Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Keep Calm and Vape On
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
(11/10/2016, Saat: 02:06)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]lost vape therion mi o?

Evet hocam Lost Vape Therion. Görür görmez vurulduğum bir mod oldu. Kanada'ya giden bir arkadaşıma aldırdım. Biraz ağır ve MTL denen sigara tipi ağızdan ciğere içim yapıp 10-15 watt aralığında kullandığım için gereksiz olsa da çok severek kullanıyorum.

Değerli dostlar benim de tütün mamülleri ile tanışmam 11-12 sene evvel rahmetli dedem ve büyükbabamın (her ikisi de içerdi) pipolarına tütün almakla başladı. O dönem öğrencilik, toyluk, çok kötü bir hata yapıp pipo içemediğim durumlarda "yakayım bir sigara ne olacak" dedim. Tabi hemen ardı her sigaraya başlayan gibi "milletten alacağıma 1 paket sigara dursun yanımda, 1-2 hafta içerim" dedim. Bu cümle aslında geri dönüşü imkansıza yakın bir yola girdiğinizin de habercisiymiş, sonradan anladım.

Uzun yıllar pipo ve sigarayı bir arada içtim. Pipo konusunda hem çok para harcadım hem de çok bilgi sahibi oldum. Dünya'da nereyi ziyaret etsem pipo ve tütün evlerini ziyaret ettim, Türkiye'deki camiada aşağı yukarı herkesle tanışıklığım oldu. Halen güzel bir pipo kolleksiyonum var. Gerçi biz buna kolleksiyon denmesini pek sevmiyoruz çünkü seyirlik değil kullanılan bir zevk pipo. Üstelik her bir piponun ayrı ayrı hikayeleri var. Aldığım yer, aldığım zaman, ilk dolum vs. vs. hepsi birer anı benim için.

Yalnızca pipo ya da sigara da değil bunların yanında puro da içtim, sigarillo da. İsveç'e gittim snuss da aldım, arkadaşım İngiltere'den getirdiği snuf (tütün enfiyesi) da. Özellikle uzun uçak yolculukları için snuf stokum hala durur. Her yolculukta burnumu tütüne bularım. Lafın kısası nikotin batağına dibine kadar battım.

Elektronik sigara (aslında buhar makinesi demek daha doğru) ile tanışmam ise gerçek anlamda 4 ay öncesine tekabül ediyor. Oğluma kötü kokmamak, daha sağlıklı bir alternatife yönelmek için buhar ile tanıştım. Buhar konusunda @Emrekulakci hocamın yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Bu iş bir müddet sonra hobiye dönüşüyor. Aldığınız, kurduğunuz set asla sizi tatmin etmiyor. Bu tatminsizlikte aslında şöyle de bir boyut var. Ecig hayatının emekleme döneminde ve çok hızlı gelişiyor. Dünya'da talep çok yüksek ve buna karşı firmalar uzun ar-ge çalışmaları, test süreçleri yapmadan sürekli yeni model sunuyor piyasaya. Her modelin de bir eksik bir fazlası var. O nedenle hem tam olarak işte bu dediğiniz atomizer bile ufak tefek sorunla geliyor ve bir kaç aya yenisi çıkıyor.

Kendi adıma konuşmak gerekirse ecig ile 4 ayda güzel bir birlikteliğim oldu. Öncelikle bayıla bayıla içtiğim sigarayı bıraktım. Bıraktım diyorum zira 4 ayda 3 kere deneme amaçlı sigara yaktım. Biri evde, ikisi alkol ile biri de iş yerinde ve bunlardan hiç birini içemedim ya söndürdüm ya da yanımdaki tiryaki arkadaşa verdim 2-3 nefes sonunda. Hele sonuncusu aromatik bir Captain Black'ti. Bana ecig'den sonra tüm sigaralar yanık kabloyu ciğerime çekiyormuşum gibi geldi. Bu nedenle diyorum ki nikotin bağımlılığım bitmedi ama sigara tiryakiliğim bitti, ecig tiryakisi oldum. Günde 11TL sigaraya veriyordum, başlangıç yatırımı yaptım ama bu meblağdan kurtuldum. Şimdi ayda 100TL likit masrafım var. Bir de 10mt'si 2 dolardan tel ve 180 pedi 10 küsür dolardan pamuk. Pamuk 1 yıldan fazla gider, telin makarası da aylarca kullanılacak gibi duruyor.

