Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Motosikletler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
scarebeo gayet güzel bir scooter.2 sene kullandım.Sorunsuz ,az yakan çok kaçmayan ideal bir scooter.Şehir içi için çok güzel.Gaz koluda çok yumuşak gaz yemeside.
Bunun yanında eğer alım eşiğini biraz yükseltirseniz,iş Yamaha xmax250 abs falan gelir.Bunuda kullandım.Hem şehir içi hemde şehirdışı için süper.Büyük sele altı bagajı bile 2 kask hatta ceket falan alıyor.Yine sorunsuz.Bir scooter.

Biraz daha yukarı çıkarsak artık iş ciddiyete biniyor Smile maddi olarak.Bu sefer Yamaha Xmax 400 abs veya Piaggio x10 lara geliyorki.Bunlar resmen 2 tekerlekli cadillacSmile Şehir içine gelir şehir dışınada gelir.Fransadan ,İtalyadan gelenler çok gördüm.Hepside çok memnundular.Artık zaten bu kategoride motor bileşenlerinin bile kalitesi yükseliyor.Ne bileyim,plastik parçalar metal halini alıyor vs.....Bu 2 motorunda dev gibi sele altı bagajları cabası.

Artık scooterların şampiyonlar ligine geldiğimizde,Yamaha Tmax 530,Aprilia 850,Bmw C650 Gt yada sport,Suzuki Burgman 650 gurubu,honda integra 750karşımıza çıkıyor.E tabi burası zurnanın zırt dediği yer Tongue
Bu gurupta hız,emniyet,konfor ama en önemlisi psikolojik tatmin var Wink İş böyle olunca fiyatlarda zurnadan zart diye ses çıkartıyor Wink

Yukarıdaki saydığım scooterların tamamını Bmw ve Suzuki gurubu hariç kullandım.En sonunda Tmax530da kaldım.Benim aradığım alet buymuş.yazık olmuş geçmiş yıllara. Blush
Ne yazıkki bu vergi oranları ve bu fiyat etiketleri ile,belirleyici faktör,ihtiyaç değil,maddiyat.Artık hangisi cebe uyarsa diyeyim.
Sağlıcakla Kalın
@bossyje incelemekten teşekkür etmeyi unutmuşum,teşekkürler


Sent from my iPhone using Tapatalk
nihayet alım aşamasına geçtik,

listedekiler honda pcx, scarabeo 200 ve piaggio evo 250. aynı sınıfta sayılmasalar da yeni kasa pcx ler çok hoşuma gidiyor, hem de diğlerinden daha ucuz, ne dersiniz arkadaşlar?

not.mt-07'yi özlemeye başladım Sad
(21/06/2016, Saat: 14:09)kerimovic Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]nihayet alım aşamasına geçtik,

listedekiler honda pcx, scarabeo 200 ve piaggio evo 250. aynı sınıfta sayılmasalar da yeni kasa pcx ler çok hoşuma gidiyor, hem de diğlerinden daha ucuz, ne dersiniz arkadaşlar?

not.mt-07'yi özlemeye başladım Sad


Hepside sınıfında çok iyi motorlar, şehir içi çok fazla otoban vs kullanımı yoksa pcx 150 otoban kullanımı ve uzun yol seyahatleride olacaksa evo 250. Evo çok rahat yağ gibi bir aktarma sistemine sahip. Quasar motor çok keyifli ve bagaj altı boşlukta rakipsiz. Piaggio parçası pahalı masallarınada inanmayınız yamaha nın yanında esamesi okunmaz ki sizde kullanmışsınız.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ağabeylerim merhaba, öncelikle hepinizin tekeri düz bassın inşallah. Olmayıp da almak isteyenler de umarım gerek hanımları ikna etmek gerek cebi doğrultmak olsun her tür engele çözüm bulurlar. Benim bu aralar en beğendiğim model de yamaha xsr 700 bu arada, özellikle yeşili. Görünüşte klasik aletleri sevenler için hoş, cafe racerlari andırıyor bana. Ben motosiklet sahibi olmak istiyorum, baktım burada da konusu var sorayım dedim. Şimdilik öyle bir para yok elde avuçta ama, ben ktmlerin duke modellerini çok beğenirim. Yeni başlayanlar için 125, bilemediniz 200 uygun olur derler hep ama ben 390'lara göz koydum. Sebebi de biraz şu; 125 al, sat, 250 al, sat, sonra 390 al birkaç sene bin deyince bu aradaki al satlar bana çok sevimsiz geldi. Hem iki buçuk yıl çoğu her gün girdigim istanbul trafiğinde olmak üzere epeyce trafik tecrübem var, hem de bileğime hakim olmam gerektiğini bilecek kadar arabayla saçma hareketler yaptım (çok şükür kendime ve kimseye zarar gelmedi, ama geriye dönüp bakınca şuradan x bir taşıt çıksa ne olurdu diyecek haltlar yedim). Sizce 390 yeni başlayan için bileğine hakim olmak kaydıyla uygun mudur? 101-102 kilo olduğumu da belirteyim, yani muhtemelen tüy sıklet arkadaşların bindiği gibi zaten gitmeyecek.
(29/06/2016, Saat: 04:43)CanYoldas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ağabeylerim merhaba, öncelikle hepinizin tekeri düz bassın inşallah. Olmayıp da almak isteyenler de umarım gerek hanımları ikna etmek gerek cebi doğrultmak olsun her tür engele çözüm bulurlar. Benim bu aralar en beğendiğim model de yamaha xsr 700 bu arada, özellikle yeşili. Görünüşte klasik aletleri sevenler için hoş, cafe racerlari andırıyor bana. Ben motosiklet sahibi olmak istiyorum, baktım burada da konusu var sorayım dedim. Şimdilik öyle bir para yok elde avuçta ama, ben ktmlerin duke modellerini çok beğenirim. Yeni başlayanlar için 125, bilemediniz 2900 uygun olur derler hep ama ben 390'lara göz koydum. Sebebi de biraz şu; 125 al, sat, 250 al, sat, sonra 390 al birkaç sene bin deyince bu aradaki al satlar bana çok sevimsiz geldi. Hem iki buçuk yıl çoğu her gün girdigim istanbul trafiğinde olmak üzere epeyce trafik tecrübem var, hem de bileğime hakim olmam gerektiğini bilecek kadar arabayla saçma hareketler yaptım (çok şükür kendime ve kimseye zarar gelmedi, ama geriye dönüp bakınca şuradan x bir taşıt çıksa ne olurdu diyecek haltlar yedim). Sizce 390 yeni başlayan için bileğine hakim olmak kaydıyla uygun mudur? 101-102 kilo olduğumu da belirteyim, yani muhtemelen tüy sıklet arkadaşların bindiği gibi zaten gitmeyecek.

