Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Arko'yu Sevmeyenler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hiç sevmem, benim için tavuk döner neyse Arko da odur. İkisi de çok satılır ama ....
(26/06/2020, Saat: 12:53)jegal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkoyu sevmeyenler enin sonunda  arkoya  muhtaç kalacaklar  buraya  yazıyorum Big Grin

Hiç zannetmiyorum komşum böyle bir şeye muhtaç kalacağımızı. Neye dayanarak bunu da söylediniz pek anlamadım.

Genel yorumum kokusu ve kırmızı kağıdı nostaljik, kullanılabilirlik açısından artı hiç bir yanını göremiyorum. Ancak bu nostaljisi nedeniyle açılmamış üç adet dolabımda ve basılı vaziyette kutu da her zaman dolabımda duruyor ve duracaktır.
(26/06/2020, Saat: 14:34)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hiç zannetmiyorum komşum böyle bir şeye muhtaç kalacağımızı. Neye dayanarak bunu da söylediniz pek anlamadım.

@3RD1 komşum
Ben de Pril bulaşık deterjanı ile traş olurum.Arkoya muhtaç olmam.
Kesin bilgi yayabiliriz Wink
Tarihe not düşme gayesiyle bir yorum da ben yapayım. Sevip/sevmeme oldukça öznel bir olgu olduğu konusunda hemfikir ki ben de öyle düşünüyorum. Kendi adıma ben Arko'nun hem kokusunu hem de performansını gayet beğeniyorum. İyi hazırlanmış bir Arko köpük bana her anlamda optimum tıraşı sağlamışıtr. Hacı Şakir'e de değinilmiş arada. Onun kokusunu da temizlik hissini de bir başka severim. Bir zamanlar zorda kaldım duş jeliyle banyo yaptım ama eziyetti tamamen. Temizlenmemişlik hissi. Ertesi gün ilk marketten alıp hemen tekrar yıkanmıştım. Herhalde bu da eskiden haftada bir "banyo" yapmanın onun da hakkını vere vere yapmanın bir yanısması. O köpürtülen sabunda kirleri görmek gerek demek ki Smile Çocukken hatırlıyorum banyo değil de "duş alacağım" demenin bile bir farklı havası vardı.

Avrupa ve Amerikalı kullanıcılar tarafından kokusu dışında performans anlamında oldukça sevilen bir ürünün kendi ülkesinde hakir görülmesi üzse de herkesin yorumlarına saygılıyım. Bizde ise tam tersine durum var, ekseri kokusu sevilip (her şeye nostaljik anlam verme sevadasından) perfomansı sevilmiyor.

Ülkelerin bir kokusu olsaydı bence her ikisi de Türkiye ile özdeşleşmiş kokular olurdu.
O odunlu kazanli pazar banyoları hepimizin ortak noktalarından biri. O banyonun hamamdan farkı yoktu ki.Bazen nefes bile alamiyorduk ki bundan dolayı hamama yada saunaya karşı antipati oluştu bende. Aynı sekilde çocukken de tütün kolonyası ve arko sabun kokusu bende hep mide bulantısı yapardı.Ama üniversiteden sonra bir kaç sefer arko alıp kullandım ve o kadar itici gelmedi ama jeller yayginlasinca hele geçtim tabiki. Yaklaşık 15 yıl sonra pandemi başında gekeneksel tirasa başladığımda yine ilk arkoya gitti elim bu sefer kokusunu beğendim nedense. Tabi deneyim olarak söylüyorum bence arko yağlı sivilceli ciltlere birebir bir sabun ki bana iyi gelmişti yıllar once. Şimdi yine severek kullanıyorum kurutuyor falan biraz ama gliserinli iş hallolur.Bence arkoyu üreten evyap arkoyu haftada bir gün banyo yapılan yağlanan ciltler için üretmiş bakmış tutuyor ve tek alternatif kendisi devam ettirmiş.Ama olması gereken aynı formüle birde kuru ciltler için ekstra bir kaç katkı ile 2. bir alternatif üretmesi işte o zaman arko gerçek bir efsane olur.
Arkoya muhtac kalmayalim aman bunca nimet varken aramizda organize olur yine arko kullandirtmayiz yeterki haberim olsun kendi namima paylasirim e ben bulamazsam zamaninda padisahin cenazesini kaldirdigi adam misali bi abim hisseder yollar biseyler diye dusunuyorum.
(26/06/2020, Saat: 14:53)GecayS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@3RD1 komşum
Ben de Pril bulaşık deterjanı ile traş olurum.Arkoya muhtaç olmam.
Kesin bilgi yayabiliriz Wink

@GecayS abi, @3RD1 hocam haklisiniz.

Evde arko var evet ama kapta bir yildan fazladir duruyo kullanilabilirmi evet tabiki ama kuru ciltte ve bunca secenek varken elmzem mi hayir, yeni gelen firca denemelerinde keyifle kopuk yapiyorum yeterli.
Ben de pek sevmem demek için geldim ama yazılanları okuyunca plastik kaba bastığım arkoyu kaynar suda bekletilmiş domuz kılı fırçayla hunharca köpürtüp tıraş olmaya karar verdim. Arko cildi kurutur lakin sıcak ve sulu arko köpüğü de bi' başkadır.
(26/06/2020, Saat: 16:59)George smiley Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben de pek sevmem demek için geldim ama yazılanları okuyunca plastik kaba bastığım arkoyu kaynar suda bekletilmiş domuz kılı fırçayla hunharca köpürtüp tıraş olmaya karar verdim. Arko cildi kurutur lakin sıcak ve sulu arko köpüğü de bi' başkadır.

Yorumlari okuyup aşka geldim ben de az önce sıcak suyla mis gibi bir arko ile nostaljik tıraş oldum Smile cildim kurudu losyon vs kullanmam iki defa soğuk su ile yüzümü yıkadım sorun kalmadı Smile
@George smiley , @mustbe küçük tüpde çelik tasda suyumu ısıttım ahşap saplı domuz kıllı lider fırçasını sıcak suya daldırdım plastik kaba basılmış arkoyla nefis bir köpük tek perde finish Smile
Rahmetli dedem arko tıraş sabunu ve sedef ustura ile tıraş olurdu jiletide perma sharp dı PTT memurdu emekli olduktan sonra bile her gün tıraş olurdu ben izlerdim çok keyifliydi onu izlesi tıraş bitiminde ise yeşil arko yağlı tüp krem sürerdi nurlar için de yatsın

arkonun performansını sevmem ama kokusunu severim o yüzden koleksiyonda 1 tane stick var kutulu bulursam onuda koyarım

oyuzden varlıgı mutluluk verir insana kullanmasamda
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9