Çelik Ustura Bileme ve Ağız Açma Teknikleri(Ustalardan Tavsiyeler)
YAZAN: @Ckeskin

Tıraş Olma

22/05/2015, Saat: 11:17 (Son Düzenleme: 22/05/2015, Saat: 11:21, Düzenleyen: ckeskin.)

Jiletli usturada ben de daha çok yeniyim. Olduğum tıraş sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Ben ilk ustura tıraşımı Bluebeard's Revenge Jiletli Ustura ve Rapira ile olmuştum. Oldukça da yakın bir tıraş oldu. Ali Bıyıklı hiç kullanmadım o yüzden usturada sıkıntı var mıdır bilemiyorum. eBay'den Sanguine Coolcut veya Bluebeard's Revenge alabilirsiniz. 50 TL yi aşmaz maliyetleri.

Zaten BB Revenge'i de Sanguine üretiyor diyorlar. Hoşunuza gitmesine göre bunlardan birisini alabilirsiniz. Bunların dışında size tavsiyelerim:
- Usturanın jiletinin tam olarak düz oturduğundan emin olun.
- Cildi tıraşa iyi hazırlayın fırçayla sakalları kaldırdığınızdan emin olun.
- DE'ye göre biraz daha sulu bir köpük yapın. Önemli olan usturanın kayması. Ustura DE'deki gibi harekete yüzde başlamamalı. Hareket halindeyken temasa geçmeli.
- Usturayı cildinize yaklaşık 30 derecelik bir açı ile tutun.

@Ohtararan

22/05/2015, Saat: 11:24
@cihankeskin ' in maddelerine ek olarak;
sakal kalan bölgelerde açıyı çok yatık tutma ihtimali var, biraz daha dikleştirip deneyin ancak bunu ufak ufak yapın ki çik dik alıp tahriş yaşamayın. jiletli ustura olarak tek kullandığım ustura sedef-ali bıyıklı' dır. eğer jilet düzgün duruyorsa usturada sorun yoktur, ancak çok hafif olduğundan kendi ağırlığı yetmeyebilir bazı yerlerde, açı ile sorun çözülmüyorsa biraz daha bastırmayı deneyebilirsiniz.

bir başka konu da gerdirme mevzusu, sakal kalan bölgelerde cildinizi daha iyi gerdirdirdiğinize dikkat edin. diğer bıçak tutuculara nazaran biraz farklıdır ustura kullanımı, eliniz gittikçe daha çok alışacaktır.

@ihtilaf

DE alet ile jiletli ustura hemen hemen aynı ''kesme fiziğine'' sahip

Nasıl ki çene bölgesinde DE aletler yanak bölgesi kadar rahat çalışamıyorsa usturalarda rahat çalışamıyor

Ustura jileti esnemiyorsa DE içindeki jilette esnemiyor

DE aleti kartuşa benzetenler usturayla tıraş olmayanlar ve şeklen benzetenlerdir.

DE aleti kartuş gibi kullanınca kesip tahriş etme riski varsa ,Usturayı bastırınca da kesik ve tahriş riski var

İlk başlarda sadece yanak bölgelerinde kullanmalı,sol el açılmamışsa sol el için jiletsiz usturayla egzersiz yapmalı

Sol elle tv kumandası yada telefon dahi kullanılamıyorsa usturadan vazgeçmeli

Jiletli ustura günlük tıraşa uygun olmayabilir fakat 3 günlük sakalda çok keyifli,forumu okuyupta usturaya heves etmeyen çok az kişi vardır

Usturaya alternatif Muhle R41 olabilir,jiletli ustura kadar yakın tıraş verir

edit : Sol el işlevi zayıf ve sol el kullanılmak isteniyorsa bu durum da tehlikeli ( şeklinde açayım )

E n v i r o n m e n t a l i s t

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Çelik Ustura Bileme ve Ağız Açma Teknikleri(Ustalardan Tavsiyeler) - Yazar: manuple - 19/02/2020, Saat: 16:17

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ankara da çelik ustura biletme taka 0 1,690 14/06/2023, Saat: 00:14
Son Yorum: taka
  Eikaso Ustura yigit 6 4,757 13/03/2023, Saat: 16:53
Son Yorum: Don Quijote
  Jhon nowill ustura Eren43 1 1,821 25/01/2023, Saat: 22:41
Son Yorum: Eren43
  ÇELİK USTURA SETİ YARDIM Thunder 2 2,419 25/12/2022, Saat: 05:15
Son Yorum: Thunder
Thumbs Up Favori Ustura Sıralaması rewolwer_ 25 17,249 19/12/2022, Saat: 17:59
Son Yorum: habaz
  Çelik ustura tavsiyesi dnzahmetdnz 7 4,788 18/09/2022, Saat: 15:14
Son Yorum: Lord Sparhawk
  İlk Kez Ustura Seti Alacak Olanlara Tavsiyeler ohtararan 76 104,191 02/09/2022, Saat: 21:01
Son Yorum: Lord Sparhawk
  Çelik Ustura Bükeyliği HK. trustalt 4 3,011 16/08/2022, Saat: 14:10
Son Yorum: trustalt
  Çelik Ustura Nasıl Bilenir (Videolu Anlatım) rewolwer_ 51 32,329 11/08/2022, Saat: 12:45
Son Yorum: trustalt
  Çelik Ustura Seti Tavsiyesi ArdaSeremet 5 3,554 10/08/2022, Saat: 21:24
Son Yorum: ArdaSeremet

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: