Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Motosikletler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Baba Xcity candır can. Xmax daha cok satıyor ama alırkende begenerek almıstım. Yine gecen gun yamahadaydım yeniden alacak olsam daha buyuk lastiklerinden dolayı yine xcity tercih ederim. Daha once Burgman650 vardı. Onda ki yumusaklık tabiki xcity de yok ama inanın cok daha kullanıslı ve pratik. Herkese tavsiye ederim sizin gibi.
Burgmann 400 ve 650'ye bir de top case takıldığı zaman A segmenti bir aracın bagaj hacmine ulaşıyor Smile Çok rahat ve performanslı bir motor. Kullanıcısı olarak siz ufak bir inceleme yapsanız hiç fena olmaz komşum =)

Bahar civarı bende bir Xmax 250 düşünüyorum. Gerçi euro böyle giderse 20 bine ulaşcak fiyatı.
Arkadaşlar Xcity yi su anki 11bin liralık fiyatıyla tavsiye ederim sorunsuz makinadır. Su anda piyasada zaten yamaha fiyat/performans oranı en iyi markadır. Eskiden Honda öyleydi ama simdi Hondanın fiyatlar bana yüksek geliyor F/P bakımından.

Burgman sormuşsunuz. 400 ve 650 lik arasında çok farklar var. 400 varyator sistemi kullanan tek silindirli bir makineyken, 650 lik cift silindirli ve araba gibi sansımanı olan entresan bir alettir.

400Burgman
Gordugum tek eksikligi biraz yere yakın olusu. Benim gibi iri, kilolu abiler oturunca yere sıfır gidiyordunuz düzeltmediler ise yeni modellerinde. Uzun donem kullanmıslıgım yok. Arkadasların motorlarını bir iki kere denedim.

650 Burgman

Artıları:
Arkadaslar scooter dunyası konfor ve rahatlık olarak inanın Burgman ve digerleri diye ayrılır. BMW GS gurubu ile yunanistana giden Burgman lı tanıdıklar vardı. Gs ler yolda yorulup mola verirken, Burgman sahipleri lay lay lom seklinde rahat yolculuk yapıyorlarmıs.
Bagaj hacmi, artcı konforu dedigim gibi sürücü konforu üst düzey. Acılıp kapanan aynaların gorus alanı bir motordan beklenmeyecek kadar iyi. Suspansiyon vs cok rahat ve turkiye gibi bozuk yola sahip ulkeler için yumuşaklığı harika. Hız bir scooter a gore en ust seviyede. Ben fren sistemini yurt dısından yarıs tipi setle degistirmistim ama normal halide cok iyiydi.Frenler, gaz vs. hersey super.

Eksileri:
Boyutu kapalı garajda hele cantası varsa bir arabalık yer isgal eder. Ben zaten ustune araba ortusu ortuyordum. İstanbul gibi trafigi felc durumda olan yerlerde yolculuk icin genişligi, cıkık aynalarından dolayı imkansıza yakın. Scooter ın trafik icindeki olması gereken kıvraklıgı yok. Sıkısık Trafikte aynaları kapatabilirsiniz ama cok sacma ve tehlikeli oluyor o sekil ilerlemek.
Geldik benim bu motoru satmamın nedenine. Aletin gazı sanki ON/OFF tusu. Diger tüm scooterlar gazı kapattıgınızda bostaymıs gibi akar gider. O yuzden ara ara gaz veririz cogunlukla trafikte. Burgman da sanzımanın ve buyuk hacmin etkisiyle vitesli motor gibi inanılmaz bir motor freni etkisi var. Yokus asagı gitseniz bile, hep gazda olacaksınız. Gazı kapattıgınız anda kafanız ön camdan cıkar. Bir sure sonra bu durum hem benzin tuketimini, hemde motor surus zevkini olumsuz etkiliyor en azından benim icin. Her daim viteste olan motor, hic bosa alamadıgımız motor benim kullanım tarzıma ters dustu.

