Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: DE makineye yarım jilet takmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Başlığı her gördüğümde şu video geliyor aklıma;





Şaka bir yana, geleneksel tıraşa yeni yeni merak sarmış biri bu başlığı görecek diye korkuyorum. Yapmayın etmeyin beyler... İlla tıraş başına jiletin tek tarafını kullanmak istiyorsanız işaret koyun ya da sudan etkilenmeyen bantla diğer tarafı kapayın.
@Hellhound hocam kesinlikle dediklerinize katılıyorum.

Gereksiz macera aramaya gerek yok. Olay ekonomik tıraşsa 100 Rapira 7.50 TL. Tanesi 7.5 kuruşa geliyor. Tek tıraş bile olup atabilirsiniz. Bakın olmaz olmaz ama sadece bir defa o jilet kayıp yüzünüzü kesse ömür boyu bunun pişmanlığını duyarsınız.
İşaret koymaya gerek yok jilet tutucuya alt taraftan baktınızmı yazılardan anlıyorsunuz zaten hangi tarafı kullandığınızı(benim kullandıklarım öyleydi) ; ama dediğiniz gibi suyun etkisinden mi nedir, bir körleşme oluyor gibi geliyor bana. Bant yapıştırma ise işe yararmi bilmiyorum.

Bu berbere gitmeyi çok isterim @Hellhound nerdedir acaba dükkanı Big Grin

Bir musibet bin nasihatten iyidir. @cihankeskin hocam Smile
Bugün aklıma takıldı da acaba ws aletin köşelerindeki çentikler yarım jiletin kaymasına engel olur mu?
@Köse123 komşum. WS jileti normalde zor tutuyor. Bence böyle bir maceraya TTO olmayan bir aletle, hele ki WS ile kalkışmayın. Smile
(11/09/2015, Saat: 09:51)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Köse123 komşum. WS jileti normalde zor tutuyor. Bence böyle bir maceraya TTO olmayan bir aletle, hele ki WS ile kalkışmayın. Smile

Zor tutuyor derken.Aman üstadım elimdeki alet jileti kaydırıyor diye yeni ws siparişi verdim.Korkutmayın beni Huh
Ben bunu Wilkinson Classic ve EJ DL89'da yapıyorum.
Wilkinson'da hiç sorun olmuyor. Kayma, çıkma, fırlama yapması mümkün değil. Çünkü üst kapağın vidaları jiletin çentiklerine geçerken, jiletin yanlardaki kısımlar da kapağın içinde kalıyor ve dışarı çıkmasına, ileri gitmesine engel oluyor. Yani hiçbir sorun yok.

EJ DL89'da ise jileti tek parça koyduğumuzda jilet aletin kapağındaki bombeli şekli alıp yaklaşık 15 derecelik bir açıyla kesiyor. Fakat jileti kırıp koyduğumuzda veya berber jileti koyduğumuzda o bombeyi alamıyor. Yaklaşık 30 derecelik bir açıyla duruyor. Bu nedenle daha agresif ve biraz tahrişli bir tıraş olduğunu söyleyebilirim. DL89'da da fırlama mümkün değil. Çünkü onun da çentikler giriyor ve vidasını iyice sıkınca jiletin kıpırdayacak yeri kalmıyor. Vidanın iyice sıkılı olmasına dikkat etmek gerek.
tto aletlerle yarım jilet kullanma işinde
"gillette slim twist" ile
bende aranıza katılmış bulunuyorum

mild ve agresif olarak iki keskinlik seçeneğide mevcut Smile

baseplate a dayayıp kapatırsam mild
üst kapağa dayayıp kaparsam agresif olarak kullanabiliyorum yarım jileti Smile
Hoşgeldiniz üstad, doğru yolu buldunuz sonunda Big Grin
En güzel yanıda aletin jiletsiz tarafıyla favorideki fazla sabunu almak. Usturanın tersi hesabı.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7