Sık-sert-hızlı uzayan sakallar ve hassas cilt
Öncelikle selamun aleyküm. Sitedeki ilk başlığım ve mesajım.

Oldukça hassas bir cildim var. Sakal yapım ise sert, sık ve hızlı uzayan türden. Günlük tıraş olmak zorundayım ve sabah tıraş olduktan sadece birkaç saat sonra sakalım yeniden belirmeye başlıyor.

Geleneksel tıraşı seviyorum ve bu rutini keyifle sürdürüyorum. Ancak yaşadığım bazı zorluklar nedeniyle sizden ürünve yöntem tavsiyesi almak istiyorum.

Mevcut ekipmanlarım şunlar:

Sabun: Proraso Yeşil
Tıraş makinesi: Edwin Jagger DE89
İlk perdede neredeyse hiç kıl alamıyorum, makine sakalın üzerinden kayıp gidiyor. Ancak 2. ve 3. perdelerde kılları alabildiğimde hem ciddi zaman kaybı yaşıyorum hem de cildim yoruluyor.
Fırça: F&S Pure Porsuk
Kıl kalitesi güzel ama düğümü küçük kaldığı için biraz yetersiz geliyor.
Jiletler: Astra, Perma-Sharp, Derby Usta
Farklı dönemlerde dönüşümlü olarak kullanıyorum.

Cilt hassasiyetimi ve sakal yapımı göz önünde bulundurarak, bana uygun olabilecek bir jiletli makine, fırça, jilet, sabun ve tıraş sonrası kozmetik kombini önermeniz. Zamandan kazandıran ama tahrişi en aza indiren bir kombinasyon arayışındayım.

Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hassas/Egzemalı cilt üzerinde Sert sakal var. Sert sabun kullanmak istiyorum Hexciter 20 13,000 14/05/2021, Saat: 12:55
Son Yorum: habaz
  Kuru Cilt için Öneriler dearlord 6 4,049 08/04/2020, Saat: 03:13
Son Yorum: dikdik_s
  Sert sakalına yıllardır çare bulamamış birine tavsiyeleriniz arrowcrown 32 22,190 04/09/2018, Saat: 10:59
Son Yorum: posicor
  Cilt yorgunluğu hakkında Krypton 3 3,948 17/06/2017, Saat: 20:29
Son Yorum: kral arthur
  Farklı jiletler-cilt kuruluğu cirzini62 3 4,660 30/08/2016, Saat: 14:57
Son Yorum: rewolwer_
  Nasıl daha sık ve sert sakal sahibi olabiliriz gamez34 9 51,500 19/07/2013, Saat: 17:00
Son Yorum: tugruldogan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: