25/06/2020, Saat: 07:38
(24/06/2020, Saat: 21:51)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @osaka23 Dökümcü babanın internet sitesinde zaten demir iyonlarının yemeğe karıştığını artı özellik olarak belirtmiş. Benim merak ettiğim şey ısıyı dağıtması vs. değil. Sağlık açısından en zararsızı ve en kullanışlı olanı. Zararsız hesabına gireceksek çömlek de pişirmemiz lazım ama![]()
Erdi abi döküm tencerede emaye kaplama var, sanırım türk standartları gereği kaplamasız satışı yasak, dolayısıyla demir iyonlarının vücuda girme durumu söz konusu değil, yüksek ısılara çıkabilmesi ve içine atılan yemeğe hemen ısısını vermesi ve ısısını koruması büyük avantaj, ağır ateşte lezzetli yemekler yapmak zor değil, ayrıca güveç gibi fırına girme özelliği var. Ağır olması ve elde yıkanması dezavantajları.