Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Blackland Dart İncelemesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
49539651862_97f1aa05d6_b.jpg


Amerikalı Blackland firması adını ilk blackbird model makinası ile duyurmuştu. 185usd fiyatlı yeni ve farklı tasarımlı bu çelik makine etkin tıraşı ile yabancı tıraş meraklıların beğenisine sunulup, kullanıcılarından çok olumlu yorumlar aldı. Bizim forumumuzda komsumun bir incelemesi mevcut. http://www.geltir.com/showthread.php?tid=7181

Bu firma daha sonra yine sıfırdan başlangıç bir tasarımla bu sefer ilk modelinin yarı fiyatına olan Dart isimli bir makina çıkardı. İlk makinayı alan veya bilenlerin, bu daha uygun fiyatlı üründen çok bir beklentileri yoktu ama yorumlar gelmeye başlayınca Blackland’in Dart modeli ile güzel bir makina ortaya çıkardığı anlaşıldı.

Makina 100gr civarı bir ağırlıkta komple çelikten. 2 farklı tipi var polisajlı veya normal saf çelik görünümlü. Ben makinanın çizgilerine polisajdan çok o saf endüstriyel çelik görüntüsünü yakıştırdığım için polisaj olanı değil normalini aldım. Makine urun sayfasında agresiflik olarak 6/10 belirtilmiş, ama hem de bir Amerikalı tarafından verilen bu rakam bana şahsen az geldi. Amerikan standartlarında 7.5-8'i, bizim standartlarda 7'yi hakkedebilir bir urun.

49538938083_e319d74b8c_o.jpg

Tıraş hissiyatını şöyle anlatayım, Dart kullanıcının açı seçimini ve jilet hissiyatını gösteren bir makine, yeri geldiğinde yapılan tercihleri kuvvetlendiren bir makine. O yüzden açı tercihi önemli. Biraz teknik ve bastırma kontrolü istiyor. Bunun nedeni bu firmanın her iki modelinde de olan o keskin ve ince kenar tasarımı olabilir. Koruma barlarının uçları ince tasarım olduğu için tutuş aşısına duyarlı makineler. Verdiği tıraş çok etkili bir tıraş ama, 2 perdede alamayacağı sakal yok gibi. 3.cu perde sizin zevkinize kalmış. İsini çok iyi yerine getiren, tertemiz bir cilt bırakan bir makine.
Yazı ile belki eksik kalır, benzer kategoride makinaları olanlara karşılaştırmak için örnek vereyim.

Dart;
-Hissiyat ve tıraş olarak 2 katı fiyatlı blackbird modeline çok benziyor.
-Aynı şekilde tıraşını Paradigym 17-4 e benzettim. Aralarında biraz hissiyat farkları var, ama tecrübe edeceğiniz tıraş sonucu çok benzer.
-Game Changer 0.84 buna göre biraz mild hissiyatlı kalıyor, Dart biraz daha yakın veya öyle hissettiriyor.
-Above the tie'ın R1 den çok H1'ne daha yakın bir tıraş hissiyatı var.

49539434136_80bddb7f52_o.jpg

Açı ve bastırma kontrolü yüzünden nispeten tecrübeli kullanıcılara tavsiye edebileceğim, çelik ışıltısı ve endustriyel tasarımı ile kendine hayran bıraktıran, 2 katı fiyatlı abisi yüzünden radar altında kalmış, çok bilinmeyen ama aslında abisini hiç arattırmayan güzel bir makine Dart.
https://www.blacklandrazors.com/dart


Son donemde forumumuzda makine veya yeni ürün incelemesi çok görmediğim için aklıma esti kısaca paylaşmak istedim dostlar.

Saygılar.
Eline sağlık üstadım güzel akıcı bir inceleme olmuş.
Bu alet üzerine pek konuşulmayan fakat konuşulmayı çok hak eden bir alet. Tıraşı çok güzel ve konforlu.. İnceleme çok güzel olmuş, teşekkür ederiz :-)
Üstad işi bir inceleme eline emeğine sağlık üstad
Eline emeğine sağlık çok güzel bir inceleme olmuş.
Listeye bir alet daha eklettin Serdar bey


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@dikdik_s Keyifle okudum. Tamamen ürün odaklı bir inceleme olmuş. Sonradan eklenen karşılaştırmalar da fikir edinilmesi açısından iyi olmuş.

Her ne kadar yeni inceleme yapılmamasından yakınsa da yapılan bu incelemeler hobimize yeni masraf kapısı aralıyor.

Ellerinize sağlık.

"Burası vatan toprağıdır, kaderine terk edemeyiz." Mustafa Kemal ATATÜRK
Elinize ,emeğinize sağlık @dikdik_s Serdar bey.Detaylı güzel bir inceleme olmuş.
Emeğinize sağlık. Teknik bir inceleme olmuş. Sayenizde yeni yeni markalar öğreniyoruz. Şahsen ben ilk kez gördüm bu markayı.
Çok güzel bir inceleme olmuş, elinize emeğinize sağlık Serdar bey.
Abi eline sağlık. Oldukça bilgilendirici bir başlık olmuş.
Sayfalar: 1 2 3