre kaliteleri 300 ile 316 (başka standartlar da var ancak bunlar yeterlidir)arasında değişen üretim standartları getirmişlerdir. Örneğin çatal, kaşık, kahvaltı bıçağı(et bıçağı hariç), tencere vb. evsel kullanım için 304 ( kaşıklar üzerinde 18/10 yazar bu alaşımı gösterir ve 304 anlamıdır) kalite paslanmaz çelik geliştirilmiştir. 316 AISI standartlarını göre paslanmazlık, dayanım vb. ölçütlere göre bu grubun içerisinde en kaliteli olarak sınıflandırılmış olanıdır. Genelde üreticiler bundan hiç bahsetmek istemezler çünkü tüketicilerin tamamına yakını aralarındaki farkı bilmez paslanmaz çelik deyip geçerler. Ama iş kullanıma gelince aralarında devasa kalite farkları vardır. Ben basitçe anlatmak istedim, bu iş ile ilgili mühendislik fakülteleri var konu çok uzun ve karmaşık, ayrıca internet ortamında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Webden araştırdığınız teknik bilgilerdeki terimleri,kavramları anlayamazsanız severek yardımcı olurum. Benim de anlamadığım noktalarda daha bilgili olan arkadaşlarıma sorabilirim.
@rocnel,ölçüler için teşekkür ederim size bir sorum daha var
Çelik ve üretim konusunda fazla bilgim yok,merak ettiğim husus
Fotoğrafını verdiğim (Merkur 34C HD) gibi  iki parça aleti paslanmaz çelikten tümünü yapmak mümkünmüdür



2pq7qqp.png
(30/09/2015, Saat: 19:24)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@rocnel,ölçüler için teşekkür ederim size bir sorum daha var
Çelik ve üretim konusunda fazla bilgim yok,merak ettiğim husus
Fotoğrafını verdiğim (Merkur 34C HD) gibi  iki parça aleti paslanmaz çelikten tümünü yapmak mümkünmüdür

2pq7qqp.png


Önemli değil, üst kapak vidası çok uzun, kavrama kapağının çapını geçiyor, bu sebeple katı üretimde bu parçanın aynı çaplı yuvarlak profilden çıkarılması imkansız, ancak daha büyük kare şeklindeki bir parçadan vida kısımları boşaltılır, daha sonra makineye tekrar bağlanarak arka yay kısmının yapılması sağlanır, bu da sadece o parça için en az iki günlük makine zamanı gerektirir ve maliyet inanılmaz pahalı olur. Ayrıca boşaltmayı yapacak makinenin çok kaliteli olması lazım çünkü o uzunluktaki vidanın etrafındaki talaşı kaldıracak ve vida görünümünü kusursuz şekilde ortaya koyacak teknolojiye sahip makinelerin Türkiye'de bulunacağını bulunsa bile tıraş makinesinde kullanmaya izin vereceklerini sanmam. Diğer parçalar üretilebilir. Bu paylaştığınız fotoğraftaki x marka tıraş makinesi metal enjeksiyon ürünüdür ve vidası kaynaklıdır. Üst kapağın diğer bir yapılma şekli de parça yine yuvarlak profilden kesilir jileti kavrayan kenarlardaki yuvarlık iki çıkıntı oyulabilir ortadaki vida ise sonradan kaynak yapılabilir. Bunun için 316 sınıfının kaynağı destekleyen malzemesi olan 316L kullanılır. Vidanın üst kapağa kaynağı lazer ile yapılır. Ancak herhangi bir düşmede o parça rahatça kırılabilir. Kaynağın kalitesine göre vidanın yamuk kaynama olasılığı da çok yüksektir. Çok karışık oldu farkındayım ama yazarak ancak bu kadar anlatabilirim kusura bakmayın.
Bu parça kullanılmış olduğu için atık kanalları biraz kirli görünebilir kusura bakmayın lütfen daha sonra temiz fotolarını da yayınlayacağım.

[img]1feloz.jpg[/img]
Teşekkür ederim,ilerisi için farklı tıraş aleti ve aksesuarları üretme düşünceniz var mı ?





(30/09/2015, Saat: 19:38)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Önemli değil, üst kapak vidası çok uzun, kavrama kapağının çapını geçiyor, bu sebeple katı üretimde bu parçanın aynı çaplı yuvarlak profilden çıkarılması imkansız, ancak daha büyük kare şeklindeki bir parçadan vida kısımları boşaltılır, daha sonra makineye tekrar bağlanarak arka yay kısmının yapılması sağlanır, bu da sadece o parça için en az iki günlük makine zamanı gerektirir ve maliyet inanılmaz pahalı olur. Ayrıca boşaltmayı yapacak makinenin çok kaliteli olması lazım çünkü o uzunluktaki vidanın etrafındaki talaşı kaldıracak ve vida görünümünü kusursuz şekilde ortaya koyacak teknolojiye sahip makinelerin Türkiye'de bulunacağını bulunsa bile tıraş makinesinde kullanmaya izin vereceklerini sanmam. Diğer parçalar üretilebilir. Bu paylaştığınız fotoğraftaki x marka tıraş makinesi metal enjeksiyon ürünüdür ve vidası kaynaklıdır. Üst kapağın diğer bir yapılma şekli de parça yine yuvarlak profilden kesilir jileti kavrayan kenarlardaki yuvarlık iki çıkıntı oyulabilir ortadaki vida ise sonradan kaynak yapılabilir. Bunun için 316 sınıfının kaynağı destekleyen malzemesi olan 316L kullanılır. Vidanın üst kapağa kaynağı lazer ile yapılır. Ancak herhangi bir düşmede o parça rahatça kırılabilir. Kaynağın kalitesine göre vidanın yamuk kaynama olasılığı da çok yüksektir. Çok karışık oldu farkındayım ama yazarak ancak bu kadar anlatabilirim kusura bakmayın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42