Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ustura Restorasyonu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
@Straht helal olsun hocam iyi günlerde kullanın Smile
waaav yanıyor resmen
@Chinaski benim aklimdaki goruntu de buydu Ern icin, sap da degisince evladiyelik ayiririm diyorum.

@Straht kaptan, goldwash'i koruyarak da yapabiliyor muyuz bu islemi? Benim ocd bu ara iyi calisiyor tiras aletlerinde. Big Grin

Eline saglik muazzam olmus.
@naayi @btoprak @flame2013 @mahmut

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Smile Hala tam içime sinmedi fotoğrafta çıkmayan bir iki noktasal sıkıntıyı da çözmeye çalışıyorum. İşi tam manasıyla çözebilirsem bir rehber hazırlarım Dremel ile restorasyon hakkında.

@Aleksey

Eğer ustura zaten temiz ise ve sadece parlaklık istiyorsan Dialux kırmızıyı deneyebilirsin, Jeweler's Rogue olarak geçen bu ürün kesme kabiliyeti olmayan ve özellike sarı metalleri parlatmak için kuyumculukta kullanılan bir ürün. Çeliğede parlaklık kazandırıyor. Yalnız dediğim gibi kesme özelliği yok yani patina var, içi dolu pittingler falan varsa pek bir işlevi yok sadece son aşamada parlaklık vermek için. Yada hiç riske atmayıp altın kaplamayı kalın bir elektrik bandı ile kaplayıp çevresinden yeşil veya beyaz cila ile geçmeyi de deneyebilirsin.
(13/05/2015, Saat: 00:25)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Dremel ile ilk çalışmam oldu, Wedge tipi ustura olduğu için ısınma sorunu benim çok başımı ağrıtmadı. Bu daha usturanın son hali değil fakat ayna gibi oldu diyebilirim. Ben daha nereye kadar geliştirebilirim diye biraz daha zorlamayı düşünüyorum. Bu haline kadar sadece Dialux beyaz üzerine Dialux yeşil cila kullandım.

Yeni geldiğinde, En son ne aldınız fotoğrafı

1zf3n9k.jpg

Bu da cila sonrası ilk fotoğrafı Smile

i1judi.jpg

Dipnot: Elim değmişken sağdaki 1 TLyide cilalayayım dedim 30 saniyede böyle bir şey çıktı ortaya.

Ne olmuş buna ya bişey olmuş sanki, ne oldu buna Tongue
Eline sağlık üstat yakışıklı olmuş.
@Delidumrul

Teşekkürler üstat. Sizin fırçaların yanından geçemez ama Smile
@Straht komşum o ne öyle harika bir iş çıkarmışsınız. Kullandığınız dramel ve uçlar hakkında detaylı bilgi bekliyoruz sizden. Aynı metot ve ürünleri vintage DE'ler için de kullanabiliriz.
(14/05/2015, Saat: 09:02)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Straht komşum o ne öyle harika bir iş çıkarmışsınız. Kullandığınız dramel ve uçlar hakkında detaylı bilgi bekliyoruz sizden. Aynı metot ve ürünleri vintage DE'ler için de kullanabiliriz.

Teşekkürler komşum. Yalnız bu daha benimde ilk denemem yani öyle inceleme yapacak kıvama gelmedim henüz. Ben Dremel 8200 kullanıyorum, ya 2. bir batarya yada kablolu olan daha iyi olabilir. Tam almış gazı parlatırken şarjın bitmesi hoş olmuyor Smile Uç olarak çeşitli çap ve enlerdeki pamuk ve keten tekerlekleri kullanıyorum. Asıl malzememiz cilalar, benim elimde Dialux Beyaz, Yeşil ve Kırmızı var ama bunlara ekler gelecek gibi.
Cok guzel parlatmisiniz bravo
@Chinaski komşum sanırım zaman içinde bu ustura restorasyonu konusunda profesyonelleştiniz Smile şu linkteki konuda resmini paylaştığım usturaları tıraşa hazır hale getirmek konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?

http://www.geltir.com/showthread.php?tid=10255

Babamın kendi temizleyebildiği kadarıyla Filarmonica'nın son hali böyle:

2db9c07.jpg

2598qpz.jpg
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10