Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Derby Sabun
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
kokusu da kopugude zayif bir sabun.paraniza yazik
Son iki tıraşımı çok aradığım ve nihayet bulduğum bu sabunla oldum. Kokusu pek hoşuma gitmedi sanki deterjan gibi kokuyor ama köpük söz konusu olunca sabun resmen coşuyor. Bundan sonra da kullanmaya devam edeceğimi düşünüyorum.
Bu aralar gerçekten hoşuma gitmeye başlayan bi sabun.Artık berberlerde sıkça kullanmaya başlıyor kasesini.Kokusu , bol köpüğü , çabuk kurumaması ve tıraş sonrası yüzü gerginleştirmemesi (% Nem içeriği) arkoya göre daha iyi geldi nedense bu aralar.Arkoyu da seviyorum kötülemek istemiyorum ama biraz değişiklik iyidir Big Grin
Günlük sabunum, ara sıra başka sabunlara fırsat versem de, derby yine çevrimde yerini alıyor  Wink Kasesini 3,5 TL'ye aldım geçenlerde Çörtoğlu'ndan ...
2 tanesini 5 tl Konya ' da ( kase olan)
Üstad Konya'da nereden aldınız?
Dostum Yakamoz kozmetik var Nalçacı da. Tempo Spor Kulübü'nün karşısında hemen. Onun iki dükkan sağ tarafında bir Kuaför malzemeleri satan dükkan var. Şu an adını hatırlayamıyorum. Tanesini 3.5 , 2 tanesini 5 TL ya verdiler.
Dostlar merhaba , öncelikle belirteyim çok kuru bir cilde sahibim.Yaz sıcaklarında iyice kuruluk açısından toparlanmış cildime güvenerek derby sabun ile traş oldum.İlk denememdi.Hatta traş bittikten sonra köpüğü yüzüme sürüp 3 dakika kadar beklettimki kendi açımdan iyice analiz edebileyim.Sonra yüzümü şapladım ardındanda herzaman kullandığım ve ortakarar memnun olduğum balmımı sürdüm.Arkası müthiş bir kuruluk.Hemen Arko yağlı kremi bol bol sürerek cilldimi toparlıyayım istedim ancak 2 saat sonra tüm yağ emilmiş ve kaşıntı tekrar başlamıştı.Akşam yine arko krem ile yağlandım Smile anca sabaha notr bir cilt ile uyanabildim.
Demem şu ki diğer cilt tipleri için veya kişiler için birşey diyemem ama çok kuru bir cilde sahip olduğum için derby sabunu kesinlikle kullanamayacağımı öğrenmiş bulunmaktayım.Oysaki kokusunu ve f/p sını çok sevmiştim.

Saygılarımla.
Böyle eziyet etmeyin kendinize. Derby, Arko gibi sabunların tıraş sonrası performansları parlak değil. Bilinen bir gerçek. Bunun üstüne sabunu bekletip, üstüne şap uygulamanız kaçınılmaz sonu hazırlamış.
Çok haklısınız , @OnLyTNT Şap da mı ciltte kuruluğa yol açıyor.Birde konu biraz dağılıyor başlığa göre çok özür dilerim ama Cella dışında nemlendirmesi çok iyi olan sabun ve krem tavsiyelerinizi alabilirmiyim.Cilt uygulamalarını okudum uyguluyorum.Sıcak su kullanmıyorum, makinayı bastırmamaya özen gösteriyorum,Çok iyi traş öncesi hazırlık yapıyorum,köpüğü kapda hazırlayıp fırça ile sadece sürüyorum v.b.Sadece nemlendirmesi iyi olan sabun yada krem tavsiyelerinizi alabilirmiyim.Şimdiden teşekkürler.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22