Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ekonomi Köşesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
S&P: TURKIYE'DE 2013-2014'TE BUTCE ACII/GSYH ORANI % 3'E YUKSELEBILIR- CNBCE

S&P: TURKIYE'DE SECIM TAKVIMI VE YAVASLAYAN BUYUME BUTCE ACIGINI ARTIRABILIR-CNBCE

S&P: TURKIYE'DE FAIZDE YUKSELIS, KREDI ARTISI YAVASLAMASI, TL'DE DUSUS BUYUME ICIN RISK - CNBCE

S&P:CARI ACIK FONLAMASINDA SICAK PARANIN PAYININ ARTMASI TURKIYE'YI KIRILGAN KILIYOR-CNBCE

S&P: TURKIYE'DE BUYUMEDE YAVASLAMA VE KURDA CIDDI DEGER KAYBI ILE CARI ACIK AZALACAK - CNBCE

Matriks
Son süreçte artık ekonomi konuşmayı pek istemiyorum bu sebeple az yazıyorum ancak son süreci bir toparlamak gelecekte neler olacak bir tahminde bulunmak istedim..


Haftaya IMF heyeti Türkiye'de olacak. Eskiden borç almak için beklediğimiz kurum bu sefer değerlendirme için gelecek. IMF ye borç kapatıldı ancak şimdi daha büyük bir borç ve belli belirsiz alınan kanallar var.

Yıl sonunda 1,92 Dolar hedefi devam ediyor. Ancak bu durum geçici olacak. 1,92 de yüksek sayılabilecek bir kur. haftaya Çarşamba FED (ABD Merkez Bankası) piyasaya sağladığı parayı kısıp kısmayacağını hatta kesip kesmeyeceğini tartışacak. Eğer azaltım olursa yeniden kur tarafında sıkıntı yaşayabiliriz yani tl değer kaybedebilir. Kısacası gözlerimiz Çarşamba gününde olacak.

Bi ekstra bilgi vereyim Mayıs ayından bu yana Türkiye piyasalarından çıkan sıcak para 11 Milyar USD.. Aşağı yukarı dolaşımdaki sıcak para 80 milyar USD olarak dusunulurse çıkan oranı ve cıkabıleceklerı hesap edebiliriz.
Dolar düşüyor
Nerede durur.

images?q=tbn:ANd9GcTY91r0UmqOQGPkVgAGCwi...AnELe6jaUl
sokaktaki vatandaş için doların bir öneminin olmaması lazım. Sistemin böyle olması çok daha güzel olmaz mı
Öncelikle iş seyahati ve toplantılarım yüzünden foruma çok giremiyorum bu süreçte piyasada önemli gelişmeler oldu paylaşamadım herkesten özür dilerim


Sizinde farkettiğiniz gibi TL'de bir değer kazanımı var. Bu şuan için oldukça yerinde ve güzel bir gelişme ancak kalıcı bir durum değil. Kısa süreliğine yıl sonuna kadar kurlarda belli bir gevşeme ve stabilite görebileceğimizi tahmin ediyorum. bu reel sektörün kendini düzeltmesi bilançolarına çeki düzen vermesi adına önemli olacak köprüden önceki son çıkış hamlesidir. Ama bu durumda bile kurlarda çok sert geri çekilmeler ve 1,70 li seviyelerde dolar beklentisinde olmamak gerekiyor.

Son dönemde görülen kur hareketleri Türkiye özelinde değil. FED (ABD merkez bankası) başkanı değişecek ve piyasalar Summers ın gelmesinden korkuyordu. Çünkü Summers düşük faize karşı ve ABD'nin piyasalara verdiği aşırı likiditenin acil durdurulmasını isteyen biri. Summers en güçlü aday ve Obama'nın en çok ismini zikrettiği isimken görevi kabul etmeyeceğine dair bir mektupla yarıştan çekildi.

Ayrıca bunun üzerine TCMB güzel bir bilanço açıkladı. Daha önce yazmıştım faiz silahı kullanılmadan kuru dusurucem ıddıasında bulunuyorlarsa net hata noksan yani kaynağı belli olmayan sıcak paraya güveniyorlardır diye ki son dönemde 4.8 milyar usd net hata noksan kaleminde artış görüyoruz.

Kısacası son gelişmeler bunlar kalıcı TL değer kazanımları hala yok. Aradaki düşüşler piyasa kendini düzeltsin çağrıları yüksek kur rejimine devam edeceğiz gibi.
Günü kurtarmak için yaşıyoruz desenize üstadım ..Confused
Evet komşular kaderimizin çizileceği ana geldik ...

21:00 de FED kararları açıklanacak ve ardından 21:30 da FED Başkanı Bernanke'nin konuşması olacak. Bakalım ABD parayı kesecek mi ?
ABD parayı kesmedi kur Dolar 1,97
Dolar 1.96
Euro 2.62