Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Semogue 830
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
(12/06/2015, Saat: 16:22)Hellhound Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benim de 2. köpürtmeden (1. yaptığınız köpük fazla sulu) anladığım kadarıyla fırçada herhangi bir problem gözükmüyor. Ürün - su dengesini daha iyi ayarlayarak yükleme yapmanız durumunda daha kıvamlı köpükler de elde edebilirsiniz.

Keyifli tıraşlar.

Tesekkurler, haklisiniz. Ama bir onceki MFW tirasimda resmen suyu uzaklastirilmis fircaya yuklendim, sonucu begenmedim.
Bir dahaki sefere yine de denerim
Valla en dandik fırça olsun Arko patlar gider o kaseye sığmaz. İlk resimdeki köpük deterjan köpüğü gibi görünüyor. Ben köpürtme tasınızdan şüphelenmeye başladım Tongue. Köpük çok sulu ve cıvık duruyor ki Arko' dan bahsediyoruz. Bilemiyorum...
Semogue 1305 ve kardeşi 830 söz konusu olunca psikolojik faktörler de önemli gibi geliyor bana. Gerek yabancı forumlarda gerek bizim forumda o kadar övülüyorlar ki insan ister istemez diğer domuzlara göre sap malzemesi ve üretim kalitesi harici bir fark bekliyor. Semogue 1305 benim ilk kaliteli domuz fırçamdı, ondan önce piyasadaki tüm türk işi domuz fırçaları (Temizel lüks, ahşap saplı temizel, 1 liralık markasız fırça, jaguar'ın bir kaç fırçası, FE fırça, Fonex vs vs) ve Omega'dan 2 adet fırça denemiştim. Semogue 1305 o kadar övülüyordu ki ben bu fırçadan çok çok başka bir performans bekliyordum. Diğer domuz fırçalarımın aksine 1305 ilk 10-20 kullanımda hiç köpük üretmedi, hani az ama kullanılabilir falan değil baya baya hiç üretmedi en fazla 1 perde köpük yapıyordu ki 1 liralık ufacık markasız fırça bile 3 perdelik köpük yapabiliyordu. Neyse dedim bunun kılları farklı demekki daha çok break-in istiyor, hem tıraşlarımda öncelik verdim hem tıraş olmadığım zamanlarda da uzun uzun köpürttüm. Bir süre sonra güzel köpük yapmaya başladı fakat diğer domuz fırçalara nazaran öyle ahım şahım bir köpük performansı veya hissiyat vermedi. Benim bu dediğime gülenler çıkacaktır fakat eğer fırçanın omurgalı olması veya yüzde yayılmaması sizin için önemli değilse Temizel Lüx fırça Semogue 1305'den daha fazla ve daha kaliteli köpüğü daha az sürede yapabiliyor hem tasta hem yüzde çok güzel performans sağlıyor. Zaten neredeyse Break-in olmuş halde kutudan çıkıyor bir de üzerine kullandıkça yumuşuyor. Bastırdığınız zaman yüzde çok yayılmasını negatif bir özellik olarak görmüyorsanız 5 liralık Temizel bence daha iyi performanslı bir fırça.

Bunları böyle uzun uzun yazmamın sebebi; insan bir ürünü almadan o ürün ne kadar övülürse insanın beklentisi o kadar artar ve sonunda onca övülen ürün eğer insanın kafasında yarattığı algı ile örtüşmezse insan kafasında ürünü göklere çıkardığı kadar da yerin dibine sokar. Semogue 1305 veya 830'a sadece daha özenilerek yapılmış ve şık bir domuz fırça olarak baktığınız sürece performans açısından da dayanıklılık veya başka kriterlerden de sınıfta kalacak bir fırça değil sadece çok çok farklılarmışcasına yüksek beklenti doğuracak şekilde övülmelerine gerek yok.

Seiko komşumun durumuna gelince bence o da 1305/830 bu kadar övüldükten sonra karşılaştığı gerçek sebebiyle hayal kırıklığı yaşadı, hatta onun durumunda bence fırça normal de değil. Normal bir 830'un bu 20-30 köpürtmeden sonra artık kendine gelmesi lazım ki Seiko geleneksel tıraşa yeni başlamış bir komşumuz da değil. Sabun/Köpük ayarlaması yapabilecek kadar bu işin içinde ki yanlış hatırlamıyorsam Jaguar 236 fırçasıyla hiç bir sorun yaşamıyor.

