Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Sabun mu krem mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Açıkçası ben genel kanının aksine kremlerin seyreltilmiş olması gerektiğine inanmıyorum. Yani bir sabun var alıp su ile veya başka bir madde ile dilüe edip krem haline getirilmiyor bütün kremler, ya da biraz daha kurutulsa sabun olacakken öyle bırakıp krem olarak satılmıyor. Kremin üretimi ayrı sabunun üretimi ayrı. İçerdikleri kimyasallar ve üretim şekilleri farklı. Genel kanıda olduğu gibi üretilen markalar elbette vardır ancak öyle olmayanların da çoğunlukta olduğu kanaatindeyim. Sabun her türlü kremden daha koruyucudur veya sabun her türlü kremden daha zengindir içerik olarak önermesini doğru bulmuyorum. Tam tersi de mümkündür, bir krem aynı serinin sabunundan daha yüksek oranda allantoin, E vitamini, aloe özü vs. artık onu kaliteli yapan neyse ondan daha yüksek oranda içerebilir, iyice kurusun sertleşsin diye bu tarz maddelerin oranı düşürülen sabunlar mevcuttur.
(07/04/2017, Saat: 01:23)SKYBRAVE Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@SumNauta;
Cevap için teşekkür ederim. Art of Shaving tıraş kremi hakkında bilgi verebilir misiniz? Forumda bu tıraş kremi ile ilgili pek bilgi yok.

@SKYBRAVE mesajınızı şimdi gördüm.

Çok uzun yıllar sadece Arko sabun ve sonraları keşfettiğim (Art of Shaving) AOS tıraş kremleriyle dönüşümlü tıraş oldum, son bir kaç aydır farklı sabunları, kremleri kullanmaya başladım. Bu konularda bilgim çok derin değil, dolayısıyla vereceğim bilgi detaylı bir bilgi olmayacaktır ama AOS kremlerin tıraş konforu, sonrasında ciltte yarattığı koruma benim hoşuma gitti hep (Arko sabunda tek şikayetim olan kurutma durumunu yaratmadı hiç AOS kremleri).

AOS tıraş kremlerini hala severek kullanıyorum.

Kısıtlı deneyimimle söyleyeceğim bir şey de yeni keşfedip denediğim Aqua di Parma tıraş kreminin AOS kremden çok çok daha iyi bir krem olması. Çok beğendim ben.

Castell and Forbes kremin de AOS kremden daha iyi olduğunu deneyimli kullanıcılar söylüyor.
Seyahatlarde krem,evde sabun Smile
Az önce cella ile olduğum mükemmel tıraştan sonra kremsi sabun diyorum Big Grin
@SumNauta komşum geç cevap için kusura bakmayın. Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Sizin de övgüyle bahsettiğiniz Aqua di Parma tıraş kremi, hele ki Mustafa Bey'in satış fiyatı da bu kadar cazipken, alıp denemeye değer ama maalesef bu ay kotamı fazlasıyla doldurdum Big Grin Güzel günlerde kullanın. AOS tıraş kremini yurtdışından mı temin ediyorsunuz?
Sağolun @SKYBRAVE

Size de Nice keyifli keşifler dilerim sabunlar ve diğer tıraş malzemelerinde.

(Evet, Amerika'dan temin ettim AOS'u)


Sent from my iPhone using Tapatalk
merhaba siz en çok hangisini seviyorsunuz ?
bende şöyle bir durum var kremde cilt hasarı hiç yaratmıyorum yani ne tahriş ne kesik ne kızarıklık ama sabunda biraz tahriş ve kesik olabiliyor ama ben genede sabunu seviyorum  Confused
kremin yapısı dahamı korunaklı oluyor
Siz sabunu hazırlamayı tam çözemediğiniz için, krem daha kolay hazırlandığı için, sanırım şimdilik krem daha korunaklı gibi geliyor. Oysa ki don yağlı bir sabun ile, gliserinli bir kremi kıyaslarsak, sabun daha korunaklıdır.
Her ikisini de kendim üretiyorum. Hem sabunu hem de kremi. Bana soracak olursanız sabun bir gömlek daha iyi.
sabundan kremden kastiniz nedir o onemli. dandik bir sabunla iyi bir krem mukayese edilemez, ya da tam tersi. sabunu hazirlamasi daha zor, suyu secebiliyor bazilari. sevdigim kremler de var ama mikes natural vetiveri hic bir kreme degismem.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19