11/09/2014, Saat: 00:34
(11/09/2014, Saat: 00:09)canbaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: pereja tütün -çiçeğiÜstad paşabahçe tütün artık üretilmiyor sanırım. sitesinde yok mağazasında da göremedim.- kolonyasını ben de severek kullanıyorum. paşabahçe tütün kolonyası da güzeldir. genellikle tütün kolonyalarında ''tonka-vanilya'' aşırı kullanıldığı için yıldırıcı bi tatlılık ortaya çıkıyor. bu bir kesim için kalıcılık ve fark edilirlik açısından tercih sebebi olurken, başka bir kesim de bunu itici buluyor. pereja ve paşabahçe'nin tütün kolonyaları işte bu açıdan son derece dengeli bi kompozisyona sahipler. ama bana göre -tıraş sonrası için- tütün kolonyasında zirve noktası ''alt-innsbruck cologne''dur. imkan bulursanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
not: bu arada denemediğim epey bi yerel kolonya var; o yüzden değişiklik yapma hakkımı saklı tutuyorum. bi de ülkemde kolonya furyası başladı, önüne gelen kolonya çıkarıyor, bakalım yetişebilecek miyiz!
Yerel üreticilerden umudu kesmek üzereyim. Muhtemelen esansları standart olarak alıp kullanıyorlar. Sadece esans oranları ve boya miktarı farklı gibi geliyor bana. Bir çok markada aynı kokuları görüyorum