Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ekonomi Köşesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Yeni bir viraja geldik gözüken çok sert bir viraj olmadığı yönünde. TCMB faiz kararında bir değişiklik yapmak istemediğinin en azından bir süre takip etmek istediğini daha önce dile getirmişti. Ancak özellikle iktidar ve Başbakan kanadının yüksek faiz konusunda ki hassasiyeti ortadayken TCMB nin ne kadar bu tutumu sürdürebileceği tartışmalı. Perşembe günün bunun cevaplarının bir kısımını en azından bu oyunun ilk cephesini görmüş olacağız.
Çok ilginç bir PPK toplantısı olacak....


http://www.ahaber.com.tr/Ekonomi/2014/04...rafini-sec
Artık Çin'li bankamız var ,


TekstilBank 669 mio TL karşılığı satıldı...
(29/04/2014, Saat: 14:09)sertaç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Artık Çin'li bankamız var ,


TekstilBank 669 mio TL karşılığı satıldı...

Alan dünyanın en büyük bankasıymış. ICBC(Industrial and Commercial Bank of China)
(29/04/2014, Saat: 14:32)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Alan dünyanın en büyük bankasıymış. ICBC(Industrial and Commercial Bank of China)

Ana Sermayesi 160 Milyar 600 Mio usd Çinli abilerin Smile

İşbankası bizim en büyüğümüz ve yaklaşık 12 Milyar usd civarında...
Bugün piyasalar için tedirgin edici bir gün. Akşam Fed toplantısı var bakalım ABD para kesme hızını nasıl ayarlayacak ve faiz kısmında nasıl bir adım atacak. Özellikle faizin artışı hakkında bir açıklama yapılırsa piyasalarda ciddi bir dolara dönüş ve borsalarda satış dalgası görebiliriz.

Aynı şekilde 1 mayıs gergin geçecek gibi gözüküyor yurtiçinde. Bunun tedirginliği ile kapanışa doğru bir olumsuz hava oluşabilir. İzleyelim görelim bakalım neler olacak.
Erdem Başçı faiz indirim sinyali verdi bugunku toplantısında pıyasanın keyfı hemen yerıne geldı Smile
Fed 10 milyar daha kesinti yaptı rakam 45 milyara düştü şimdilik faiz düşük kalacak Borsalar mutlu olur. Bakalım yarın ülkede neler olacak.

Fyi
Ekonominin en önemli bileşeni emeğin bayramı bugün tüm emekçilerin 1 Mayıs'ı kutlu olsun ....

İspanya’da, Amerika’da ve heryerde, sarayları ve şehirleri yaratan bizleriz, biz işçiler onların ellerindekini almak için başkarını da inşaa edebiliriz ve daha iyilerini. Biz yıkımlardan hiç mi hiç korkmuyoruz. Dünya bizlere kalacak; bunda en ufak şüpheye yer yok. Burjuvazi tarih sahnesinden ayrılmadan önce kendi dünyasını yıkabilir. Biz yeni bir dünyayı burada, kalbimizde taşıyoruz. Bu dünya şu an büyüyor"... B. Durruti