Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Lava Dokum Tencereleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
48795633542_82b3426d46_k.jpg

Arkadaslar merhaba,

Esim almıs sans eseri yeni gordum. Yerinden kalmayan evladiyelik dokum tencereler vardır bilirsiniz. Senelerce yurt dısına teflon denen o zehirli ve dayanıksız madde ile kaplanan tencerelere millet olarak para akıttık. Firmadan da o tencerelerden de nefret etmistim. Bu dokum tencereler son yıllarda ozellikle yine fransız ve italyan markaların onderliginde, yuksek fiyatlarla tuketiciler tarafından tekrar tercih edilmeye baslandı. Denk gelip bir sekilde gormussunuzdur.

Lava diye bir markamız varmıs. Urunu gorup elime alınca merak ettim, sitelerine girdim, italyan malıdır vs. diye bakınırken urunun Turk malı Eskisehirde uretiliyor oldugunu ogrendim. Urunleri yakından gorseniz hayran kalırsınız. Fiyatlar muadil ithal urunlere gore, cok uygun. İhtiyacı olanlar ilgili olanlar mutlaka baksın.
Ulke olarak devaluasyon gordugumuz, paramızın deger kaybettigi bu gunleri geride bırakabilmek icin, bos laflardan cok, yer altı zengini ulkemizde tonu 30usd dan ham madde satısı yerine, bu sekilde katmadegeri yuksek markalasmıs urunlerimizi dunyaya pazarlayarak ulke ve millet olarak ilerleyebiliriz. Boyle guzel yerli uretimleri desteklemek ve tanıtmayı borc bildigimden, bu markamızdan gurur duyarak sizlerle paylasmak istedim.

48795645092_08bc281856_z.jpg
48795645137_412f5b0b63.jpg
48795148693_742f5a3fd7.jpg

Web Sitesi: http://www.lavametal.com.tr/
Alternatif satıs linki: https://www.lavashops.com/
Tencere Urun Katalogu: http://www.lavametal.com.tr/lava-urun-katalog-2017/
Ahsap Urun Katalogu: http://www.lavametal.com.tr/lava-wood-katalog-2017/

Not: Yurtdısında copten buldugu dokum tencereyi, temizleyip "season" ederek kullanan senin benim gibi adamlar vardır. Omurluk urunlerdir. Sıcagı iyi tutar, kaplama gibi zehirli degildir. "Season" yapmayı bilirsen, senelerce kullanabilirsin.
Serdar bey siteye giremedim bir türlü.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
abi yeminle 5 dakika once girdim ben, simdi acılmıyor. Ne yaptık toplu forumdan giris yaptık coktumu site Smile
Ha ha ha sonra ben google lava yazdım oldu.
Tanıtım için çok teşekkür ederim. Annem almayı düşünüyordu iyi oldu


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Döküm demir ızgara tavasını uzun süredir kullanıyor ve şiddetle tavsiye ediyorum. Zincir marketlerde bile satılıyor aslında, et severlerin zaten haberdar olduğu bir markadır diye düşünüyorum. Mutfakta havalandırma iyi değilse mis gibi isli duman yapar ama bu benim sevdiğim bir durum. Mangalın yasak olduğu sitelerde oturuyor ya da yakma temizleme derdiyle uğraşmak istemiyorsanız ızgara için ideal çözümdür, antrikot - pirzola başka bir tavada pişirilmemeli. Temizlemek için yağ ve kalıntılar kuruduktan sonra üzerine biraz su koyup ocakta hafif ısıtarak doğal sabun - fırça yardımıyla kirleri çıkarabilirsiniz, deterjan kullanımı pek tavsiye edilmez.

İftara daha çok var ama şunu da eklemek istedim Smile

Öğrenci Evine Bu Kadar Et Götürürsen Kıyamet Kopar Tabii
Döküm tencere candır. 5 senedir köfte dahil herşeyi döküm tencere ve tavada pişiriyoruz evde. Döküm tencerede pişen etin, fasulyenin, sulu yemeğin lezzeti başka hiçbir şeyde yok.

Bakımı hakkında birkaç not, her ne kadar fabrikada kaplanmış da olsa kesinlikle döküm tencerelerinizi makineye atmayın. Kaplamaya çok güvenmeyin. Elde, su ve gerekiyorsa çok çok az sabunla yıkayın. Mümkünse elle kurutup zeytin veya ayçiçek yağı ile çok hafif yağlayın.

Tam anlamıyla ritüeline uygun olsun diyorsanız seasoning yapabilirsiniz. OCD biçimde her kullanımdan sonra yaparsanız ciddi ciddi yapışmaz bir tencere elde edebiliyorsunuz Smile Ben artık üşeniyorum, 5-10 kullanım sonrası yapıyorum. Aralarda ise sadece bir peçete ile hafif yağlıyorum üstte yazdığım gibi.

Döküm tencereler ile ilgili ufak bir not : Pişirdiğiniz her türlü yemeğin demir miktarını arttırır. Bu normalde oldukça sağlıklı ve hatta tavsiye edilen bir durum ama bir rahatsızlık nedeni ile demir alımınızı kontrol altında tutmanız gerekiyorsa kullanmamanız faydalı olabilir.
Yahu dostlar, biliyorduysanız neden daha once paylasmadınız, sahsi oynamayalım lutfenSmile
Paylasın boyle guzel markaları bilgileri, valla sahsen daha once bilmedigim icin uzuldum.
Döküm tencere de pilav da şahane olur . Etli pilav, Özbek pilavı yapacaksam döküm ü seçerim . Bu markanın döküm ızgara tavası var bende sanırım metro marketten almıştım.
Forumun bu yönünü gerçekten çok seviyorum. Sadece geleneksel tıraş konusunda değil farklı birçok konuda bilgi sahibi üyelerimiz var ve şanslıyız ki bu bilgilerini bizlerle paylaşıyorlar. (Zamanlama konusuna yorum yok Big Grin ) Kendi adıma konuşacak olursam, foruma sadece geleneksel tıraş konusunda bilgi almak için üye olmuştum ama zamanla farklı birçok konuda bilgi sahibi oldum. Bu yüzden kendimi oldukça şanslı görüyorum.
@dikdik_s Serdar Abi ve @posicor komşum verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.
Lava tencereler Metro Marketlerde yıllardır satılıyor, uzun süre önce almıştım, bir süredir kullanmıyorum, mangal gibi olduğundan çok duman yapıyor Big Grin ama lezzeti başka.

Bulaşık makinasında yıkamayın. Elde yıkadıktan sonra kurulayın. Idea Hatta deterjan kullanımı bile önerilmez diye okumuştum. Arko sabunun yeni müşterisi çıktı Big Grin Kalan köpük ile yıkayalım Lavaları
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6