(21/02/2016, Saat: 21:35)mazot Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sizinle sakal yapımız birbirine benziyor komşum. Yorum yapan üstatlar kadar deneyim sahibi değilim ama cilt yapımız benzdediği için birkaç satır yazmak istedim. Teknik ile ilgili sorunları halletseniz de her cilt yapısına sinek kaydı tıraş olmuyor maalesef. progress, fatip , ej, slant deneyimledim. Ne bir yanma, ne de bir irritasyon yaşamadan olduğum tıraşlardan sonra dahi, sakallarım uzamaya başladığı zaman sizde olan bu görüntü ortaya çıkar eğer atg yapmış isem. O nedenle çoğu zaman agresif bir alet ile wtg+xtg şeklinde tıraşımı tamamlıyorum.
Bir süre sakallarınızın çıkış yönüne tıraş olup durumun düzelmesini bekleyebilirsiniz. Düzeldikten sonra sorunun nerede olduğunu aramak için adım adım ilerlemek yanlışın nerede olduğunu bulmanıza yardımcı olacaktır. En azından ben bu şekilde yaptım. Sürekli değişen parametreler yanlışı bulmamı engellemiş uzun süre...
Bir de jilet konusu var. Bende bazı jiletler tek perde wtg yapsam dahi tıraş sonrasında ya kaşıntı yapıyor ya da kızarıklık. Örneğin yeşil astra, perma sharp, wilkinson bende çalışmayan jiletler.Cildiniz düzeldiği zaman her jiletten bir kutu alıp denemenizi öneririm.
Umarım çözüm bulursunuz...
Rica ederim @mazot , bahsettiğin jiletleri denedim . Senin , diğer üstadların yorumları faydalı oldu .
Teşekkür ederim