Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Simpson Duke 3 Best Badger Fırça
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Yaklaşık bir sene önce almıştım. O zamanki yoruma kötü serilerin olduğunu okuduğumu ve benimkinin iyi çıktığını yazmışım. Ancak maalesef benimki de o kötü seriden imiş. Fırça uzun bir süre kıl döktü. Şu anda kıl dökümü durdu çünkü resimlerde de görüleceği gibi fırçanın ortası tamamen boşaldığı için artık dökülecek bir şey kalmadı Smile Simpson firmasından çok soğudum artık kesinlikle simpson fırça almak aklımım ucundan dahi geçmeyecek..
2h6wtps.jpg
6yhy5i.jpg
(03/07/2016, Saat: 03:16)ustaci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]6yhy5i.jpg

Şanssızlık olmuş sanırım komşum, üzüldüm Confused Ben Colonel X2L'den çok memnunum şimdilik. Çok mu sıcak su kullandınız acaba? Pek alışılagelmiş bir dökülme değil bu çünkü Huh
Yok komşu tam tersi sıcak suyu hiçbir tıraşımda kullanmam . En sıcak olarak ılık suyun bir tık üstünü kullanırım. Bunlarda hatalı seri olabiliyormuş almadan önce forumda bir kaç yerde de okumuştum ancak simpson gibi firmada hatalı fırça çok olmaz bana rast gelmez diye düşünmüştüm ancak şans bana da denk geldi.
@ustaci gecmis olsun.aldiginiz yerle irtibata gecerseniz sorununuzu cozebilirsiniz.gecen sene bendeki simpson fircanin super kalite olmasina ragmen kil yapisinin sert oldugunu soylemistim onlar da bana kilin dogal yapisindan dolayi boyle seylerin olabilecegini fakat kil dokmesine karsi simpson firmasi garanti verip yeni urun ile degistirdigini soylemisti.
@ozgun41 Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Fırça bariz hatalı . Değiştirme talebinin sonucu da yine burada yazarım . Böylece simpson firmasının ne kadar müşteri odaklı olduğunu da görmüş oluruz.
(22/01/2015, Saat: 22:44)btoprak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]29375bd5c73158ebe86aafc7cea7b289.jpg

36a29cd223c7187216d47c18a3361368.jpg

baea4473781d5d57758f829889e5eb8b.jpg

12a82d2c513860073a2287bf59ec97f1.jpg

4c063c4a3293c8fbd54d028d5a752ef2.jpg


Simpson Duke 3 Best Badger Fırça aldım yakınlarda. Colonel  X2L Best Badger fırçam vardı,  memnun olduğumdan koleksiyona bunu ekledim. Daha önce kısa kısa deneyimlerimi paylaşmıştım,  onları bir araya getireyim dedim.

El yapımı bir sap üzerine el yapımı bir düğüm eklenerek hazırlanmış fırça. Fırçanın düğüm ölçüleri 24/49 mm. Sap uzunluğu 47 mm.  en geniş yerinde çapı 37 mm. Sap klasik denilebilecek bir şekilde yapılmış,  ergonomisi,  boyutları,  malzemesi ideal. 2000 li yıllara kadar Simpson fırçalarda butterscotch malzemede  olduğu gibi zamanla bal rengine dönen malzeme kullanılıyormuş bildiğim kadarıyla,  daha sonrasında klasik sahte fildişi akrilik malzeme kullanmaya başlamışlar.  Bu da sahte fildişi bir sap,  tezgahlarda elle döndürülerek hazırlanıp elle hazırlanmış düğüm takılmış.

Sap ergonomisi Colonel'den farklı ama daha kısa olmasına rağmen hem yüzde hem de kapta rahatça kullanılabiliyor.

Duke 3 ile Colonel X2L kıl kalitesi açısından yakınlar, ama knot çapından dolayı Duke 3 bir adım öne geçiyor diyebilirim. Daha rahat köpük yapıyor, yüzde daha rahat yayıyor köpüğü. Ayrıca daha rahat bir şekilde masajla karışık kıl aralarına işletiyor köpüğü. Duke 3 düğümü fan şeklinde diyebilirim, bulb olarak üretilmemiş. Chubby denebilecek bir tane fırçam var, onun kadar kemikli değil, Colonel kadar da dağılmıyor. Masaj etkisi güzel. Forumda bir üstadın Chubby'nin atası benzetmesi bu kemikli yapısından olsa gerek.  Aslında bunun nedeni Colonel'e göre nispeten yoğun ve kalın düğümü olsa gerek.  Zira Colonel düğümünü 22/49 mm.  olarak ölçtüm.

