YAZAN: @Lord Sparhawk
18/05/2013, Saat: 16:15
(18/05/2013, Saat: 15:19)mustaphaturk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28/12/2012, Saat: 12:19)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Hayır elmas taşlar honlama yapmaz. En küçük mikronluları dahi oldukça hızlı ve agresif bileme yapar.
honlama dediğiniz nedir?
hone ve grind farkları nelerdir?
hone honlama
grind taşlama demek
taşlama taş motorunda yapılır Kısa sürede çok metal aşındırmada, metale şekil verip ağız açmada kullanılır. Usturada ilk yapımında iç bükeyliğini verme işi dışında bir daha taşlama yapılmaz.
Honlama, hehagi bir kesici gerecin kesici ağzı bilendikten sonra, ağızda kalan mikroskobik pürüzleri yok edip, ayna gibi pürüzsüz bir yüzey elde etmek için yapılan bileme sonrası nihai işlemdir. Genellikle 6k'ya kadar bileme 6k ve sonrası honlama olur. Her kesici gereç honlanmaz, ancak baskıya dayalı, hassas kesim yapan gereçler honlanır.
/////
19/09/2013, Saat: 16:32
(18/05/2013, Saat: 16:26)mustaphaturk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
yani finishing (bitirme) ya da polishing (parlatma/cilalama) da ustura için honlama kategorisine mi girer yoksa bunlar çok daha farklı şeyler mi? bildiğim kadarıyla 10-12k dan sonrası bitirme ve daha üstleri de istenirse cilalama için kullanılıyor.
Neye göre kime göre? Misal 5k çoğu çef bıçağı için polishing/finishing olur. Ustura içinse bu 10k'dan başlar. Kesici el aletleri için 2-3k için finishing deilebilir. O yüzden kesin bir tanımlama yapılamaz, önemli olan kum inceliği.
//
21/09/2013, Saat: 00:45
(20/09/2013, Saat: 18:11)dt.krst Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
king in 1k/6k taşları nasıldır kullanan bilen var mı, uygun fiyata bulunuyor gibi bu taş ama naniwa ya yakın mıdır kalitesi
Naniwayla alakası yoktur kalite olarak. Naniwalar seramik taşlar, kingler ise geleneksel su taşları.King taşlar çok yumuşak taşlar olup kolaylıkla çukurlaşırlar. Bu ustura taşında en son isteyeceğimiz şeydir. Çabuk çukurlaşmalarınının yanında çok da hızlı kesim yapamaz, iyi honlamazlar. Bundan dolayı daha ziyade el aletleri ve bıçak bilemeye uygun bir taş 1/6k. King'in 800 kum taşı ve 1200kum taşı mutfak için çok iyidir, özellikle 800lük taşın kesme hissiyatından iyisini henüz bulamadım. Ama 4-8k arası taşları pek iyi kalite değil.
//
04/10/2013, Saat: 23:55
(04/10/2013, Saat: 21:57)geldigitti Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Peki kayışlama ile masatlama aynı amaca mı hizmet eder. Bir çeşit en ince bileyleme, parlatma, keskinliğin sürekliliğine hizmet etme midir amaç?
Kayışlama masatlamanın çok çok kibar halidir diyebiliriz. Yazdıklarınızdan 3. özelliği yapar ve konforlu bir tıraşa imkan tanır. Ağzı yumuşatır, tahrişi azaltır. Parlatma ya da bileylemeyle alakası yoktur. Bunu taşlar ve pastalar/spreyler yapar.
18/05/2013, Saat: 16:15
(18/05/2013, Saat: 15:19)mustaphaturk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28/12/2012, Saat: 12:19)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Hayır elmas taşlar honlama yapmaz. En küçük mikronluları dahi oldukça hızlı ve agresif bileme yapar.
honlama dediğiniz nedir?
hone ve grind farkları nelerdir?
hone honlama
grind taşlama demek
taşlama taş motorunda yapılır Kısa sürede çok metal aşındırmada, metale şekil verip ağız açmada kullanılır. Usturada ilk yapımında iç bükeyliğini verme işi dışında bir daha taşlama yapılmaz.
Honlama, hehagi bir kesici gerecin kesici ağzı bilendikten sonra, ağızda kalan mikroskobik pürüzleri yok edip, ayna gibi pürüzsüz bir yüzey elde etmek için yapılan bileme sonrası nihai işlemdir. Genellikle 6k'ya kadar bileme 6k ve sonrası honlama olur. Her kesici gereç honlanmaz, ancak baskıya dayalı, hassas kesim yapan gereçler honlanır.
/////
19/09/2013, Saat: 16:32
(18/05/2013, Saat: 16:26)mustaphaturk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
yani finishing (bitirme) ya da polishing (parlatma/cilalama) da ustura için honlama kategorisine mi girer yoksa bunlar çok daha farklı şeyler mi? bildiğim kadarıyla 10-12k dan sonrası bitirme ve daha üstleri de istenirse cilalama için kullanılıyor.
Neye göre kime göre? Misal 5k çoğu çef bıçağı için polishing/finishing olur. Ustura içinse bu 10k'dan başlar. Kesici el aletleri için 2-3k için finishing deilebilir. O yüzden kesin bir tanımlama yapılamaz, önemli olan kum inceliği.
//
21/09/2013, Saat: 00:45
(20/09/2013, Saat: 18:11)dt.krst Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
king in 1k/6k taşları nasıldır kullanan bilen var mı, uygun fiyata bulunuyor gibi bu taş ama naniwa ya yakın mıdır kalitesi
Naniwayla alakası yoktur kalite olarak. Naniwalar seramik taşlar, kingler ise geleneksel su taşları.King taşlar çok yumuşak taşlar olup kolaylıkla çukurlaşırlar. Bu ustura taşında en son isteyeceğimiz şeydir. Çabuk çukurlaşmalarınının yanında çok da hızlı kesim yapamaz, iyi honlamazlar. Bundan dolayı daha ziyade el aletleri ve bıçak bilemeye uygun bir taş 1/6k. King'in 800 kum taşı ve 1200kum taşı mutfak için çok iyidir, özellikle 800lük taşın kesme hissiyatından iyisini henüz bulamadım. Ama 4-8k arası taşları pek iyi kalite değil.
//
04/10/2013, Saat: 23:55
(04/10/2013, Saat: 21:57)geldigitti Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Peki kayışlama ile masatlama aynı amaca mı hizmet eder. Bir çeşit en ince bileyleme, parlatma, keskinliğin sürekliliğine hizmet etme midir amaç?
Kayışlama masatlamanın çok çok kibar halidir diyebiliriz. Yazdıklarınızdan 3. özelliği yapar ve konforlu bir tıraşa imkan tanır. Ağzı yumuşatır, tahrişi azaltır. Parlatma ya da bileylemeyle alakası yoktur. Bunu taşlar ve pastalar/spreyler yapar.
__________________________________________
E n v i r o n m e n t a l i s t
E n v i r o n m e n t a l i s t