Yapar mıyım bilmiyorum ama hedefim şu: Şu anda içtiğim likitin nikotin miktarı 10mg. Ayda 115 ml'lik bir likit tüketiyorum. Zamanla bu nikotin oranını sıfıra çekip sonunda sadece kahve, çay ve alkol yanında tüketmek isterim. Çünkü insan bu kadar uzun süre dumanlı birşeyler tüketince bu sıvılar boşa içilmezmiş gibi geliyor.
Birakma, geçiş konusunda tek tavsiyem nikotin içerikli ve tütün aromalarla başlayın geçiş daha kolay olur, c4 tarzı ayarsız basit cihazlar yeterince güce sahip olmadıkları için sigaranın o gırtlağınızda verdiği hissi almazsınız ve pes edip geri sigaraya dönüş yaparsınız. Belli aralıklarla likit nikotin seviyesini kademe kademe düşürün bu sayede nikotin ihtiyacınıda azaltmış oluşunuz.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Fahreneit arkadasa katılıyorum. Gunde 3 pakete yakın sigara iciyordum. İmpa dan koli ile suzen 92 alırdım. Ecig olayına basladım ve sigarayı ilkgun kafamda bitirdim. 4. cu gun denemek icin arkadastan sigara rica ettim ve 2 nefes alıp icemeyip yere attım. Normal sigaranın kokusu, dumanı ve tadı artık beni rahatsız ediyor. Diger sigara bırakma yontemlerinden en buyuk farkı sigaradan sogumanız bence.
Yurt dısı forumlarda hergun ez bir tane aranızdan ayrılıyorum tesekkur ederim diye yazan, once sigarayı bırakan sonra 1-2 sene esigara ile devam edip nikotin seviyesini kademe kademe azaltarak tamamen nikotin bagımlılıgından kurtulan ve sonunda ecigarayı da bırakan o kadar cok kisi var ki.

Ingilterede son 3 ayda sigarayı bırakan kisi sayısı arastırmalara gore 180.000. Bu cok buyuk bir sayı, tum dunyada atesli sigara kullanıcı sayısı hergun azalıyor, ve tutun firmaları bunu durdurmak icin gerek politikayı gerek medyayı kullanarak ellerinden geleni yapmaya calısıyor. sayısız esigarayı kotuleyen haberler yaptırmaya calısıyorlar vs. vs.

Ben esigara icin burada zararsızdır vs. diyemem. Yapılan bilimsel arastırmalara gore cogunda cıkan sonuc normal sigaradan %90 gibi bir oran daha az zararlı, onu da gecin gunde 3 paket sigaradan sonra 3 ayda etkilerini kendim gozlemleyebiliyorum. Dislerimdeki lekeler, nefes darlıgı, saclarımın sigara kokması, evin icindeki koku, kul vs olmayısı direk gozlerinizle gorebildiginiz degisimler. Gecen sinemaya gittim. Yanıma ecig almayı unutmusum. Film arasında millet kosarak dısarı cıktı sigara icmeye, ozellikle bende cıktım yanlarında durdum, inanın dumandan rahatsız olup tekrar iceri girdim. Kesinlikle normal sigarada ki gibi bir krize girme, ben nerede ne zaman icerim sıkıntısı olmuyor. Filmi adam gibi izleyip arabaya donunce, ecig arabada kalmıs aldım ictim. 2 saat yoklugu hic stres yaratmadı bende.

Buna baslayıp hobi gibi devam edebilirsiniz, yada bircok insanın yaptıgı kademe kademe nikotini azaltarak stressiz sıkıntısız nikotinden ve sigaradan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Ben 9mg. nikotin ile baslamıstım. Su anda 6mg. nikotindeyim. 6mg. gectigimde ilk zaman az geldigi icin, zincir arka arkaya cekim yapıyordum, cekim sayım artmıstı. Hic stres yapmadım, nasıl rahat edersem oyle cekicem dedim. Simdi 1-1.5 ay gecti. Cekim sayımda dusus gozlemliyorum. Tahminim birkac ay sonra daha az cekim yapma noktasına geldigimde 3mg. a gecmeyi dusunuyorum.

Sonuc Gunde 3 paket sigara icen bir tiryaki iken yaklasık 3.5 aydır sigaradan uzagım. Elimdeki android deki "Smoke free" uygulamasından bazı rakamları vermek istiyorum.
Gunde 55 dal sigara ve sigara paketi 3 dolar olarak hesaplanmıstır.
----------------------------------
122 gundur sigara icmiyorsun.
1008$ paran cebinde kalmıs.
6717 adet sigara icmemisim. ( lutfen bu sayıyı hayal edin, masanın ustunde 6700 izmarit hayal edin)
Bu sekil devam edersen yıl sonuna 3000$ paran cebinde kalacak.

Tercih sizin.
Çevremde içenler var. Aromaları hoşuma gidiyor. Bazen ben de başlasam mı diyorum. Bu arada ben sigara içmiyorum. Nadiren puro içerim.
Arkadaşlar dün akşam yurtdışında yaşayan bir arkadaşım şu 2 cihazın Türkiye fiyatını sordu. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim, ilgi alanım değil birkaç arama yaptıö nette bir sonuç alamadım.
Mini q class ve mini ml class w200


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mini q class 800-899, mini ml class 700-799 TL civarında gidiyor @tipsol üstad bildiğim kadarıyla.
(14/10/2016, Saat: 16:58)btoprak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mini q class 800-899, mini ml class 700-799 TL civarında gidiyor @tipsol üstad bildiğim kadarıyla.


Teşekkür ederim bilgi için @btoprak


Sent from my iPhone using Tapatalk
Belki daha önce paylaşılmıştır, ben ilk defa duyduğum ve gördüğüm için paylaşmak istedim.
Arkadaşım günde 1 paket sigara içiyor. O yaklaşık 10 gündür kullanıyormuş. Ve çok memnun olduğunu sigarayı bıraktığı zamanlarda ki gibi rahatladığını, üzerine koku sinmemesi de işin cabası deyince sizinle paylaşmak istedim.
Belki bir faydası olur. Alet ve özel sigaraları Marlboro nun icadı. Yani yine sizi markaya bağlıyor. Şu an ülkemizde satışı yok ama yakın zamanda gelir heralde. O zamana kadar da iyisi kötüsü anlaşılır. Bana sorarsanız eğer bırakmak istiyorsanız, hemen bırakın. Yerine bir şey ikame ettikçe bırakmak mümkün değil. En azından benim tecrübem bu yönde. Ama hemen bırakamıyorum derseniz belki bir alternatif olur. Ben klasik tütün kullanıyorum. Kullanacağım bir şey değil açıkçası. Ama adamlar bu işe ciddi yatırım yapmışlar gibi geldi bana. Yakın zamanda birçok kişinin kullanacağı kesin gibi

16j4goo.jpg
Alet bütün olarak bu kadar
1z3qah2.jpg
Şarj aleti ve filtre ya da sigaranın takıldığı ünite diyeyim
wj9gtu.jpg
Ünite şarz da
2rg1fyf.jpg
Özel sigara ve takıldığı ünite.
4l6p1t.jpg
Sigara üniteye takılıp ısıtılıyor. Ve ünite üzerindeyken normal filtreden çekiliyor.




Not. O kadar uğraştım sonrasında aklıma bakmak gelince videosunu ve onlarca başlığı buldum  Confused
Neyse bu da böyle bir anımız olsun   Blush
Bende kangertech evod mega edindim sigaradan soğuyamadım henüz aradığım likitide bulamadım sigaraya yakın bişeyler arıyorum tavsiyesi olan varsa çok makbule geçer. Bu arada likitlerimin nikotin miktarı 3 mg yeterlimi sizce.
(29/10/2016, Saat: 23:36)LiuShang Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bende kangertech evod mega edindim sigaradan soğuyamadım henüz aradığım likitide bulamadım sigaraya yakın bişeyler arıyorum tavsiyesi olan varsa çok makbule geçer. Bu arada likitlerimin nikotin miktarı 3 mg yeterlimi sizce.
Hayırlı olsun üstad. Sigarayı bırakmanıza sevindim. Sabrederseniz esigara, ateşliyi aratmaz.
Eğer günde 1 pakete yakın içiyor idiyseniz 3 mg yetersiz kalabilir. 9 veya 12 mg ile başlayın derim.
Henüz denemek kısmet olmadı , elimde çok likit biriktigi için almadım daha ama genel olarak Efkar'in tütün likitleri çok begeniliyor.
Benim deneyip begendiklerim,
Hexocell Maxboro
Hexocell Americano
Dekang Usa mix
Rainvape Bear ve MaxRy4

Hexocell likitleri için olumsuz yorumlar da var. Gerçekten de Rainvape kulandiktan sonra kalite anlamında hak vermedim değil.
En kısa zamanda Efkar deneyeceğim. Barbaros ve Oruç çok iyiymiş.
Esigara forumu var. Ordan likit yorumlarına bakabilirsiniz.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39