Motosiklette başlangıç konusu gerçekten yeni başlayanlar için büyük bir olay. Seni anlayabiliyorum. Kendine ve bileğine hakim olursan neden olmasın. Fakat bu ilk motorun olacağı için kesinlikle güzel bir yerde eğitim almanı tavsiye ederim. Insan nasil öğrenirse o şekilde devam ediyor. Yalniş olarak öğrenilmiş bir seyi düzeltmek gerçekten zor. Şanslısın istanbulda eğitim alabileceğin eğitim yerleri mevcut. Eğer gerçekten bunu istiyorsan motosikletten önce koruma ekipmanlarini almani tavsiye ederim.çünkü ucuz değiller. Kalan bütce ile motosiklet bakmaya başlarsin. Yeni başlayacağın için ufak tefek düşmeler olabileceği için yeni bir motor satin almak çok mantikli gelmiyor.
2. El fazla pahalı olmayan, parça fiyatlari  uygun bir motora yönlenirdim ben olsam. Al sat konusu gözünde fazla büyümesin. Ktm ler çok güzel motorlar fakat servis ücretleri ve parça fiyatlari oldukça pahali... tabi bu iş zevk ve bütçe meselesi... umarim yazdıklam yardımci olur...
Ağabey bu düşme olayları gözümü korkutuyor baya yahu Sad O halde ekipmandan da önce eğitimle başlamak lazım belki, bildiğim kadarıyla bazı sürüş tekniği dersleri veren yerler ekipman da sağlayabiliyor, doğru hatırlıyorumdur umarım. Eğitim olarak sürücü kursuna ek alınan eğitimleri kastettiğiniz açık, ben de ehliyet tek başına yetmez diyorum. Nereyi önerirsiniz?
(29/06/2016, Saat: 15:23)CanYoldas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ağabey bu düşme olayları gözümü korkutuyor baya yahu Sad O halde ekipmandan da önce eğitimle başlamak lazım belki, bildiğim kadarıyla bazı sürüş tekniği dersleri veren yerler ekipman da sağlayabiliyor, doğru hatırlıyorumdur umarım. Eğitim olarak sürücü kursuna ek alınan eğitimleri kastettiğiniz açık, ben de ehliyet tek başına yetmez diyorum. Nereyi önerirsiniz?

Eğitim yeri olarak İstanbul'da önereceğim yerler altınelbiseli adam videoları ile sınırlı. GİS akademi ve Yamaha nın verdiği eğitimlerden bahsediyor kendisi. Ben de İzmir'de  yaşadığım için bunların hiçbirine katılma şansım olmadı. Sana altınelbiseli adam videolarını tavsiye ederim boş vaktin olduğunda bol bol dinle. Her seviyede ki motorcu için öğrenecek bir şeyler var videolarda. Hatta ekipman seçimi ile ilgili de videoları var. Eğitim verenlerin ekipman konusunda yardımcı olup olmayacakları konusunda bilgi sahibi değilim.  Eğitim veren yer ile konuşmak gerekir. Eğer verirlerse daha güzel olur , kendini denersin ve bu işin sana göre olup olmadığı konusunda daha net bir fikir sahibi olursun.
@CanYoldas

Komşum eğer boyunuz 1.80-1.85 üzeriyse Ktm duke 125 200 250 390 ve ktm rc 125 200 250 390 serilerini tavsiye etmem. Ben 190 cm 90 kiloyum bacaklarım motora sığmadı Smile Özellikle dizlerim sıkışıp resmen canımı yaktı, o minyatür motorlar üzerinde oluşturduğum görüntü kirliliği de ekstrası Big Grin

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@Straht, merhaba komşum teşekkür ederim tavsiyeniz için. Boyum tam 180. Mt 25 için ne dersiniz? Ktm 390 motorla benzer güç seviyesinde cb650f var, o fazla mı kaçar acaba?
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34