Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Usturaya Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Hoşgeldiniz. Ben usturaya cesaret edemedim, üniversite ilk sınıfta bir heves edip almıştım; el alışıklığı, kabiliyet olmadığından ufak kesikler oluştu. Bir de sol eli kullanamıyordum, şart mıdır bilmem ama zorlandığımı hatırlıyorum. Sonra üzerine de gitmedim. Hülasa, umarım rahat tıraşlar çıkartırsınız, hiç olmadı daha sonra DE olsun Blush ben başladığımdan bu yana gayet memnunum en azından daha maskülen bir tavrı var kartuşluya göre Smile
Hoşgeldiniz,

Jiletli ustura ile başlamak gerçekten cesaret işi. Önceden ne kullandığınızı bilemiyorum ancak kartuş kullanıyorduysanız muhtemelen eliniz bastırarak tıraş olmaya alışmıştır.

Derby, Dorco gibi az keskin jiletler ile başlamanız faydalı olabilir ancak bu jiletler de sakalı kesmedikleri için sizi bastırmaya sevk edebilir.

Ustura tutuş açısını öğrenmeniz için içinde jilet yokken birkaç kez antrenman yapmanız, bir balonu sabunlayıp traş ederek elinizi alıştırmanız nacizane önerilerimdir.

Keyifli traşlar.
Hosgeldiniz Rodion.
Ne buyutecek nede korkucak bir sey yok.
Nerdeyse 20 yil olucak jiletli ustura kullanmaya basliyali.
En kolay ogrenme yolu siz tras olurken ustura kullanan tecrubeli birinin izleyerek gereken uyarilari yapmasi. Yada o tras olurken onu izlemeniz.
Hangimiz kesmiyoruz ki yuzumuzu arasira kucuk kazalar yasicaz. Madem kesikten konusuyoruz yeni baslarken dikkat etmeniz gereken en onemli husus kesik olustugu zaman ayni yerden ayni aciyla kesinlikle gecmeyin. Cunku kesige ustura tekrar takilacak ve kesigi derinlestirecektir.Ben kesik attigimda uzerinden gecmem gerekiyorsa 90 derecelik aciyla gecerim.
Sakin acele etmeyin, sakince, zevkine vararak, uzun uzun, ne yapicanizi dusunerek tras olun. Zaten kas hafizaniz olusunca cok kisa surede tras oldugunuzu goruceksiniz.
Uzun oldu ama trasta usturanin verdigi hazzi baska hic bir makineden alamazsiniz. En guzelide usturayla dost olunca her turlu cambazliginizi tolere etmesi. Hayirli aksamlar.
Ben çok keskin olmayan jiletlerin de jiletli usturada tehlike yaratabileceğini hissettim kendim kullanırken. İyi kesmeyen jilet takılma, zıplama yapıyor ve dengesiz bir harekete neden oluyor. Akıp gidecek keskinlinte bir jilet iyi olabilir gibi tabi dikkatli hareketlerle kullanılmalı. Yatay hareketler yapmamak ve jilet hareket halindeyken temasa başlamak önemli. Zira hareketsiz ilk temasta kesik atılabiliyor. Kazasız keyifli tıraşlar dilerim.
Hoşgeldiniz, başarılar ve keyif almanız dileğiyle.
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Jileti derby ile değiştirdim mustafa bey sağolsun kendisi de forumdaymış. Kabul ediyorum 3 bıçaklılardan usturaya geçiş biraz sert oldu. Ancak izleyerek ve dikkat ederek bi şekilde kotarırız diye düşünüyorum Smile Deneyimlerimi alet edevat gelince paylaşacağım.
Hoşgeldiniz komşum. Cesaretiniz takdire şayan.
Foruma hoş geldiniz


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hoşgeldiniz,

Öncelikle ustura kullanmak sanıldığı kadar zor değil bence, temel aynı, dikkat, yavaş hareket, bastırmamak... 1 senedir kullanıyorum rotasyonda, daha önemli bir kesiğim olmadı diyebilirim. Sol el ise alışılıyor.

Aslında en çok sevdiğim alet ustura, ancak forumlarda günlük kullanımda cilt incelmesi, tahriş gibi problemler yaratılabileceğine yönelik postlara rastlayınca mecburen double edgeler ile rotasyona sokuyorum bendekini. Keza günlük traş haftasonunhariç şart..

Bir hafta ustura, 2 hafta double edge gibi... Ya da sakal uzunken haftada bir ustura, geri kalan günler double edge gibi... halen karar veremedim Smile
Hoş geldiniz, keyifli tıraşlar.
Sayfalar: 1 2 3 4