Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş Sonrası Kolonya/AS + Balsam Kullanımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Tıraş sonrası kolonya ile beraber balsam kullanan var mı?  Önce Kolonya mı yoksa balsam mı?  Zararı var mı yoksa hem dezenfekte ediyor hem de balsamlara birlikte rahatlama nemlendirme sağlanıyor mu?  Son olarak da hangi markaların ürünleri kombine edilince uyumlu oluyor? Rebul kolonya + nivea balsam gibi.....
(26/03/2015, Saat: 11:55)ynspektas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tıraş sonrası kolonya ile beraber balsam kullanan var mı?  Önce Kolonya mı yoksa balsam mı?  Zararı var mı yoksa hem dezenfekte ediyor hem de balsamlara birlikte rahatlama nemlendirme sağlanıyor mu?  Son olarak da hangi markaların ürünleri kombine edilince uyumlu oluyor? Rebul kolonya + nivea balsam gibi.....

Kolonya = aftershave
Balsam= krem 

Bir sakıncası olacağını sanmıyorum.
Merhaba,
Kolonyo yerine şap kullanımını tavsiye ediyorlar. Tıraştan sonra yüzümüze sürüyoruz, 3-5 dakika bekletip yıkıyoruz. İçinde alkol olan ürünleri (kolonya yüksek oranda alkol içeriyor) forumda pek tavsiye etmiyorlar.
Saygılar
kendi kullanımı söyleyeyim, tavsiye değildir, bana uyan tip bu;
cildim soğukta çok kuruduğu için kışın balsam tercih ediyorum. marka tercihim; geo f. trumper, l' occitne, speick.
yazları, tıraş sonrası şap (çok terlediğimden), bunun üzerine de losyon kullanıyorum. marka tercihim; old spice, floid.
sırası ile şap, kolonya, balsam kullandığım oluyor
bunu özellikle bir jileti 2. 3. kez kullandığım zamanlarda yapmaya çalışıyorum
Önce balsam sonra da 5-10 dakika sonra kolonya ( aspirinli ) sürüyorum. Bu sekilde balsam ciltde bir tabaka olusturuyor. Sonra da kolonyanin dezenfekte etkisi oluyor. Ayrica cildi de tahriste etmiyor. Şap hic kullanmiyorum.
Bende sırasıyla şap kolonya ve balsam kullanıyorum. Şapı sürdükten 1 dk sonra yüzümü yıkıyorum. Üstüne nemli yüze tıraş sonrası eyüp sabri tuncer kolonya çarpıyorum. O da 1-2 dakika kaldıktan sonra yine yüzümü iyice yıkayıp balsam uyguluyorum.
Tıraş sonrası yüzün dezenfekte olması için kolonya uygulamak içimi rahatlatıyor. Ama şap kullandıktan sonra kolonya ya gerek var mı bilmiyorum. Şap kolonya yerine dezenfektan görevi görür mü ?
Kolonya uyguladıktan sonra da yüzümü iyice yıkıyorum balsam sürmek için. Yüze kolonya sürdükten sonra yıkamadan, kurumasını bekleyip balsam kullansak da olur mu ?
Şap, kolonya ve balsamın bir arada kullanılması gereksiz mi? Boş yere yüze bir sürü kimyasal mı uygulamış oluyoruz.
Balsam sonrası kolonya kullanmak çok uygun degil gibi ; balsamın bıraktığı ince katman kolonya ile gidiyor yani balsam ın etkisi kalmıyordur
Bu tamamen tercih meselesi ama benim sıram şöyle
şap+losyon (aftershave)+balsam ya da krem
şapı önce sürerek derideki tahriş ve kanamaları durduruyoruz
losyon, kolonya ya da aftershaveler güzel kokuları ile ferahlatır ancak icerdikleri alkol ile hem yakar hem cildi tahriş eder ama dezenfekte de ederler,
üzerine sürülen balsam veya krem ise cildi yatıştırır ve nemlendirir
Martin üstad bende aynı böyle yapıyorum ancak tek fark kolonyayı sürdükten 1-2 dk sonra yüzümü yıkıyorum sonra balsam kullanıyorum. Kolonyalı yüze balsam farklı reaksiyon gösterebilir belki diye.
Sayfalar: 1 2 3 4