Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: En son ne zaman berberde sakal tıraşı oldunuz?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Selamlar,
Sene de bir iki kez berberde oluyorum sakal tıraşımı.
Sakal dinlendirme sonrası ve yazın top sakal bırakırken ilk şekli versin diye berbere giderim.
Ekipmanlara sahip olunca insanın gidesi gelmiyor pek berbere.
Ben berberde hiç tıraş olmadım bugüne kadar.
En son sanırım bi 2-3 sene kadar önce olmuştum, ama artık ihtiyacım yok, Allah Berberbey'den razı olsun, onun vesilesiyle elim ustura tutuyor, kendi tirasimi kendim oluyorum, kesik felan da olmuyor. Tek sıkıntım Antigua Barbearia usturayi kullanmaya kıyamıyorum, her seferinde Sedef ustura ile tras oluyorum ucuz diye Smile) Bakalım kur dalgalanması bizim tıraş aletlerimize ne kadar zam yansıtacak?? Bir tane daha Antigua almak istiyorum, gerçekten çok başarılı bir alet.
En son ne zaman olduğumu hatırlamıyorum.Kendimi bildim bileli kendim tıraş olurum.Damat tıraşını dahi kendim olmuştum Smile Son 2 yıldırda geleneksel tıraş oluyorum.
Hiçbir zaman. Sakal tıraşımı hiç bir zaman berber de olmadım. Saç tıraşımı da beş yıldır kendim evde oluyorum. Saygısızlık etmek olmasın ama hijyen ve teknik olarak berberlerimizi yeterli bulmuyorum. Her tıraş için ayrı jilet kullansa da alet aynı. Saç için ise aletler tamamen aynı. Tıraş öncesi saç yıkamanında yeterli hijyeni verdiğini düşünmüyorum. Ayrıca bir çok berber de gördüğümüz o ışıklı temizleme dolabının ben çalıştığına bir gün bile şahit olmadım. Smile
2010 yılında kafayı 2 defa usturaya vurdurduktan sonra bir daha berberde sakal tıraşı olmadım. O zamanlar sakallar 3-3 japon kale maç yaptığından yüzdeki tıraş çok mühim değildi. Zaten bu ustura işinin ilkinde mantar kapmıştım. Allahtan ertesi gün yazlık yere gidince sabah akşam deniz suyu gördü cilt, tabi ertesi gün hemen ilaç aldım. O gün bu gündür berberlere midem bulanarak, iğrenerek giderim. Zaten sonrasında son 4 senedir saçlarımı kendim kesmeye başladım. Ben gittiğim değişik ekonomik seviyelerde olan bu berberleri hijyen hususunda uyarmaktan bıktım onlar huyundan vazgeçmedi. Fiyat artarsa artsın yeter ki hijyenik olsun dedim o da olmadı Smile Herkese aynı makas, aynı tarak, aynı makina, aynı fırça, aynı havlu, aynı ustura.
Buradan gündeme değinirsem de kimse kusura bakmasın bilhassa bu dönemde berberler/kuaförler kesinlikle açılmamalıydı.
2017 deSmile
12.05.2017 (damat traşı)
25 yıl olmuştur herhalde.
9 yil once sakal tirasi olmustum, onun oncesinde de sakal icin fazla gitmisligim olmadi.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18