Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ustura Restorasyonu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
En iyisi tumbler almak Smile bulursak tabi



Bunu aldıktan sonra koşularla yıldızım barışmaz üstat Smile
Vakit bulamadığım için yarım kalan restorasyona bugun akşam devam ettim. 1500 kum ve ardından 2000 kum kuru zımpara yaptıktan sonraki durum yeterince iyi gibi geldi bana.

24dioeu.jpg

Parlatmak için Metylan kullandım ve sonra mendile sarıp nem almayacağı bir yere kaldırdım. Hafta başında yeni sap elime geçmiş olur. Haftaya restorasyonu tamamlarım sanırım. Sonra bilenme safhası kalıyor bir tek.

1hv9ro.jpg
Eline sağlık hocam güzel olmuş.
Ben de antika usturamın sapını değiştirmek istiyorum. Malzeme ve pimleri vs nereden alabilirim?
Teşekkürler @theunnamed hocam. Pasları temizleyeceğim diye epey detayı kaybettim ama baya temiz oldu. Umarım geometrisini bozmamışımdır da uzun yıllar kullanabilirim.
(13/09/2014, Saat: 00:31)nacho_grande Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben de antika usturamın sapını değiştirmek istiyorum. Malzeme ve pimleri vs nereden alabilirim?
Hocam, malzemeler eBay, Amazon ve whippeddog ve maggardrazor vb. sitelerde var. Eğer sapı kendiniz ahşap ve ya kemik yapacaksanız pimler için pirinç çubuk (1.5 mm çap) ve ona uygun pulları Karaköy ve ya gemi modelcilerinden bakınmanız lazım. Çok kötü durumda değilse orjinal sapı koruyun derim.
(13/09/2014, Saat: 00:42)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam, malzemeler eBay, Amazon ve whippeddog.com ve maggardrazor.com vb. sitelerde var. Eğer sapı kendiniz ahşap ve ya kemik yapacaksanız pimler için pirinç çubuk (1.5 mm çap) ve ona uygun pulları Karaköy ve ya gemi modelcilerinden bakınmanız lazım. Çok kötü durumda değilse orjinal sapı koruyun derim.
Bilgiler için çok teşekkürler. Biraz eskimiş ve kirlenmiş kemik rengi akrilik sap var. Pimler de çok temiz işçilik değil. Güzel bir redwood ya da cocobolo hoş durur. Elimde iroko da var ama ilk tecrübe için kit halinde almak daha pratik olacak.
@Chinaski

Komşum eline sağlık harika gözüküyor, ayna gibi olmuş valla. Detaylar usturaya kişilik katan unsurlar ama koleksiyoner olmadıktan sonra kullanamıcağım paslı usturayı neyleyim ben =)

Bu bahsettiğiniz pimler ve pirinç çubuklar internette 25-35 lira civarı bulunabiliyor. Acaba sizin dediğiniz gemi modelcilerinde ne kadar istiyorlar? Eğer uygunsa hiç kargoya para verip birde üstüne beklemeye gerek yok.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
@Straht hocam teşekkürler. Bu sefer acemiliği atmış oldum bundan sonra daha dikkatli yapmaya karar verdim Smile

Pirinç çubuk 50 cm uzunlukta 1-2 Lira arası bulunabiliyor. Çubuğu uygun boyutlarda keserek pim yapılıyor. Pulları ise hırdavatçılarda aramak bulmak gerekebilir. İstanbul Karaköy'de bir kaç yerde var internette çıkıyor karşınıza. Pul için kendiniz başka çözümler de düşünebilirsiniz tabii ki.
Size ÖM olarak yolluyorum bir site.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10