09/05/2015, Saat: 03:21
(Son Düzenleme: 09/05/2015, Saat: 05:26, Düzenleyen: Mehmet Kiraz.)
(08/05/2015, Saat: 16:31)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında Zivania daha ziyade İtalyanların Grappa'sına benziyor. Şarap yapımında kullanılan üzümün kalan en son posasından yapılıyor. Biz Zivania'yı her zaman her şekilde içiyoruz ama en çok da Rakı sofrası kıvamında meyhanede içeriz. Ayrıca yaraları dezenfekte etmede, eklem ağrılarında, paslı vida-menteşelerde ve daha pek çok yerde de kullanırız.Grappa'yı ben denedim evet görüşün doğrudur aynı karakterde tüketilen Limoncelloda buna bir örnek teşkil ediyor bunu da not düşelim komşum. Bir örtüşme durumu var ama tad farklılığı var biraz ve örtüşme maalesef kullanım alanında örtüşmüyor şöyleki ; Kıbrıslı bir adam Zivaniya gördüğünden sadece şunu söyler ; '' Gardaş bana oradan yatık bademli üzüm sucuğu, köfter yada ceviz da getir hem bodirileri (küçük boyda olan zivaniyanın içildiği bardaktır) da içelim '' der ve surat Kıpkırmızıya bağlayana kadar içer arkadaşlarıyla ve normal içki gibi içer . Ama İtalyan Grappayı gördüğünde şöyle der ; '' Yemekten sonra rahatlamak için misafirlerimize birer adet Grappa ikram edelim der ve ritüeldir sanırsam. Evet dezenkfektandır ciddi anlamda tıraş aletlerinizi bile içine daldırıp çıkartırsanız onu bile dezenfekte eder %80 alkol, dondurucu kısmına konunca bile donmayan birşeyden bahsediyoruz öyle kuvvetlidir Zivaniyamız. Yahu biz ne konuşuyoruz bugün Cumaydı çıktım dışarı bir bira içtim canımı çektirdiniz Yalnız yalnızda olmaz tadı çıkmaz