Normalde yazmak istemiyordum fakat forumda 2-3 gündür bu başlığı aktif görünce bende fikirlerimi paylaşayım dedim. Şahsi fikrim; belli ki fırça sorunlu eğer firmaya güven de azaldı ise yeni bir Semogue almak yerine bir Omega ile domuzcuklara bir şans daha tanınabilir. 10049 forumda oldukça sevilen bir model belki o ihtiyaçlara daha iyi cevap verebilir.

@seiko

Komşum Semogue firmasının böyle bir dönüş yapması cidden hoş değil. Bunca satışı olan bir firmanın müşteri memnuniyetini daha ciddiye alıyor olması lazım hele ki geleneksel tıraş gibi markaların daha çok kulaktan kulağa yayıldığı ve topluluğun sevdiği ürünlere yöneldiği düşünülürse sizin gibi 3-5 mutsuz müşterisi bu olayı forumlara yansıtacak olsa ciddi negatif bir etki yaratır.

Keyifli Tıraşlar =)
Straht komsum - yazdiginiz cevabin son kelimesine kadar katiliyorum. Cok net, duzgun ve acik yazmissiniz. Yaz sonuna kadar Semogue`la ugarasacgim, sonta 1 tane Pro 48 alirim herhalde. Bu arada 49 ile farki nedir?
(13/06/2015, Saat: 07:40)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Straht komsum - yazdiginiz cevabin son kelimesine kadar katiliyorum. Cok net, duzgun ve acik yazmissiniz. Yaz sonuna kadar Semogue`la ugarasacgim, sonta 1 tane Pro 48 alirim herhalde. Bu arada 49 ile farki nedir?

48'in kıl uzunluğu 68mm iken 49'un 65mm, 48'in düğüm çapı 28mm 49'un 27mm diye biliyorum onun dışındaki tek farkları ise sap malzemesi. Yani birbirlerinden çokta farklı fırçalar değiller ikisinin de seveni mevcut.
Var bu fircada bir i...k
Basarili kremamsi arko kopugunden sonra bugun MFW-ye gecmeye karar verdim. Domuzu iyice islattiktan sonra, suyunu uzaklastirdim, sabunu 1 dakikadan fazla yukledim ve yuzde kopurtme yaptim. Ilginc olani, sulu firca olmadan bile, olusan kopuk kremamsi degil de, daha vicik birseydi. Su ekledikce daha da kotuye gittigini gordum. Netice itibariyle - tahrisli tiras, kipkirmizi yuz
İ.....k domuzda değil de koyunda bence. MWF fırça test etmek için en anlamsız sabun.
İki gün önce köpürürken aklıma geldi. @seiko komşum için çekeyim dedim. Vallahi T&H No.10 kremle bütün aileyi tıraş edecek kadar köpük yaptım. Big Grin

ay0hmg.jpg
5wbbcl.jpg
Yok seslenmiyor . Geçen senin fırçayı özledik dedim oralı olmadı. Herhalde domuzu gömdük Smile
Domuzu mezardan cikardim, protti - ozellikle sizin icin Smile
Kettle`dan sicak su aldim, 15-20 dakka fircami islattim. Sonra suyu sıkarak 60 saniyelik Cella yuklemesi yaptim Smile
Sonra yuzde kopurtme, hafiften fircaya su ekleyerek. Sonuc olarak ilk perde icin harika bir kopuk, kivamli, yogurt gibi. Ikinci perdeye gelirken fircada kalan kopugun sonmesini farkettim. Normalde ne Jaguarda, ne Tipsolda kivamli bir kopuk asla sonmuyor. Neyse, ikinci perdeye de yetti bu kopuk, ama yine de istedigim gibi olmadi. Fircada kivamli bir kopuk neden sonsun? Ve farkettigim bir sey var, fircamin killari parlak, sanki hafiften cilali ve kopuk tutunamiyor gibi geldi bana. Eski fircamda bu kadar kullanimdan sonra killar sanki mat, satin gibi duruyor ve kopuk rahatca killardan tutunabiliyor
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34