30/04/2018, Saat: 22:44
Ankara'da Numune Eğitim ve Araştırma hastanesinin karşısında Denizciler caddesi var. Orayı baştan sona giderek ve sağa sola ayrılan küçük sokaklara dalarak gezin. Bu şekilde gezildiği takdir de neredeyse bir mahalle büyüklüğünde alan genişliği var. Rapira, Perma Sharp, Derby gibi jiletleri bulabiliyorsunuz ama paket halinde değil. Kozmetik dükkanlarına dalarsanız paket halinde olanları da vardır. Bu Rimei, Yuma, Tima gibi aletler bolca kaynıyor. Özellikle pazar gibi bir alana girdiğinizde satılanlar sadece metal eşyalar, çanaklar, demir ustaları vs. hepsi bulunmakta. Hatta birine ''tıraş tası var mı sizde'' diye sordum, ''yok ama yaparız istediğin gibi bir tıraş tası'' cevabı aldım. Fiyatını sormadım ama pazarlıkla uygun fiyata ve sizin ölçülerinize göre paslanmaz bir tıraş tası yaptırılabilir burada. Jaguar marka tıraş fırçaları vardı, tıraş losyonu ve şap filan vardı. Tabi ben 2 saat vakit geçirdim ve adam gibi gezemedim. Zira derine indikçe iniyorsun, kara delik gibi sokaklar seni içine çekiyor. Zaten ortam ve binaların öyle bir havası varki sanki 1950'lerin Ankarasını geziyorsunuz.
Ayrıca eskiden babalarımızın, dedelerimizin özellikle jiletleri seyyar satıcıdan aldıkları o seyyar satıcılar şuan 60-70 yaşlarında olup bu alanda sıkça karşınıza çıkabilirler.
Not: Abimizin biri çok güzel bir köstekli saat satıyordu. Aklım hala o köstekli saatte kaldı. Bir daha ki sefere tıraş bahanesi ile sırf o köstekli saati görmeye gidebilirim.
Ayrıca eskiden babalarımızın, dedelerimizin özellikle jiletleri seyyar satıcıdan aldıkları o seyyar satıcılar şuan 60-70 yaşlarında olup bu alanda sıkça karşınıza çıkabilirler.

Not: Abimizin biri çok güzel bir köstekli saat satıyordu. Aklım hala o köstekli saatte kaldı. Bir daha ki sefere tıraş bahanesi ile sırf o köstekli saati görmeye gidebilirim.