Umarım azda olsa bir fikir verebilmisimdir. Altta zamanında cokda aksesuar yaptıgım Burgmanım. Zaman ne kadar da cabuk geciyor. Resimleri cektigim vakit dun gibi aklımda.

Saygılar dostlar

2sbjwwj.jpg
xbg61i.jpg
rmk3sm.jpg
Burgman şahaneymiş, dediğiniz gibi scooterlar burgman ve diğerleri diye ikiye ayrılıyor. Sizin ikamet neresiydi dikdik_s


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tipsol bey,

Resimlerin çekildigi tarihlerde gecen seneye kadar İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy dü.
1 seneyi aşkın bir süredir İzmir Karşıyakalıyız. 6 Göbek gerçek İstanbullu olarak, ailede ilk kez ben istanbula ve onun son haline daha fazla dayanamadım.
(13/09/2015, Saat: 02:49)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tipsol bey,

Resimlerin çekildigi tarihlerde gecen seneye kadar İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy dü.
1 seneyi aşkın bir süredir İzmir Karşıyakalıyız. 6 Göbek gerçek İstanbullu olarak, ailede ilk kez ben istanbula ve onun son haline daha fazla dayanamadım.

Size hak vermemek elde değil, çünkü dayanılacak bir tarafı kalmadı istanbul un.


Sent from my iPhone using Tapatalk
O Burgman'da Yoshi'mi var ?
2015 Honda PCX 125 cc alalı 5 ay kadar oldu. Çoğunlukla Beykoz-Şişli arasında yoğun trafikte kullanıyorum. Daha öncede CBR 250 ve SYM scooter da kullandım ama bunun kadar rahat edemedim doğrusu. Alet inanılmaz derecede dengeli. Bana sorarsanız tek kusuru biraz alçak olması. Zaman zaman altınımyere sürttüğüm oluyor. Yakıt ise 2.2 lt / 100 km daha ne olsun. Son hız 110 km. Fakat bu hıza iki kişi de olsanız çıkabiliyor. Bagaj hacmi aslında yeterli ama ben bir de topcase aldım toplamda 70 lt ye yakın bagaj hacmim oldu, ne var ne yok alıyor. Alırken arka frenin kampana olması beni biraz düşündürdü fakat kullanmaya başlayınca çekingelerim boşa çıktı. Artcım arkada çok rahat olduğunu söylüyor böylece artçının testinden de geçmiş oldu. Yogun trafikte 4 saniye hareketsiz durduğunda otomatik olarak motoru durduruyor küçük bir bilek hareketiyle tekrar çalışıyor. Dörtlü flaşör, 12 volt çakmak soketi standart. Ben 7300 tl ye aldım. Şuanda liste fiyatı 8200 tl. 5 ayda değer kazandı bunu ben de beklemiyordum. 1000 km bakımı için ödediğim para 35 tl servis masrafı olarak da yüz güldürüyor. X-max dan vaz geçerek hada hafif ve kıvrak olur diye Hondayı tercih ettim şu ana kadar beni pişman etmedi. Düşünen arkadaşlarıma tavsiye ederim.

SM-T700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
YBR 125 kullandım epey zaman bazen scooter denemeleride yaptım.
Bu tarz motosikletleri ben kullanmakta zorluk çekiyorum bacaklarım açık olunca dengemi hep yitirecekmişim gibi geliyor, yoksa şehir içi kullanımda yada işe gidip gelmelerde kullanmak isterim.
Motosikletin deposunu bacaklarımla kavrayınca daha dengeli sürüş yapıyorum virajlar ve dönüşlerim daha pürüzsüz oluyor.
Scooterlara da bir alışma sürecimi var nedir ?
(18/09/2015, Saat: 14:51)Aersin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O Burgman'da Yoshi'mi var ?

Evet Kardesim, hemde 1 aylık dı satarken ustundeki yoshi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34