(17/04/2020, Saat: 18:48)timdr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kremi kullanmaya başladım başlayalı, sabundan anlamadığıma kanaat getirdim. Aslında köpüğün kıvamı aynı oluyor, ama nedense kremle tıraş olduğum zaman hiç tahriş olmuyorken, sabunlarda (kiminde az, kiminde çok) mutlaka tahriş yaşıyorum.
Acaba sabun kullanırken birşeyi yanlış yapıyor olabilir miyim? Dediğim gibi elde ettiğim köpüğün kıvamı sabunda da kremde de aynı, ama sonuç farklı.
Sn.
@timdr ,
Öncelikle hoşgeldiniz. Ben de sizin gibi forumda yeni bir üyeyim ve köpüğü yapmayı yeni yeni öğreniyorum. İnanın 2 hafta öncesinde aynen benim deneyimlediklerimi yaşamaktasınız.
Yakın zamanda edindiğim Wilkinson Classic TTO makinenin yanında set olarak gelen wilkinson sabun ve wilkinson fırça bugüne kadar dolapta bekledi. Bu sabah, forumda öğrendiklerimden, sabun kullanmaya çalışırken "fırçaya yeterince sabun yüklemeyi başaramadığımı" farkettim.
Bunun sebepleri;
1- Sabunun üzerine biraz sıcak su dökerek sabunun yumşamasını sağlamıyor olmam
2- Fırçamı suya doyması için yeterince ılık suda (sıcak değil) bekletmiyor olmam
3- Fırçamı sabuna yeterince uzun süre sürtmemem (yeterince sabun üzerinde çalışmamam)
4- Sabun tasının kenarından akan köpükleri fırçanın kenarı ile toplamamam (bir diğer deyişle lavaboya düşürerek kaybetmem)
5- Fırçamı yeterince yükledikten sonra yüzümde çalışmaya başladığımda, su eksikliğini fark etmemem ( Ancak bu sabah fırçamın ucunu çok hafif ıslatarak köpüğümü nemli tutmayı öğrenmem)
6- Fırçamı yüzümde yeterli süre çalıştırmamam
Tüm bu hatalarımı bu sabah giderdikten sonra, elimdeki 2 sandal proraso krem, tüm arko krem çeşitleri ve nivea krem bittikten sonra sadece sabun ile ilerlemeye karar verdim.
Keyifli tıraşlar...