Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese Merhabalar!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Hoş geldiniz, önerilere istinaden en uygun ekipmanı oluşturabilirsiniz. Bir mild bir agresif makina genelde alınıyor, deneyimlere göre biriyle devam ediliyor. Günlük tıraşlar için daha mild, seyrek tıraşlar için daha agresif aletler öneriliyor. Ayarlı tek bir makina ile ikisi birarada da yapabilirsiniz. Örnek; Merkur progress, vintage gillette adjustable. Keyifli tıraşlar.
Ben 3-4 günde bir tras olmayi dusunuyom,öyle çok da uzamiyo benim sakal 3 günde.. Agresif bir makine mi almaliyim? Bu ej89 un agresyon durumu nedir?
Hoş geldiniz.
(02/11/2013, Saat: 16:36)arifcic Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben 3-4 günde bir tras olmayi dusunuyom,öyle çok da uzamiyo benim sakal 3 günde.. Agresif bir makine mi almaliyim? Bu ej89 un agresyon durumu nedir?

Hocam benim fikrim bir adet Muhle R89 yada EJ 89 alın. Agresif bir alet değil 89. Ama denemeden agresif alet arayışına girmeyin derim. Zaten tek makine ile kalmayacaksınızdır. Ama agresif de olsun diyorsanız arkadaşların da onerdiği gibi adjustable bir alet alıp hem mild hem agresif kullanırsınız.
Open Comb aletlere bakın (ilk önce merkur serileri alışınca muhle serileri) keskin ve dayanıklı jilet sample ları deneyin.


Sakallarim sert ve yoğundur. 3 günde bir tras olmaya düşünüyorum.




(02/11/2013, Saat: 02:07)arifcic Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ustadlara ve deneyim sahibi arkadaşlara ilk sorumu yonelteyim.

Ben,gençlik yillarinda ciddi tras tahrisleriyle bogusmus bir vatandasim. M***3 gibi hazir aparatlar cildimin canina okumuştur yillarca,bir trastan ancak iki hafta sonra tekrar tras olabilmisimdir,tras sonrasi boyun kisminda oluşan sivilcelerin geçmesini beklemek suretiyle... B**** un makineleri de buna benzer sonuç vermiştir. Birkaç yil trimmerlar ile kirli sakal gezdim ve son yillarda sürekli berberde ustura ile tras oldum,çok da memnun kaldim. Ama artik su Safety Razor lar ile kendim tras olmak istiyorum. Sakallarim sert ve yoğundur. 3 günde bir tras olmaya düşünüyorum. En konforlu trasi sağlayabilmek için,tahriş derdi olmaksizin hangi ürünleri almam gerekir. Olabildiğince kaliteli ve astronomik fiyatları da olmayan,alet,jilet,tras öncesi ve sonraki yağ ve losyonlari ile sabun ve fircalardan almak niyetindeyim. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir bu bağlamda? Mesela Lord komsu daha önceki forumda en az tahriş için, Crystal Platinum jiletleri tavsiye etmiş lakin hiçbir sitede bulamiyom onu. Ayrıca sakallarimin sert olması itibariyle Feather jilet kullanmak daha mi uygun olur acaba? Tüm alternatifleri bilmek ve tavsiyelerinizi duymak istiyorum. Saygilarimla...
herkese merabalar arkadaşlar buralarda yeniyim bende
siz de hoşgeldiniz, tanıtım bölümüne sizi de bekleriz Smile


(03/11/2013, Saat: 13:03)crombacker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]herkese merabalar arkadaşlar buralarda yeniyim bende
Hoş geldiniz. Üstatlar karşılama yapmış hemen... Okumaya üşenir gibi bir havanız var ama bir zaman sonra tek tek konuları okumaya başlayacaksınız emin olun. Nerden mi biliyorum? Günlük gazete okumayı dahi bıraktım. Bu forumda takılıyorum. Big Grin
Merkur progress tavsiye ederim.
Hoşgeldiniz, en kısa zamanda zevk alacağınız traşlara ulaşmanız dileğiyle.
Sayfalar: 1 2 3