Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Forumumuzun En Önemli, En Değerli Etkinliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
(11/01/2020, Saat: 00:42)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@İsmetaltan
Komsum iki işe birlikte koşturuyorsun diye, ben senin çabalarını hafifletmek için minder konusunu bırakmıstım sana. Sana çok yük olmuyorsak, sadece konular  hakkında arastırıp bize ürün ve tahmini fiyatlar hakkında bilgi versen yeter bize şimdilik; ama Mustafa bey vasıtası ile ama senin vasıtan ile kırtasiyeyi bir şekil halledecegiz. Minder konusunda tek tanıdıgı olan aramızda sensin, o onemli tek silahımızsın.

Ustad bu okul Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı bir okul değil mı. Yazıcı dünya kadar vardır depolarda buna eminim. Hocamız il müdürlüğüne gitse Ayniyat birimi var malzeme tedariki sağlayan ordan sağlanır. Bununla birlikte nakliye ve montaj açısından en büyük sorun kitaplikta. Bunu da yerinden benzer müracaat kanalıyla çözmek mümkün. olmuyorsa kargo ve montaj da zorlayıcı bir unsur olacaktır öğrenciler kullanacak madem çok yüksek olmasın 120 cm yükseklikte ve duvar boyu olsun yerel bir firmadan sağlansın. . Bunları gönülden üzülerek ve yolu bu olmalı diyerek yazıyorum. Saygılar.
@mustbe
Kardesim cok dogru diyorsun, özellikle ilk konustugumuzda hocamıza bunu soracagım, ama dön bak ilk sayfadaki okulun dıstan fotografına, MEB e baglı bunun gibi binlercesi ve benzeri olan bu ornegi gorunce, afedersin o forslu mercedesiyle egitim bakanıyım diye dolasan adama tukuresim geliyor. Sayın bakana bir kızgınlıgım yok yanlıs anlama, ondan oncekiler gibi o da gelip gecici.

Mevzu bakan olayı degil, mevzu sistem olayı. Yıl 2020 de, cep telefonu, internet, bilgi iletim cagında, dön bak okul dedikleri binanın haline bu itibar için saraylar yapılan ulkedeki. Okul giris kapısında cocukların basının ustunden gecen acıktaki elektrik kablosuna, yıkık dokuk ve korkuluksuz o merdivenine, sıvasına çatısına, çocukların soguktan sınıf icinde giydigi bereye, soba basındaki hallerine. Bak o fotoya hala amniyat birimi mi her neresi ise varsa bir umidin, gel beraber gidelim o il mudurlugune, sen printer hakkında soracagın ne varsa sorar cekilirsin, beni bekleme bırak iceride sonra gelecek jandarma ekipleri ile cıkarım ben.
Hele hoca ile ilk konustugumuzda, facebookta ki ihtiyacımız var dedikleri listeden, şu kalemleri hallettik sagolsunlar, ihtiyacımız olan kitaplık, minder ve sandalye kaldı diyen hocanın o ilk mesajına hala donup bakıyorum. Afedersin, ustad bu ahırdan bozma yeri kibrit cakıp yakalım yenisini yapalım dese yeridir. Bence bu bina ve olanakları Turkiye olceğinde orta sıradadır, birde dusun bu Diyarbakırın dibi il dedigimiz yerdeki Batman ornegi, bunun daha ilerisi Şırnak, Hakkari, Şemdinli ne durumda. Birebir goren kuvvet gucu elemanı kardeslerim vardır forumda, hic anlatmasınlar inan insanlıga veya yaşama dair inancımızı kaybederiz.

Yanlıs anlama senin verdigin oneriye katılıyorum, dogru yol o şekil olması lazım ama dedigin teorik, hukuki ve kagıt ustunde ki dogru yoldur realitede gerceklesmesi icin belki sen daha umutlusundur olabilir diyorsun, bende o sendeki umut ve beklenti yok tek farkımız bu kardesim. Ama onerdigin gibi soracagım hocamıza.

Saygılar.

