Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: DE makineye yarım jilet takmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Oo üstatlar, Rocnel SE çıkmadan siz single edge tıraşa başlamışsınız Smile
Kesin güvenli olduğu konusunda emin misiniz? Jiletin oynama ihtimali yok değil mi ?
imkansız
gillette tto aletler için konuşuyorum

rimei ve gillette tech ler içinde geçerli

diğerlerine bir şey diyemem Smile

futurda ise kesinlikle olmuyor denemeyin bile Smile
Wilkinson alete berberler için üretilmiş yarım perma lardan takıyorum.Hiç problem yaşamadım.Gayet iyi sıkıştırıyor.
Siz
Tüm bilinen kuralları kırarak, yapılmayanı yapan
O 5 kişiyi,

Forumun kahramanları ilan ediyorum. You R the HEROES Big Grin Big Grin Big Grin
29paqyw.jpg
jileti tek kullanımda atmaya kıyamıyordum
yazık oluyordu iki tarafa böyle çok güzel Smile
Ben yıllardır bu şekilde tıraş oluyorum. fakat ben derby değil permasharp- rimei ikilisini kullanıyorum. tek bir Kırık yani yarım yaprak jiletle 10 sinekkaydı tıraş çıkarıyorum. sakalların o zaman seyrek veya yumuşak diyeceksiniz fakat çalı gibi vallaa.. burada değerli üstatlarında dediği gibi gerek rimei gerek diğer DE makinelerim de berberlerin usturaya takarken kırdığı sağında ve solunda bulunan kulaklarını o bahsedilen çıkıntılara yaslayıp sıktıktan sonra jiletin teknik olarak ileri geri veya sağa sola oynaması mümkün değil. yeter ki koruma barına paralel olsun. yalnız bu şekilde kullanmanın jiletin kesme açısını bir tık daha agresif bir pozisyona getirdiğini mid bir aleti bir küçük bir miktar agresifliğe taşıdığı bir gerçek. neden Permasharp ın 100 tanesine 40 lira para veresiniz ki. yüzlük yarım 12 lira bunu tıraş olma sayısına vurursanız tıraş olmak bedava gibi birşey oluyor. fakat maksat geleneksel tıraşın keyfini çıkarmak ve her seferinde yeni mis gibi jilet kullanırım diyorsanız o bile çok fazla pahalıya gelmez. benimde aslında bir jiletten bu kadar çok tıraş çıkarmamın amacı ekonomi yapmak ile hiç bir ilgisi yok aslında. elimde bulunan jiletlerin kaç sefer tıraş çıkaracağının denemeleri. tabi buda ön hazırlık yaparak, banyodan sonra, hiç ön hazırlık yapmadan direk fırça ile köpürterek, vs, vs tekniklerle ki bir denemediğim tıraş sabunu kullanmadan asla yapmayı düşünmem bir yaprak jiletin tepkilerini ölçmek. herkese saygılar sunarım.
(26/11/2013, Saat: 17:22)korgunv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]30dcm0x.jpg2qu64qh.jpg28m0odg.jpg21jydkw.jpgveoh6w.jpg28i5jja.jpgr6y5ox.jpg

Üstat tamamen düşüncelerine katılıyorum. bir çok geleneksel olarak tıraş olan arkadaşıma bu olayı anlatmaya çalıştım. hepside saçma buldu fakat bu şekilde kullanarak sinekkaydı tıraşı jiletin ileri ve geri hareketinden dolayı değil, jiletin kesme açısını bir nebze agresif yaptığından kaynaklandığını düşünüyorum. çünkü bende yaklaşık beş senedir bu şekilde tıraş oluyorum. sizinde dediğiniz gibi tto aletler, rimei, fatip, Mühle r89, gibi aletlerde sağa sola veya ileri geri gibi hareket etme olasılığı teknik olarak mümkün değil. ben penseyle bile çekiştirdim yinede oynatamadım. Fakat bir tek Mühle R41 de yarım yaprak jileti bu şekilde kullanmam. saygılar sunarım.
Arkadaşlar,

Ben de rocnel se yi kullandıktan sonra wilko klasik ve elimdeli kaliteli TTO lara yarım yaprak jilet takarak tıraş oluyorum.

Şunu söyleyebilirim ki bu aletlerle jiletin kayması mümkün değil. Fakat tıraş kalitesinde bir farklılık beklememek lazım. Kullandığınız jiletin ha iki tarafını kullanmışsınız ha ikiye bölüp tek tarafını, iş jiletin kalitesiyle ilgili. Bu tür kullanım sadece ekonomik bir kullanımdır ve bir jiletle 3 tıraş oluyorsanız bu sayı 6 ya çıkar. Yani her durumda jilet masrafını yarıya indirip % 100 tasarruf yaparsınız. Ben 100 tanesini 6 liraya aldığım rapira mavi siyah pembe jiletleri 3 tıraş kullanıyordum ve bir tıraş 2 kuruşa geliyordu. Bu yöntemle bir tıraş 1 kuruşa geliyor. Günümüzde 1 kuruşa alınabilecek tek şey bu belki de. Bir de 45 lira verip bir 5 bıçaklı alıp 30 tıraş olursanız bir tıraş 150 kuruşa gelir. Yani bu yöntemle bir kartuşa ödediğiniz tek bir tıraşlık parayla (150 kuruşla) yaklaşık bir yıl tıraş olursunuz. Dikkat ederseniz 1,5 -2 liraya bir yıl tıraş olmaktan bahsediyoruz. Tabii Feather kullanırsanır bu maliyeti onla çarpmanız lazım. Nereden bakarsanız bakın yüzde yüz tasarruf var. Bir sabuna ya da losyona 50 lira verip de kuruşları hesaplaman saçma görünebilir ama 1 kuruşa tıraş olmak da bayağı keyifli oluyor.

selam ve sevgiler
Tanesi 45 TL olan kartuş mu var sevgili @martin üstad?
(13/07/2016, Saat: 01:17)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir de 45 lira verip bir 5 bıçaklı alıp 30 tıraş olursanız bir tıraş 150 kuruşa gelir. Yani bu yöntemle bir kartuşa ödediğiniz tek bir tıraşlık parayla (150 kuruşla) yaklaşık bir yıl tıraş olursunuz.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7