Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rocnel GEM (İlk Mesaj Güncel)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Arkadaşlar

Meşhur Feather FHS10 jiletinin yükleme videosudur.

Sanırım oneblade harici başka kullanan yok, varsa bildirirseniz sevinirim.

Böylelikle hem GEM hem de FHS10 ortak kullanan tek makina oldu.

Jiletin hizalaması elle yapılıyor, böylelikle bir nevi agresif/mild ayarlaması da yapılıyor. Öne arkaya doğru hareket ettirilebiliyor. 1.25mm hareket payı var.

Ben bu jileti rahatlıkla takıp söküyorum. Ancak modelin satış amacı GEM jiletlerdir.

Videoyu izleyen arkadaşların öneri ve katkılarını bekliyorum

Saygılar

https://instagram.com/p/BU95SRaAvY0/


@rocnel Murat bey öncelikle gerek işçiliği gerekse tasarımıyla yine çok güzel bir alet ortaya çıkarmışsınız.Naçizane bir fikir paylaşmak isterim.FHS10 jiletlerin agresiflik ayarı için Gem jiletlerdeki sırt gibi ayrıca bir parça yapılabilir mi?
Yani aparatsız kullanımda mild, aparatı takınca gem jilet gibi agresif olsa.
(06/06/2017, Saat: 06:31)Köse123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@rocnel Murat bey öncelikle gerek işçiliği gerekse tasarımıyla yine çok güzel bir alet ortaya çıkarmışsınız.Naçizane bir fikir paylaşmak isterim.FHS10 jiletlerin agresiflik ayarı için Gem jiletlerdeki sırt gibi ayrıca bir parça yapılabilir mi?
Yani aparatsız kullanımda mild, aparatı takınca gem jilet gibi agresif olsa.

Çok teşekkür ederim.

Evet aparat da yaptım, destek pimi var. İsteyenler o şekilde kullanacak.

Saygılar
Kaplamasız GEM modelx2ozyt.jpg
Bu alette gözüm var ancak daha önce hiç GEM alet tecrübem olmadı. Rocnel GEM sahibi olan üstatlar bir inceleme yapsalar ben ve benim durumumda olanlar için çok iyi olur.  @dikdik_s üstat sende vardı sanırım.. Smile
Saygılar.
@utarkn komsum merhebalar,

Evet bende var-dı; Söyle,
Murat beyden uzun zamandır bu makinayı bekliyordum. Gelen urun de cok sık cok guzel resmen kalite akıyor. Kesiyormu sorunsuz hic sıkıntı yok. Ama forumda aranızda sanırım en cok Gem kullanan benim. O klasik gemlerde yaylı bir kafa sistemi oldugu icin, bıcak sanırsam biraz oynama yapıyor, tıras olurken bir cınlaması var makinanın. O cınlama ve kesme sesi yuzunden ustura gibi bir hissiyatı var klasik gemlerin. Bende o hissiyatını seviyordum. Gemlerde Bıcaklar hicbir zaman bir DE gibi keskin degildir. Spatula ile boya kazır gibi kısa hareketlerle hasır husur sesli sekilde kazırsınız sakalları.
Rocnel Gem tabiki harika celik bir alet, Murat beyde harika bir mekanizma yapmıs, jileti cok sıkı tutuyor hic bir sorun yok ama o sıkı tutus yuzunden bu bahsettigim bana hos gelen cınlama ve ses gitmis.
Murat beyi aradım, durumu anlattım, baba dedim bu klasiklere alısmıs kulagıma bu sessizlik bi acaip geldi, ben ısınamadım. Abi hic sorun degil hoslasmadıysan gonder geri dedi.
Anlayısından ve nezaketinden dolayı oncelikle Murat beye tekrar cok tesekkur ediyorum.

Yurt dısında stoklarda yok satan bu guzel urun icin lutfen yazdıklarım yanlıs anlasılmasın. Sadece klasik Gemlere alısmıs olan biri olarak yazıyorum, alete kotu demem diyemem; Ama anladım ki sahsen, klasik sese tınıya o yaylı kafaya alısmıs, ama Rocnel ama Rocneli kopyalayan amerikalı baska ureticilerin celik Gem leri bana uymayacak. Celik agırlıgı ve o sıkı jilet tutusu olunca, ustura hissiyatı veren Gem den cok, DE hissiyatı veren ama Gem jilet kullanan yeni tarz aletler olmus.

Not: Feather jiletle aleti denemedim, belki deneseydim buyuk ihtimal aleti elimde tutardım. DE ve Gem SE haric jilet kullanan makinaları girmeyi istemiyorum. Koleksiyon merakım oldugundan bu sefer o jiletleri kullanan makinalara da girince masraf cıkıyor. Elimde bir tek şıklıgından dolayı acılmamıs kutu adjustable schick makine haric baska bıcak kullanan makinalarımı da hediye ettim yada elimden cıkardım. Murat beyin kutunun icinde ki feather jilette bende kalmıs unutmusum sonra farkına varınca uzuldum.
Murat bey merhaba,
Herşeyden önce kolay gelsin çok güzel çalışmalara imzanızı atmışsınız tebrik ediyorum.
Benim bir sorum olucak size, kaplamasız mat olan gem modelinin fiyatı ne kadar ve sipariş versem ortalama ne zamanda elimde olur bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim..
Elinde bu aletten olan var mi acaba ? Şeklini şemalini çok beğeniyorum. Tıraşı hakkında bilgi neredeyse yok.
Sayfalar: 1 2 3 4 5