Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Keep Calm and Vape On
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Duydum sesini geri geldim @Atto

2nbbjue.jpg
Günaydın Smile
Günaydınlar, Hayırlı cumalar olsun.
Arkadaşlar aranızda siğarayı bırakanlar varmı ?
Nasıl bıraktığınızı ? Kaç yıl ? Kaç paket siğara içiyordunuz ?
E siğara kullanmak faydalı mı yoksa zararlımıdır ?
E siğara kullanmak siğarayı bırakmanıza yardımcı oldumu ?
Siğarayı bırakıp E siğara bagımlısımı oldunuz ?
Ooooo Atto, Engin ve Trache, selamlar (esf den eek) Smile Konuyu görünce şaşırdım, isimleri görünce hepten şaşırdım Smile
Tam da ciddi ciddi bu konuyu araştırıyordum başlığı gördüm. Konuda tam cahil yeni başlayan biri olarak tavsiye rica edeceğim. Şu an günde 7-10 arası sigara içiyorum kısmetse tamamen bırakıp buharlamayı planlıyorum. İncelediğim kadaıyla eleaf istick pico ve melo 3 mini set almayı düşünüyorum. Yorum ve tavsiyeleriniz çok çok makbule geçer. Saygılar..
Selamlar,
Ben 58 yaşındayım,15 yaşımdan 2008 e kadar günde ortalama 1,5 paket sigara içtim.Sağlık sorunlarından bırakmayı düşünüyordum,bıraktığım gün bir arkadaşım masada otururken kalp krizinden hayatını kaybetti,o gün biraz korku biraz moral bozukluğundan cebimdeki paketi parçalayıp attım.Sigarayı bırakmam böyle oldu.Sigaraya karşı bende nefret oluştu.Bıraktığınız gün sayısı arttıkça dahaçok istek oluyor ve sigaranın zararlarını dahada çok görüp ,yaşayıp bırakıyorsunuz.Bu dönemde içilen ortamlarda bulunmayıp ,spora(yürüyüş ve koşu)başladım .Buda süreci dahada kolaylaştırdı.Şu anda 9 sene oldu yaklaşık.Geriye dönüp baktığımda hayatımda sigara içmiş olmak yaklaşık 35sene ,en pişman olduğum şey.Bence ben bıraktığıma göre herkes bırakabilir.Bıraktığımda günde iki paketteydim.Ben bırakmak isteyenlere inanmalarını ve inatla direnmelerini tavsiye ediyorum.Zor kısım başlangıçta bir haftalık süre.Bırakınca hayattan daha çok zevk alacaksınız.Bunlar benim bırakmak isteyenlere tavsiyem.İçicilik sadece alışkanlıktan başka bir şey değil.İnsan yaklaşık 2 haftalık sürede yeni bir duruma alışabilir,örneğin çayı şekerli içiyorsanız,2 haftada da şekersiz içmeye alışır bünyeniz,tuz da aynı.Bence tütün alışkanlığıda aynı.Bırakmak isteyenlere istekli ve inatçı olmalarını,siğarayıda düşman görüp nefret etmelerini tavsiye ediyorum.Aylık 500 TL de cebinizde kalacak.Güzelim tıraş ürünleri için yeni bir kaynak.Herkese kolay gelsin.
@KAYHAN hocam öncelikle başınız sağolsun . Yazdığınızdan etkilenmemek elde değil . Amaç kişinin öncelikle kendisini ikna etmesi bunu yapanlar en şanşlı bırakanlar benim gözümde .
O hırs o istek o kafa yapısı bana bir türlü gelemiyor kendi Canım yanmadan anlamayacağım sanırım kendimde en zayıf en kötü bulduğum bir alışkanlık aynı zamanda . Hayatta herşeye mantık gözüyle bakan bendeniz siğara konusunda çok boşvermişlik var aman yak bir tane daha ne olacak gibisinden . Kendimde kızdığım ama değiştirmediğim yada değiştirmek istemediğim ne desem bahane bunlar farkındayım .
Pek çok sevdiğim insanları hep siğaran etkisi olan hastalıktan kaybettim gözlerimin önünde hepsinde siğarayı bana bırak deyip bırakamadan aramızdan ayrıldılar . Bunun acısıda etkili olamadı .
@KAYHAN hocam tekrardan teşekkür ederim böylesine derin yazdığınız için .
Bi ara öbür dünyayı görür gibi oldum sonra sigarayı bıraktım 2 sene içmedim.
Sinir stres derken esigaraya başladım 3 senedir falan kullanıyorum sanırım. Normal tütünü bırakmak istiyorsanız etkili ama yok ben komple sigara işinden elimi çekcem diyorsanız tavsiye etmem. Birini bırakıp diğerine başlıyorsunuz biri diğerinden daha az zararlıdır vs orasına girmicem neticede zararı var.
Diyeceğim komple kurtulmak isteyen anında içmeyi kesecek başka bi şeye bulaşmadan olayı kafasında bitirecek.
Liseye başladığım 2000 yılından bu yana günde 6-7 sigara içen biriydim. Son sigaramı 31 ağustos 2016 akşamı içtim. Sabah paket almadan yoluma devam edeceğim dedim ve bıraktım. Son bir kaç gündür yaşadığım aşırı stresten ötürü içme eğilimi göstermiş olsam da dayandım ve içmedim. Psikolojik olarak hissediyosunuz rahatladığınızı. Ben hala fiziksel olarak pek hissettiğimi söyleyemem. Ancak daha önce sigaraya hiç ara vermemişseniz etrafınızda sigara içen arkadaşlarınız yanınıza yaklaşıp durduğunda yada yanınızdan geçip gittiğinde burnunuza gelen o kokunun ne kadar rahatsız edici olduğunu anlamanız mümkün değil. Bunu eşiniz ve çocuğunuz penceresinden bakarak değerlendirin derim. Sağlık vs zaten söylemeye gerek yok.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39