Elimde 2 tane Finest bir tane de Premium Silvertip fırça var.  Onlarla kıyaslamak gerekirse,  Silvertip fırçadaki homojen yumuşaklık bunda yok,  Best kılların özelliği olarak biraz daha sert,  ama kıl dibinden ucuna kadar aynı homojen sertliğe sahip.  Kemikli kıl yapısı dolayısıyla çok az bir batıcılık var gibi,  ama kesinlikle çizici uçlara sahip değil. Yine Finest fırçalardaki backbone yapısına sahip olmakla beraber onlar kadar yumuşak,  ipeksi kıl uçlarına sahip değil.

Sonuca gelirsek,  Duke 3 gündelik kullanıma uygun,  hoş ve kaliteli bir düğüme sahip,  ergonomik klasik bir sapı olan hoş bir fırça. Yurtdışı forumlarda all-around fırçaların kralı diye bir üne sahip olduğunu okudum. Şu ana kadarki kullanım sonucunda ben de aynısını söyleyebilir miyim bilmiyorum,  ama tek bir fırçan olacak her zaman onu kullanacaksın denseydi ve varlığından daha önce haberdar olsaydım o fırça Duke 3 Best Badger olurdu diyebilirim.

Herkese bol köpüklü keyifli tıraşlar dilerim.

selamlar üstadım
inceleme için emeğinize sağlık.bende de duke 2 best badger var.
Fırçamdan oldukça memnunum fakat proraso kremle kullanırken yeterli köpüğü elde edemedim yüzde köpürtme teknği kullanıyorum.Sabunlarla sorun yaşamadım
Kremlerle neden sorun yaşadığımı çözemedim bana ne önerirsiniz?
keyifli tıraşlar...
(03/07/2016, Saat: 11:57)ustaci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@ozgun41 Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Fırça bariz hatalı . Değiştirme talebinin sonucu da yine burada yazarım . Böylece simpson firmasının ne kadar müşteri odaklı olduğunu da görmüş oluruz.

+1

Kesinlikle katılıyorum. Bu fırçalar ciddi pahalı. Firmalar her ürününün arkasında durmalı ama böyle özel ürünlerin daha da arkasında durmalı.. Gerçi bu rakamlara satılan bir fırçanın hatalı olabilmesi ihtimalini bile mantığım kabul etmez ama neyse.
(03/07/2016, Saat: 14:32)kral arthur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]selamlar üstadım
inceleme için emeğinize sağlık.bende de duke 2 best badger var.
Fırçamdan oldukça memnunum fakat proraso kremle kullanırken yeterli köpüğü elde edemedim yüzde köpürtme teknği kullanıyorum.Sabunlarla sorun yaşamadım
Kremlerle neden sorun yaşadığımı çözemedim bana ne önerirsiniz?
keyifli tıraşlar...
Selamlar @kral arthur komşum. Komşu Duke yoğun yapılı nispeten sert kıllara sahip bir fırçadır. Kremler daha çok Silvertip veya yumuşak uçlu Finest kıllarda başarılı sonuçlar verir. Duke tipi best fırçalarda kremlerle başarılı sonuçlar alamamanız normal malesef.

Bu sorunu kapta bulunan kremlerle biraz fazla yükleme ve biraz fazlaca ılık su kullanarak aşabilirsiniz şahsi tecrübem. Tüp kremlerle de biraz fazla kullanarak ve suyu biraz fazla tutarak aynı sonucu elde edebilirsiniz. Ama Duke yumuşak veya sert sabunlarla cidden güzel sonuçlar verir.

Bu şekilde bir deneyin, kremi de fazla kullanmanızı kafaya takmayın 😀. Ve esas olarak Haslinger, Muhle, Edwin Jagger tipi sabunlarla Duke kullanmanın keyfini sürün derim 😀.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
@ustaci komşum geçmiş olsun. Simpson benim bildiğim direk kendisiyle iletişime geçince çok sallamıyor. Daha önce kırık sapla ilgili sıkıntı yaşayan bir komşumuz vardı. İlk başta fırçayı aldığınız yerle iletişime geçmeniz iyi olacaktır.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8