Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Usturaya Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Tekrar merhaba, forum kapalı olduğundan dolayı yazamadım. Bir kaç haftadır ustura tıraşımı oluyorum. İlk tıraşımdan beri hem sol hem sağ eli kullandım. İlk tıraşlar tahrişli geçse de tekniğim düzelmeye başladı.
Sıhhatler olsun Rodeo komşum zamanla daha iyi olur tekniğin, tahrişler de azalır.
zamanla hem kayışlama/bileyleme tekniğiniz, hem tıraş tekniğiniz iyice yerleşip çok güzel tıraşlar olacaksınız. iki elini birden kullanabilen dostlarıma imreniyorum, bir türlü tek elden oralara geçemedim.
Benim ustura jiletli. 3. haftayı bitirdim. Haftada 2 kere 2 perde tıraştan 12 kez eder. Sonuncu tıraşımı biraz önce oldum. Tahriş yok denecek kadar azdı. Önemsenmeyecek düzeyde 1-2 damla kan oldu ama videolardan izlediğim kadarıyla çok normalmiş. Artık bu işi oturtmaya başlıyorum daha da bırakmam Smile Her tıraşta farklı jiletler deniyorum. En beğenmediğim polsilver oldu. Üstat sürekli sol eli deneyince el alışmaya başlıyor. Kardeşimi de alıştırdım, 2. tıraşını oldu kendi başına. Ona da ufak bi set yaptım. Yani ailecek geleneksele döndük Smile
hayırlı olsun Smile o zaman hakiki usturalara diyelim İnşallah Smile
Köpüğün kıvamı tam olmalı ve açı çok iyi ayarlanmalı. Normal aletlerde bile açı ayarlanmasığında çok çabuk tahriş olabiliyor ve kıl uçları da baya görünür kalıyor. Astra yeşil ideal diye düşünüorum ustta için. Kesmeyip takılmasıda ve deriyi kaldırmasıda hoş olmaz.
Sayfalar: 1 2 3 4