Edit:
O İl mudurlugune gidersek, depoda en az 15 adet printer cıkmazsa namerdim, daha 50 tanesinin de ihalesi acılmıstır yandaş tedarikçisine parası verilmistir bile. Onlar oyle depolarda durur, memurlarda evrak isleri yaparak onları listeler stoklar. Realitede tahmin ediyorum, hocamız form doldurup, istek yaparsa, burokratik islemlerden sonra eger evrakina sıra gelir ve bir ihtimal kabul olursa tahminim 8-18aylık bir surecte bir printer yollama ihtimalleri vardır. Kutusunda sıfır sekilde 3 senelik bir printer cıkar, kartusu bulunmaz veya butceleri yoktur alınamaz, onlar ayrı mevzular.
Tabi ben kafadan tahmin yurutuyorum, hocamıza sorup ondan bu isler gercek hayatta nasıl yuruyor diye bir cevap alacagım.
iş külterden kitap siparişi verdim . Ptt secenegi olmadığından evime gelecek kitaplar .
@Tolga Yurdaer komşum size listeyi attım popüler bilim kategorisinden alım yaptım ben .

kitaplar bana ulaşınca PTT ye de verebilirim ,
toplu gönderelim toplayabildiğimizi derseniz oraya da kargo yapabilirim
veya kargosu olan başka arkadaşlar bana göndermek isterse onların paketi ile birlikte bende toplu gönderebilirim .

bu arada konunun biraz dışı olsa da ÖNLÜKLÜ BEYAZ YAKALI okul dönemlerine geri dönülse ne güzel olurdu.
kMNMa9.jpg
@MetsGo ve @Tolga Yurdaer komsularım, emeginiz yardımlarınız icin cok tesekkur ederiz. Sagolun var olun.
Yazıcı olarak aşağıdaki ürünü önerebilirim. Sadece çıktı almak için çok iyi bir üründür. Kendim 4 yıldır sıkıntısız bir şekilde bundan kullanıyorum. Muadil tonerleri 70-80 liraya bulunabilmektedir. Muadili bile neredeyse 300-400 sayfa çıktı veriyor. Bu güne tek bir defa kağıt sıkıştırdı. O da benim hatamdı. Ben 150 liraya almıştım zamanında. Şimdi fiyat uçmuş, orası ayrı bir mevzu.
https://www.hepsiburada.com/samsung-xpre...m-bd801737
KP02478295117 PTT KARGO ile yollanmıştır.
49366122033_fba75d1ce9.jpg

Arkadaslar gunun en guzel haberi printerimizı bulduk sanırsam. Degerli @btoprak komsumun elinde kutusuyla duran cok kullanmadıgı, icinde yarım dolu kartusu bile olan şu model bir printer varmıs, göndermek ister.
https://www.vatanbilgisayar.com/xerox-wo...azici.html

Printer isi ile alakalı bizlere değerli fikir ve önerilerini paylaşan @Aedan @seydibaba @lim10 komsularım, bence elimizde boyle bir fırsat ve guzel urun olmusken daha uzagına bakmayalım. Sizlerden ricam bu cihaz ile alakalı kartusu drum mu ne deniyorsa tum tuketim malzemeleri ile alakalı arastırma yapıp bizimle paylasmanız. Bildigim bunlara 3cu parti kartus takabilmek icin chip gerekiyor, ama ciplerde zaman icinde sorun cıkarabiliyor. Butcemiz simdilik yeter gibi gozukuyor. Dilerseniz chipi/ucuz yan sanayi kartusu/drumu vs. oyle bir set bakalım, dilerseniz chiple falan hic ugrasmayalım direk orjinal kartustan 3 tane alıp olayı bitirelim.
Bu orjinal tonerimi bilemiyorum dogrularsanız, hic ugrasmayın 3-4 tane alıp gonderelim.
https://www.hepsiburada.com/xerox-3010-3...000002QZJK
Siz bir arastırıp onerinizle donus yaparsanız, baska tuketim malzemesi birseyi varmı bu cihazın diye cok sevinirim. O iside hayırlısıyla neticelendirip listemize sevinc ve gururla yazalım.

