Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yemek Tarifleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
view.php?pic=2sb7bec&s=8#.VJoWdsgA

Birde böyle birşey mevcut buda modernist cuisine yorumu hatta kitaplarında dahada detaylı incelemeleri var ama bende sadece pdf hali mevcut kitapları en son 1000 tl civarındaydı hatta çok araştırmak isteseniz harlan sanders ın ilk tasarladığı makinenin ve yorumların olduğu şu linkte mevcut

http://modernistcuisine.com/recipes/the-...d-chicken/
(23/12/2014, Saat: 23:15)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben geçen sene Metro Grosmarket'te buldum geçen sene. Belki hala vardır bir bakın bence. Fiyatı da 30 TL gibi komik bir rakamdı.
Teşekkürler hocam. Bir yerden karbon teneke bulduk, bakalım seasoning olayını becerebilecek miyiz.. Wink Beceremezsek artık usturaya yaptığımız gibi her yıkamadan sonra yağlayacağız.. Big Grin
Tava tencere sohbetinin üzerine güzel denk geldi. Bugün esse'de gezinirken gördüm tüm ürünlerde net %50+%20 indirim var. Staub döküm ızgara tava 600 küsürden 250 küsüre düşüyor.

Başka başka şeyler bakanlarda bir uğrasınlar cidden her şeyde indirim var.
Esse'de her zaman indirim var hocam, seviyorum orasını.. Wink
İyi günler,


Bugün sütlü karamelli lezzetleri seven komşulara yönelik bir tarif paylaşmak istiyorum. Tatlımızın ismi Dulce de Leche veya dilimize giren ismiyle Süt Reçeli. İspanyolca ve Portekizce konuşulan ülkelere has bir tatlı. Yapıldığı her ülkede kıvamı ve şeker oranı değişiyor. Siz de damak tadınıza ve kullanım yerinize göre kıvamını ve şekerini ayarlayabilirsiniz.


Nasıl yenir ne yapılır bunla diye merak etmenize hiç gerek yok çünkü neredeyse her şeyin içine girebilen bir tatlı bu. Un kurabiyesinin arasına sürüp tost yapabilirsiniz, mikro dalgada bir kaç saniye ısıtıp dondurmaya sos yapabilirsiniz, kahvaltıda kreple beraber çok güzel oluyor veya bunu kullanarak kek, pasta gibi hamur işlerinin üstüne lezzetli bir katman ekleyebilirisiniz. Kısaca neler yapacağınız hayal gücünüze kalmış.


f4cf3063160ca27873120a903607c725.jpg


Malzemeler


-1 litre Süt
-1 su Bardağı Toz Şeker (200 gram)
-Çeyrek Kaşığı Kabartma Tozu
-Yarım Çay Kaşığı Kalın Taneli Tuz (Öğütme tuzlar, şef tuzu vs)
-(Opsiyonel) Vanilya kökü, tozu, fasulyesi artık ne bulursanız.
-(Opsiyonel) Çubuk Tarçın


Ne kadar şeker sevdiğinize göre şeker miktarını 1/4 bardak arttırabilir veya azaltabilirsiniz.


Önce kabartma tozu, vanilya ve tarçın harici bütün malzemeleri 1 litre sütümüzle beraber bir tencereye koyup şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz. Şekerin eridiğinden emin olunca ateşten alıp kabartma tozunu ilave ediyoruz ve iyice çözünene kadar karıştırıyoruz. Kabartma tozunun çözündüğünden emin olunca tenceremizi tekrar ocağa alıp orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Sütün ne fokur fokur kaynaması ne de tepkisizce tencerede yatmaması lazım. Ateş öyle bir ayarda olmalıki süt kenarlarından baloncuk baloncuk kaynasın ama fokurdamasın. Ateşi bu şekilde ayarladıktan sonra 15 dakikada bir kontrol edip karıştırarak 1 saat kadar bekliyoruz. Sütün cinsine göre 1-1.5 saat kadar sonra rengi önce sarıya ordan da karamel tonlara doğru dönmeye başlıyacaktır işte burda artık dikkatli olmamız ve başından ayrılmamamız lazım çünkü olaylar hızlanıyor. Bu noktada artık istiyorsanız vanilya ve/veya tarçını da karışıma ekliyoruz.


Sütün rengi koyulaşmaya başladıktan sonra 5 dakikada bir karıştırmaya devam ediyoruz ki dibi tutmasın. Arq sıra tadarak istediğiniz tada ulaşınca ve rengi karamel tonlarında istediğiniz kıvama gelince ocaktan alıp ağzı kapalı bir kavanoza koyuyoruz. Afiyet olsunSmile Dolapta 1 aya kadar bozulmadan bekleyebiliyor.

6bc13e92748a7ff39bdbd03991cee182.jpg
@Straht güzel bir tada benziyor. Teşekkürler.
Bu süt reçeline bir kaç yerde daha rastladım.Küçük de olsa bir kere yapıp tadına bakacam.Zannedersem bunun hazır olarak satılanı var,tabi yerli değil yurtdışında var.

Asıl konuya gelirsek,kış aylarında hamsi bol bol vardır.Gerçeği fiyatlar bu sene pahalı ama bununla ilgili bir tarifi sizinle paylaşayım.
Yağlı kağıtta hamsi tava.İnternette videolu tarifi bile var.
Yağsız,kokusuz ızgara tadında hamsi yiyebiliyorsunuz.
Artık hamsiyi tamamen bu yöntemle pişiriyoruz.
Denemenizi tavsiye ederim.
Yağlı kağıt işi ilginç geldi @osisis arastırayım bu konuyu.
@osisis

Komşum hamsi değil fakat sardalyayı ben dediğiniz gibi yapıyorum ve çok güzel oluyor hem tava gibi yağlı olmuyor hem de tava gibi çıtır çıtır oluyor.
[img]az8bw4.jpg[/img]

Strath hocam harika tespit olmuş çoğu ülkede patlamış durumda özellikle dondurma yapımında dulce de leche. Bende Arjantin diye hatırlıyorum sanırım savaş sırasında bir asker közün içine düşürüyor konserveyi daha sonra açtığında dulce de leche ile karşılaşıyor.Resimde gördüğünüz ürün condensed milk yada evoporated milk diye geçiyor sanırım üstteki ürün özellikle Yunanistan'da çok popüler Greek Frappe yaparken kullanıyorlar bu konserveyi düdüklü tencerede 1 saat suyla kaynatınca proses kolaylaşıyor. Ben okuldaki Yunan arkadaşlarım sayesinde tanıştım acayip frappe içiyorlarSmile Türkiyede ürünü bulmak zor ve pahalı fakat Yunanistan'da resimdekinin bir büyük boyu 300ml 0.5 cent hazır frappe demişken bunu da izlemenizi tavsiye ederim



Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31