Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Köpük
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba Arkadaşlar.Sizce aşağıdaki köpük kıvamı (proraso sabun-best badger fırça) nasıl? Fotoğraftan anlaşılabildiği kadarıyla yorumlarsanız memnun olurum.Teşekkürler Edit : (sanırım yanlış başlığa açtım tıraş teknikleri soru-cevap kısmına alınabilir)

2wnso42.jpg

24oubz9.jpg
Sabunu az kullanmissiniz gibi duruyor
Güzel görünüyor bence, krem şanti gibi..

Yalnız kase biraz büyük mü ne Smile
(31/08/2014, Saat: 15:23)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Güzel görünüyor bence, krem şanti gibi..

Yalnız kase biraz büyük mü ne Smile

teşekkürler arkadaşlar.Evet hocam kase bayağı büyük değiştiricem esasında diğer büyük fırçamla kullanıyordum bu fırçaya hepten küçük kaldı.
Yaptığınız köpüğü avucunuza alarak,sıkarak ve parmaklar arasında kontrol ederek kıvamını anlayabilirsiniz.

Köpük yüzde 2 dakika da kurumuyorsa,
fırçadan aşağı süzülmüyorsa,
Tıraş aletine tutkal gibi yapışmıyorsa
Yüze sürüldüğünde hemen sönmüyorsa
Asgari olmuştur.

Köpük yaptıktan sonra köpüklü fırça,hafifçe yada biraz kuvvetli şekilde tasa,avuç içine yada yüze yapışıyorsa asgari olmuştur.Hiç yapışma emaresi yoksa suyu fazladır.
tesekkurler ahmet hocam saglamasi icin 3. paragrafi denerim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Suyun kireçli olması köpük kalitesini çok düşürür mü? Çanakkaleye geldiğimden beri zor köpük yapıyorum çeşme suyuyla yüklemeyi fazla yaparak bu sorunu aştım ama sanki yüze uygulayınca da sönme yapıyor gibi. Bahsettiğim sabunlar haslinger tabac vs daha önce bu tarz sorun yaşamadığım sabunlar. O yüzden suya bağladım ben de ama tıraşta köpüğün sönmemesi için neler yapılabilir ?
(15/02/2020, Saat: 20:57)Sheeplessness Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Suyun kireçli olması köpük kalitesini çok düşürür mü? Çanakkaleye geldiğimden beri zor köpük yapıyorum çeşme suyuyla yüklemeyi fazla yaparak bu sorunu aştım ama sanki yüze uygulayınca da sönme yapıyor gibi. Bahsettiğim sabunlar haslinger tabac vs daha önce bu tarz sorun yaşamadığım sabunlar. O yüzden suya bağladım ben de ama tıraşta köpüğün sönmemesi için neler yapılabilir ?

Bazı amerikan artizanlarında sert suda uygun vs konuşuluyor yabancı forumlarda haklı olabilirsiniz bazen de klorlanmadan dolayı özellikle de sabah tıraş oluyorsanız ilk akan su klor olabiliyor biraz akıtıp mesela al yuz yıkama diş fırçalama vs sonra tıraşa başlayıp deneseniz bir farkı olabilir klordansa yaşanan sıkıntı
(15/02/2020, Saat: 21:09)osaka23 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bazı amerikan artizanlarında sert suda uygun vs konuşuluyor yabancı forumlarda haklı olabilirsiniz bazen de klorlanmadan dolayı özellikle de sabah tıraş oluyorsanız ilk akan su klor olabiliyor biraz akıtıp mesela al yuz yıkama diş fırçalama vs sonra tıraşa başlayıp deneseniz bir farkı olabilir klordansa yaşanan sıkıntı

Hep akşam oluyorum tıraş su ısınana kadar da bayağı bi akıyor. Sular kireçli sanırım burda tam emin değilim ama. Hazır su kullanmayla da uğraşmak istemiyorun açıkçası ayrı ısıt falan bilmem ne ekstra iş çıkıyor hep. Zaten ekipmanı temizle kurula falan derken baya vakit harcıyorum suyla da ayrı uğraşmaya üşeniyorum açıkçası Undecided
Tıraş kremi mi sabun mu diye klasik bir sorum var, ama sorunumu anlatmalıyım önce: Ben tıraş olamaya başlamadan yıllar önce, çocukluğumdan beri babamın kremleri, fırçalarıyla oynardım. İlk tıraşa başladığımda pratik olsun diye, sonra vaktim olmadığından yıllarca köpük/jel kullandım, 5-6 yıl önce de jelden/köpükten vazgeçip sabun ve fırçaya geçtim (acele tıraş olmam gereken durumlar için bir kutu Proraso köpük de bulunurdu hep elimin altında) bundan 2 ay öncesine kadar da kaliteli bir sapla hala kartuşlu makine kullanıyordum, ta ki ahşap sapı dökülmeye başlayana kadar. Yenisini alacağıma klasik bir makine alayım dedim. Yalnız klasik makinede öyle “yüzüne ne sürersen sür” olmadığını gördüm. Özensiz hazırlanan bir köpüğün jilet yanıklarına, tahrişe neden olduğunu, hazır köpük/jellerle tamamen keyifsiz olduğunu (sadece meraktan birer defa denedim) gördüm.

Dediğim gibi sabunu köpürtme konusunda tecrübeli olduğumu sanıyordum. 4-5 farklı sabunum varken, bir de Proraso’nun bordo (sandal ağacı) nostaljik setinden (preshave-tıraş kremi-losyon) aldım. Kremi kullanmaya başladım başlayalı, sabundan anlamadığıma kanaat getirdim. Aslında köpüğün kıvamı aynı oluyor, ama nedense kremle tıraş olduğum zaman hiç tahriş olmuyorken, sabunlarda (kiminde az, kiminde çok) mutlaka tahriş yaşıyorum. Acaba kremi kullandığımda preshave kullandığımdan mı böyle diye düşündüm, preshave kullanmadan tıraş oldum, yine problem yaşamadım. Acaba proraso kremin marifeti mi dedim, L’occitane’ın Cade kreminden aldım (ki onun sabunu da var) yine kremle daha rahat ettim. Bir de proraso’nun sabununu alıp deneyeceğim, bakalım fark olacak mı?

Acaba sabun kullanırken birşeyi yanlış yapıyor olabilir miyim? Dediğim gibi elde ettiğim köpüğün kıvamı sabunda da kremde de aynı, ama sonuç farklı.
Sayfalar: 1 2