@cihankeskin komşum, şüphesiz, bu da güzel bir yöntem olabilir. Karbon çelik bıçaklar için insanlar çeşitli maddeler kullanıyor. Hardal, elma, patates, domates, sirke, vb asitli ne varsa. Her birinin sonucu renkte kucuk farklar veriyormus. Serdar Bey'in de dediği gibi, ojeyle, maskeyle kendi kamuflaj desenini, damascus'unu çıkarmış insanlar. Ballistol Quick Browning bu işi birkaç saniyede yapıyor, doğal alternatifleri birkaç saatte. Ballistol paslanmaz çeliğe ne kadar zamanda etki eder bilmiyorum ama saniyeyi bırakın bir iki dakikada bile birşey yapamadı.
@onurcakmak komşum, varmış gerçekten. Ben de DE aleti karartan birini görünce böyle sıvılar olduğunu farkettim. Karbon çelik için Ballistol olmak zorunda da değil. Diğer malzemelerle de yapılabiliyor. Ama bakır ve pirinç için farklı bir solüsyon satıyorlar mesela.
SeckinB
@onurcakmak komşum, varmış gerçekten. Ben de DE aleti karartan birini görünce böyle sıvılar olduğunu farkettim. Karbon çelik için Ballistol olmak zorunda da değil. Diğer malzemelerle de yapılabiliyor. Ama bakır ve pirinç için farklı bir solüsyon satıyorlar mesela.
SeckinB