@btoprak komsumun aracı bakımdaymıs, is yerinde de yogunluk varmıs, tek ricası bu kutulu ürünü kendisinden teslim alıp, kargoya verebilecek Ankarada bulunan komsum varmı oldu. Tam su anda bu yazıyı yazarken, aklıma ilk gelen @efrasyap komsum yardım et bul birilerini cihazı alalım oradan diye yazıyordum ki an itibari @Aersin Alper kardesim cepten aradı, Serdar baba sandalyeleri alayım isi bitireyim mi derken, aman Alper kardesim sandalyeleri acele etmeyelim boyle bir mevzu var once, hazır printerı bulduk dedim. Ne demek hemen komsumla iletisime gecip, kargoya vs ben herseyi hallederim dedi.
İnanın daha Ankarada bir arkadas var mı diye yazarken Ankaradan telefon çalınca tuylerim kabarmadı degil. Buna her ilden, her çevreden, her sınıftan pırlanta kalpli dost edinmek mi dersin, iyi insanların birbirini bulması mı dersin ne denir bilemiyorum ama Geltir dısarıdan bir tıraş formu gibi gözuksede uyelerine kazandırdıgı çok ama çok daha fazlası. İyi ki varsınız.

2.ci guzel haberimiz degerli @impaticaret Mustafa bey bugun kırtasiye malzemelerini sormus bulmus herşey tamam gibi, hafta ici tek seferde cozecek hepsini hayırlısıyla. Bu işi de hayırlısıyla bu guzel formdaki degerli dostlar sayesinde hallettik arkadaslar. @İsmetaltan her ise koşmaya çalışan kardesim benim, kırtasiye işi tamam. Sen hic yorma kendini o konuda. Minder konusu hakkında bilgileri bekliyoruz senden mumkun olursa.

@Tarkaner komsum ile whatsappdan yazısıyoruz. Bismillah sandalye isi de oluyor gibi. Sandalyeler su model. Hocamıza paylastım o da cok begendi. Belki renkte oynama veya 2 renk yaptıracak komsum. Detayları kargosunu vs. konusuyoruz aramızda, belki aksama dogru bu iste kesinlik kazanmıs olur.
49366895241_4d838517dc_c.jpg


Onemli rica:
Bu yazıda adı gecen, zengin gonulleriyle kosup emek veren, yardım eden tum dostlara canı gonulden tesekkurler. Dostlar sizden ricam, sandalye, kırtasiye, printer ne olursa, siz hic detay vermeden hallediyoruz deyip tek basınıza yukleniyorsunuz. Sizden bu sekilde agır yukler altına girmemenizi rica ediyorum.
Bu urunlerin satın alma ucreti, kargo ucreti, bagıs yapılan bir urun varsa onların 2ci el tutarı kadar bir meblag her ne ise sizlerin omuzladıgınız yukleri izninizle forum olarak paylasmak istiyoruz.
Bir ornek, kırtasiye isini sen zaten omuzlamısın Mustafa kardesim, ürünü bulması, satın alması, tasıması kargolaması buyuk emek veriyorsun. O bize yeter, Sana yetmedimi 50 lirası benden olsun de, masrafın geri kalanı şu kaldı gibi lutfen bizlerle paylasın.
Sizlerden geri donus bekliyorum.Tekrar emekleriniz ugrasınız icin tesekkur ediyorum.
İş Bankası munsubu olduğum için %30-40 gibi bir indirim oldu. Kargo da kitap ve okula gittiği için %50 indirimli gönderildi.
Eskiden çalıştığım yerde XEROX marka fotokopi makinesi vardı. Gerçekten kaliteli makinedir. Fotokopi/çıktı alanında ne HP, ne Samsung, ne de diğer markalar eline su dökemez. Tek sıkıntısı orjinal yedek parça, toner kullanılmadığı zaman büyük sıkıntılar çıkartabiliyor. Orjinal ürün kullanılırsa uzun süreler kullanılabilir.

Bence yedek ürünler alınacaksa orjinal tercih edilmeli.
Abi selam

Aşağıdaki toner muadil ve direk alıp takılıyor diye anladım

09f6dcc38dda50da31f2bcbfe7377eae.jpgfe4baed1555bc4ab8876933b40be8c37.jpg




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18